پخش زنده
امروز: -
رئیس مجلس:قدرتهای بزرگ غربی میدان مذاکره هستهای را با شعبدهبازی سیاسی عوضی گرفتهاند،مذاکرات هسته ای مذاکراتی جدی است تا عیار اتهامات واهی شما روشن شود وملت ایران ارزشی برای این مانورهای دروغین شما قائل نیست.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، آقای علی لاریجانی در نطق پیش از دستور خود در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی گفت: میلاد باسعادت رأسالموحدین، ابرمرد معرفت و مجاهدت، باب مدینه علم، علیبنابیطالب(ع) را به نمایندگان و ملت تبریک و تهنیت عرض می کنم.
وی افزود: جلال الدین سیوطی در کتاب خود از جابر بن عبدالله انصاری نقل می کند که روزی در محضر پیامبر(ص) بودیم که علی(ع) نیز وارد شد، پیامبر فرمود سوگند به کسی که جانم در دست اوست این مرد و شیعیان او در روز قیامت رستگارانند.
رئیس مجلس گفت: از پیامبر(ص) نقل است که فرمود علی از من است و من از علی، و جز خودم و علی کس دیگری نمیتواند وظیفه مرا به انجام رساند، منزلت امام علی(ع) آنگونه بود که پیامبر(ص) فرمود تو به منزله هارون برای موسی هستی با این تفاوت که پس از من دیگر پیامبری نخواهد بود.
آقای لاریجانی تصریح کرد: با این همه توصیه های پیامبر اسلام(ص)، علی(ع) با سه دسته در مبارزه بود، یکم اصحاب جمل یا ناکثین و پولپرستان و طرفداران تبعیض و صاحبان مطامع، دوم اصحاب صفین یا قاسطین که همان سیاستبازان مکار بودند که روح تقلب و نفاق در آنها برجسته بود و سوم اصحاب نهروان یا خوارج که مارقین نام گرفتند که با عصبیتهای ناروا و جهالتهای خطرناک بزرگترین ضربه را به اسلام وارد کردند که امام علی(ع) فرمود چشم این فتنه را من درآوردم و غیر از من احدی جرأت چنین کاری را نداشت.
رئیس مجلس اظهار داشت: پس از آنکه دریای تاریکی و شبههافکنی آنها بالا گرفته بود و هاری آنها فزونی یافت امام علی(ع) خوارج را مردمانی خشن که فاقد اندیشه های عالی و احساسات لطیف هستند وصف می کند مردمانی پست و بردهصفت و اوباشی که از هر گوشه ای جمع شدند؛ امروز پیروان اهل بیت و شیعیان علی(ع) نیز با همین سه گروه مواجه هستند، از یک طرف گروهی از متعصبان خشک مقدس که در جهان اسلام به شیوه مارقین، با همان عصبیتها به جان مسلمانان افتادهاند که با سلاح تکفیر پیوندهای اسلامی را نابود می کنند.
وی افزود: البته این گروه به جای اینکه روحیه مبارزه گری خود را به جای طغیان علیه استکبار و استعمار و صهیونیسم به کار ببندند به مصاف امت اسلامی کشاندند، در زمان علی(ع) نیز مارقین از سلاح تکفیر بهره می جستند، آنها حتی علی(ع) را تکفیر کردند امام درباره این گروه فرمود همانا بدترین مردم هستید شما تیرهایی هستید در دست شیطان که از وجود پلید شما برای زدن نشانه خود استفاده می کند و به وسیله شما مردم را در حیرت و تردید و گمراهی می افکند، آیا تکفیرین امروز همان مأموریت مارقین را ندارند که جان و آبروی مسلمانان را نشانه رفتند و چه خوب امام علی(ع) آنان را ترسیم کرد که تیرهایی هستند در دست شیطان.
