به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از شبکه تلویزیونی المنار ، استان حمص دارای اهمیت راهبردی بزرگی است به همین سبب بازپس گیری آن توسط ارتش سوریه یک پیروزی راهبردی به شمار می آید.منار صباغ احمد گزارشگر المنار در گزارش گرافیکی گفت : شهر حمص و استان حمص در جنگ سوریه که از سه سال پیش ادامه دارد دارای اهمیت راهبردی بزرگی است.
چرا این استان دارای اهمیت راهبردی است؟ علل متعددی باعث شده است این استان اهمیت زیادی داشته باشد و بیشتر این عوامل نیز به جغرافیا و موقعیت آن مربوط می شود.
حمص از نظر جغرافیایی بزرگترین استان سوریه است و 22 درصد از خاک سوریه یعنی بیش از 42 هزار کیلومتر مربع را شامل می شود.
حمص از نظر جمعیتی پس از استانهای دمشق و حلب سومین شهر بزرگ سوریه است. این موقعیت باعث شده بود نخستین هدف گروههای مسلح از ابتدای بحران سوریه باشد.
حمص در نقشه سوریه جایگاه قلب را دارد. از شمال تا جنوب حمص 250 کیلومتر و از غرب تا شرق آن 360کیلومتر مربع است.
این استان با بیشتر استانهای سوریه همسایگی دارد. از شمال به حماه و از غرب به طرطوس و لبنان و از شرق به دیر الزور و رقه و از جنوب به دمشق و از جنوب شرقی به عراق و اردن ختم می شود.
استان حمص به هفت قسمت یعنی به حمص ، تلکلخ ، قصیر ، تلدو ، رستن ، مخرم و تدمر تقسیم می شود.حمص از بزرگترین شهرهای این استان است و حدود 40 درصد از جمعیت استان در حمص زندگی می کنند.با بازپس گیری حمص توسط ارتش حمص به گروههای مسلح و حامیان آن ضربه سنگینی وارد شد.
با توجه به موقعیت استان حمص ، هدف در نظر گرفته شده یعنی تقسیم سوریه و سپس محاصره دمشق و مناطق ساحلی دیگر محال است که تحقق یابد.
بازپس گیری حمص باعث شد ارتباط با ساحل سوریه برقرار شود و این ارتباط در وهله اول نظامی و در وهله دوم غیر نظامی است چرا که مناطق امن گسترش یافت.جاده دمشق نیز پس از موفقیتهای نظامی پیاپی از هنگام نبرد القصیر یعنی از بیش از یکسال پیش تاکنون تا نبرد قلمون در ریف دمشق کاملا امن شده است.
افراد مسلح در تلاشند عقب نشینی خود را از بخش قدیمی حمص پیروزی جلوه بدهند اما واقعیتها و شواهد نشانگر یک شکست بزرگ برای این گروههاست و مردم حمص نیز می گویند این شهر را دوباره خواهند ساخت.
مردم شهر حمص پس از خارج کردن گروههای مسلح از این شهر وارد آن شدهاند.
توافقنامه حمص با خروج حدود 2200 فرد مسلح به اجرا در آمد اگرچه در اجرای آن به علت کارشکنی گروههای مسلح در مسیر ورود کمکها به شهرهای تحت محاصره نبل و الزهرا در حومه حلب ،تأخیر به وجود آمد.
حاتم گفت: ساکنان شهر حمص پس از برقراری امنیت بطور گسترده به این شهر بازگشته اند .
یکی از ساکنان گفت:« ما بسیار خوشحالیم با وجود این ویرانگری ها نیز خوشحالیم ما با دستهای خود و با همت مسئولان اینجا را خواهیم ساخت. حدود سه سال بود که از خانههایمان دور افتاده بودیم. ویرانگری کردهاند اما همگان باز می گردند.»
یک جوان گفت:« طائفه گرایی و نژاد پرستی در این کشور جایی ندارد همه سوریها با هم برادرند.»
یک مرد گفت:« با تلاشهای نیروهای ارتش و نیروهای حامی ارتش ، حق به صاحبانش بازگشت.»
یک مرد دیگر گفت:« ما کشورمان را بار دیگر به خواست خدا می سازیم.»
سومر حاتم گفت : در آن سوی حمص افراد مسلح بی صبرانه منتظرند از این محله ها خارج شوند. آخرین گروه از افراد مسلح در نزدیکی مسجد جامع خالد بن ولید نگه داشته شدند تا کاروان کمکها به شهرهای نبل و الزهر برسد که حامل مواد غذایی و دارو بود.
همزمان ارتش سوریه پس از آنکه واحدهای مهندسی بمبها را خنثی کردند وارد این شهر شدند.
طلال برازی استاندار حمص گفت:« اندکی پیش به مردم اعلام کردیم به صورت طبیعی و با بزرگ منشی بازگردند. فقط منطقه جرف السیاح و القصور مانده است و واحدهای مهندسی در این دو منطقه کارهای پاکسازی مینها را تکمیل خواهند کرد.»
حاتم به یکی از خانه ها اشاره کرد و گفت شماری از شهروندان در پشت این درهای بسته بیش از دو سال پایداری کرده اند و با وجود همه خطراتی که آنها را تهدید می کرده است نپذیرفتهاند خانه و کاشانه خود را ترک کنند.
یک زن که خانه اش را ترک نکرده بود گفت:«
یک سال و یازده ماه است که اینجا هستم. ما به خواست خودمان خانه مان را ترک نکردیم. اینجا شش خانه است که برای برادران و خواهران من است. این انبارها و مغازه ها مال ماست. از قبرستان علف می کندیم و می خوردیم. دو طبقه بالا برای برادران من است.دادشم که با من در این خانه بود فشار خونش پایین آمد و به چهار و نیم رسید. غذایی را که ما می خوردیم نمی توانست بخورد. خدا را شکر که صحیح و سالم ماندیم و از دولت و ارتش سوریه نیز به خاطر حمایت از ما تشکر می کنیم.»
حاتم گفت آتش افراد مسلح آثار تاریخی این محله را هدف قرار داده و کلیسای ام الزنار و مسجد جامع و خانه ها و مغازه ها از حملات گروههای مسلح در امان نمانده است.
حاتم با اشاره به یک بیمارستان میدانی و تجهیزات آن گفت : گروههای مسلح از خود یک بیمارستان میدانی با پیشرفته ترین تجهیزات بیمارستانی بر جای گذاشته اند که یک اتاق عمل جراحی با همه تجهیزات پیشرفته از جمله امکانات این بیمارستان میدانی است.
حاتم گفت : افراد مسلح از این پایان احساس ذلت و خواری می کنند و می کوشند عقب نشینی خود را از بخش قدیمی حمص پیروزی جلوه بدهند اما واقعیتها و شواهد نشانگر یک شکست بزرگ برای این گروهها و ضربه سنگینی به همه این طرح است.