اتحادیه اروپا مذاکرات ایران و۱+۵ راسودمند ارزیابی کرد
سخنگوی اتحادیه اروپا گفت: کارشناسان فنی ایران و شش قدرت جهانی در ملاقات های ششم و هفتم ماه مه در نیویورک، مذاکرات مفید و سودمندی داشتند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، خبرگزاری رویترز در گزارشی از نیویورک به قلم «لویی شاربونو» نوشت : این واکنش پس از دو روز گفتگو در سطح کارشناسان ایران و پنج به علاوه یک در نیویورک برای دستیابی به توافق بلند مدتی صورت گرفت که در صورت نتیجه بخش بودن به یک دهه مناقشه بر سر برنامه هسته ای ایران تا ضرب الاجل 20 ژوئیه پایان خواهد داد.
سخنگوی اتحادیه اروپا گفت: «کارشناسان فنی ایران و شش قدرت جهانی در ملاقات های ششم و هفتم ماه مه در نیویورک، مذاکرات مفید و سودمندی داشتند. »
وی افزود : «هدف از این دور مذاکرات ، تعمیق هر چه بیشتر دانش و اطلاعات درباره موضوعات مطروحه و مشارکت و همکاری برای آماده سازی مقدمات دور آینده مذاکرات در سطح وزیران امور خارجه برای دستیابی به توافق جامعی است که قرار است هفته آینده در وین برگزار شود.»
سخنگوی هیئت نمایندگی ایران در سازمان ملل اعلام کرد تهران به زودی بیانیه مشابهی را از رسانه رسمی خود درباره مذاکرات نیویورک منتشر خواهد کرد که پیش درآمد مذاکرات هفته آینده در پایتخت اتریش خواهد بود.
یک دیپلمات غربی که خواست هویتش فاش نشود در گفتگو با رویترز اظهار داشت: «ایران و شش قدرت جهانی درباره سناریوهای مربوط به حل و فصل اختلافات بر سر رئاکتور هسته ای اراک به پیشرفت هایی رسیده اند.
این دیپلمات خاطرنشان کرد بخش دشوارتر مذاکرات برای دستیابی به توافق، به طور کلی غنی سازی اورانیوم و بخش تحقیق و توسعه سانتریفوژ است.
لابی صهیونیستی با فشار برامریکا سعی دارد مانع از حق فعالیت صلح آمیز هسته ای ایران شود اما دیپلمات های غربی نزدیک به این گفتگوها می گویند منع کردن ایران از تمامی فعالیت های غنی سازی اورانیوم امری غیر واقعی است.
شش قدرت جهانی و ایران تلاش می کنند به راه حل قابل قبولی دست یابند که براساس آن تهران بتواند غنی سازی اورانیوم را به طور محدود انجام دهد .
این میزان از غنی سازی محدود به دقت از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی رصد می شود.
سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه اوایل این هفته گفت مقامات ارشد کشورهای پنج به علاوه یک قصد دارند تهیه پیش نویس متن توافقنامه احتمالی را آغاز کنند.
ریابکوف در مصاحبه با خبرگزاری ریانووستی روسیه گفت: «در نتیجه این دور از مذاکرات ، ما بایستی دست کم برخی عناصر متن توافقی و همچنین عناصر متن مشترک را تعیین کنیم.»
وی به جزئیات موضوعات این توافق نسبی که پیش بینی می کند در مذاکرات هفته آینده در وین به آن دست یابند اشاره ای نکرد.
تحلیلگران و دیپلمات ها می گویند هر دو طرف از اراده سیاسی لازم برای دستیابی به توافق برخوردارند اما هنوز غلبه بر برخی اختلافات مهم به ویژه در زمینه میزان مجاز برنامه غنی سازی اورانیوم ایران بسیار دشوار خواهد بود.