رئیس مجلس با بیان اینکه امروز این تیرهای شیطانی در عراق، افغانستان، پاکستان، سوریه و برخی دیگر از بلاد مسلمین کاری جز تفرقه و کشتار مسلمانان انجام نمی دهند، تصریح کرد: اقدامات آنان بیشترین بهره را برای قاسطین و سیاستبازان مکار جهانی دربردارد و از طرف دیگر ناکثین و قاسطین امروز جهان با قدرت اقتصادی و شیطنتهای سیاسی در مقابل انقلاب اسلامی ایستاده اند و هر روز به بهانه ای ماجرایی درست می کنند، آنها به خاطر مطامع دنیوی جنگ راه انداختند و سالهاست با مکر سیاسی و رسانه ای در مقابل ملت ایران سنگ اندازی کردند و از سلاح انرژی نفت و بانک نیز استفاده نامشروع کردند تا به مقاومت ملت لطمه وارد کنند.
وی افزود: اخیرا معاون رئیس جمهور امریکا به دولت روسیه و پوتین اخطار کرد که نباید از ابزار انرژی در ماجرای اوکراین استفاده سیاسی کند، واقعا خجالتآور و تعجبآور است که این گروه سیاستباز مکار این قدر فراموشکار شده اند مگر شما در این سال ها از ابزار تحریم نفت و گاز علیه ملت ایران استفاده سیاسی نکردید؟ پس با چه رو و منطقی روسیه را موعظه می کنید؟ اگر استفاده ابزاری از انرژی سیاست را تقبیح می کنید، خودتان سالهاست با همین روش مقابل ملت ایران ایستاده اید آیا اینها قاسطین دنیای مدرن نیستند؟
آقای لاریجانی گفت: در روزهای اخیر مقامات امریکا در زمینه مذاکرات هستهای کم حرف ناپخته نزدند و در آشکار و نهان با ژستهای سیاسی خط و نشان هایی برای حد و حدود فناوری صلح آمیز هسته ای ایران کشیده اند که تعداد سانتریفیوژها باید در ایران فلان مقدار باشد یا آب سنگین اراک باید چنین شود یا تحقیق و توسعه فلان محدودیت را پیدا کند، ظاهرا قدرتهای بزرگ غربی میدان مذاکره هستهای را با شعبدهبازی سیاسی عوضی گرفتهاند، مذاکرات هسته ای مذاکراتی جدی است تا عیار اتهامات واهی شما روشن شود و ملت ایران ارزشی برای اینگونه مانورهای دروغین شما قائل نیست.
وی ادامه داد: دولت ایران طی سال های طولانی مجاهدت و پایداری به چنین دستاورد ملی رسیده است آن هم در شرایطی که شما قوی ترین مقابله را با اراده ملت از خود نشان دادید.
آقای لاریجانی تأکید کرد: امروز ملت ایران صاحب فناوری صلح آمیز هسته ای شده است و این امری نیست که قابل معامله باشد؛ ایران در مذاکرات هسته ای به دنبال روشنگری حق خویش است نه به دنبال اسباببازی هسته ای.
وی افزود: مذاکره کنندگان ایرانی نمی توانند از هیچ یک از حقوق هسته ای ایران شامل غنی سازی در حد کارخانه غنیسازی و تحقیق و توسعه، آن هم بدون محدودیت صرف نظر کنند.
آقای لاریجانی تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی همان گونه که رهبر معظم انقلاب روز گذشته تأکید کردند، مبنای توفیق حرکت آینده کشور را در خودباوری و تکیه بر دانش و توانمندیهای داخلی می داند که نمونه آن در دانش هسته ای رخ نموده است و به روشنی نیز اعلام می کند که در مذاکرات آینده چارچوب مورد قبول، صیانت از کلیت فناوری صلح آمیز هسته ای است.
وی افزود: کمیت فناوری هسته ای محل چانهزنی نیست و تنها خط قرمز در کیفیت فناوری هسته ای بر اساس فتوای رهبری تولید سلاح است و نه چیز دیگر.
رئیس مجلس خطاب به تیم مذاکره کننده هسته ای گفت: وزیر امور خارجه و تیم مذاکره کننده صرفا در این محدوده و تنها در موضوع هسته ای و نه چیز دیگر می توانند مذاکره را ادامه دهند و قدرت های غربی بدانند که با مذاکرات مقدماتی با مسامحه برخورد شده است و بدون شک در مذاکرات نهایی مسامحه نخواهد بود.
وی همچنین با یادآوری ایام اعتکاف افزود: در آستانه ایام اعتکاف هستیم که دوره پاداش روح و روان در ماه رجب است و این سنت حسنه در سال های اخیر بین ملت ما فراگیر شده است لذا از خداوند متعال می خواهیم نیایش های ملت ما به خصوص جوانان عزیز را اجابت فرمایند.
همچنین گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی در مورد طرح اصلاح موادی از قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44، گزارش شور دوم کمیسیون شوراها در مورد طرح انتقال پایتخت و گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در مورد رد طرح بیمه اجتماعی فراگیر در دستور کار امروز مجلس قرار دارد.
همچنین محمدحسین فرهنگی عضو هیئترئیسه مجلس اعلام کرد سؤال یونس اسدی و علی ایرانپور از وزیر کشور به علت انصراف آنها از دستور کار خارج شد.
مصوبهای برای حضور آسان بخش خصوصی و تعاونی در اقتصاد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی ماده دیگری از طرح اصلاح موادی از قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی را تصویب کردند.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، بر اساس این مصوبه، به منظور تسهیل حضور بخش های غیردولتی، خصوصی و تعاونی در فعالیتهای اقتصادی و برقراری رقابت سالم و ایجاد امنیت برای سرمایه این بخشها، مقرر می شود:
1- مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی موضوع ماده 5 قانون محاسبات عمومی و همه شرکتهای تابعه و وابسته آنها که قانونا مجوز فعالیت اقتصادی را دارند می توانند در بازار تولید کالا و خدمات فعالیت کنند مگر آنکه فعالیت آنها موجب اخلال در رقابت شود.
این نهادها و مؤسسات موظفند گزارش مجموع مالکیت مستقیم و غیرمستقیم همه شرکت های تابعه و وابسته خود را در هر بازار تولید کالا و خدمات هر شش ماه یک بار به شورای رقابت ارسال کنند و ارائه نکردن اطلاعات یا خلاف واقع بودن آنها از جانب نهادها و مؤسسات یاد شده مشمول حکم ماده 72 این قانون است.
2- مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی موضوع ماده 5 قانون محاسبات عمومی و شرکت های تابعه و وابسته آنها حق مالکیت مستقیم و غیرمستقیم مجموعا حداکثر تا 40 درصد سهم بازار هر کالا یا خدمت را دارند.
3- مجموع حق مالکیت مستقیم و غیرمستقیم سهام و کرسی مدیریتی، یعنی سهمیه در هیئت مدیره در هر بنگاه اقتصادی تا سقف 40 درصد برای هر مؤسسه و نهاد عمومی غیردولتی موضوع ماده 5 قانون محاسبات عمومی که طبق قانون مجوز فعالیت اقتصادی دارند مجاز است.
تبصره 1- مؤسسات و نهادهای موضوع این بند می توانند واحدهای تولیدی و خدماتی با مالکیت 100 درصدی احداث کنند در این صورت مکلفند حداکثر تا چهار سال پس از بهرهبرداری سهم و کرسی مدیریتی، یعنی سهم در هیئت مدیره خود در هر بنگاه را تا سقف مشخص شده در این بند کاهش دهند.
تبصره 2- مؤسسات و نهادهای عمومی مذکور مکلفند سهام و کرسی مدیریتی مازاد بر سقف در این بند را به صورت مرحلهای حداکثر تا پنج سال پس از ابلاغ این قانون واگذار کنند.
4- تسویه تهاتر و تأدیه بدهیهای قانونی دولت به نهادهای عمومی غیردولتی موضوع این ماده و شرکت های وابسته به بنگاه های دولتی از طریق واگذاری سهام بنگاه ها، اموال و داراییهای دولت و شرکت های دولتی ممنوع است و دولت می تواند از طریق فروش سهام بنگاه ها و اموال و داراییهای خود و شرکت های دولتی و تبدیل به وجوه نقد در چارچوب بودجه سنواتی بدهی های خود را تأدیه کند.
5- شرکت ها و بنگاه های اقتصادی متعلق به اشخاص حقوقی حسب مورد موظفند به ارائه اطلاعات کامل مالی خود به منظور ثبت نزد بازار بورس و اوراق بهادار مطابق قوانین و مقررات مربوط عمل کنند.
بنگاه های مذکور موظفند در صورت لزوم به مطابقت ساختار و شیوه گزارشگری مالی برابر قوانین و مقررات بازار سرمایه اقدام کنند و سازمان بورس و اوراق بهادار موظف است در صورت درخواست شورای رقابت گزارش های مالی مربوط را ارائه کند.
الف) مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی موضوع ماده 5 قانون محاسبات عمومی؛
ب) نهادهای نظامی و انتظامی کشور؛
ج) سازمان ها و مؤسسات خیریه کشور؛
د) نهادها و سازمان های وقفی و بقاع متبرکه؛
هـ) همه صندوق های بازنشستگی اعم از کشوری و لشکری نظیر صندوق های بازنشستگی وابسته به دستگاههای اجرایی و وابسته به دستگاههایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر یا تصریح نام است؛
و) نهادهای انقلاب اسلامی.
تبصره 1- منظور از بنگاه و شرکت در این بند، بندهای 4 و 5 ماده (1) قانون اجرای سیاست های اصل 44 است.
تبصره 2- سازمان بورس موظف است به ارائه گزارش های عملکرد سالانه در باره اجرای این بند به مجلس شورای اسلامی اقدام کند.
تبصره 3- از زمان ابلاغ این قانون نهادهای یاد شده حداکثر طی شش ماه موظف به اجرای تکالیف مقرر در این بند هستند.
تبصره 4- اشخاص مذکور در این بند که برای انجام دادن مأموریت های خاص حاکمیتی براساس مجوزهای قانون تشکیل شده اند و افشای اطلاعات اقتصادی آنها طبقه بندی شده است با تأیید شورای عالی امنیت ملی مشمول حکم این بند نیستند.
تبصره 5- اجرا نکردن این قانون در مورد نهادهایی که تحت نظر مقام معظم رهبری هستند با اذن ایشان است.
تبصره 6- وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است بر حسن اجرای این ماده نظارت کند و در صورت مشاهده موارد مغایر، آن را به شورای عالی اجرای سیاست های کلی اصل 44 به منظور اتخاذ تصمیم اعلام کند.
تصویب فوریت بررسی اساسنامه شرکت ملی نفت ایران
همچنین در این جلسه با تقاضای 44 تن از نمایندگان، طرح یک فوریتی اساسنامه شرکت ملی نفت ایران در دستور قرار گرفت که قید یک فوریت بررسی آن به تصویب رسید.
این طرح دارای 88 ماده است و در آن وظایف و اختیارات وزارت نفت در بخشهای مختلف مشخص شده است.
در این طرح هیئت مدیره و مدیرعامل در شرکت ملی نفت به عنوان دو رکن مستقل درنظر گرفته شدهاند و همچنین پیشبینی شده است اعضای هیئت مدیره و نیز مدیرعامل از تخصصهای بالا و متنوع مرتبط با حوزه فعالیت شرکت برخوردار باشند و تجربه طولانی در این زمینه داشته باشند.
در این طرح آمده است اعضای هیئت مدیره به طور تمام وقت و موظف به عنوان عضو هیئت مدیره فعالیت کنند؛ همچنین به طور دقیق تکالیف و اختیارات، نحوه تصمیمگیری و عملکرد هر یک از این دو رکن به طور مفصل و دقیق در این طرح پیش بینی شده است.