لزوم حمایت از کارآفرینان و صاحبان صنایع
رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از کارآفرینان بزرگ و صاحبان صنایع و نخبگان حمایت و به آنها کمک می کند تا کسب و کارهای خود را تقویت و ایجاد اشتغال کنند.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، کوروش پرند در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به برگزاری دومین همایش بین المللی مهارت آموزی و اشتغال افزود: اشاعه فرهنگ کار و مهارت آموزی به جای مدرک گرایی و نوآوری های آموزشی از اهداف برگزاری این همایش است.
وی با اشاره به راهبردهای شورای عالی اشتغال گفت: یکی از کارهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صیانت از نیروی کار در حوزه مشاغل خانگی و توسعه کسب و کارهای کوچک است.
رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور، عوامل بازاریابی، بازارسازی، فروش و برند سازی، طراحان حرفه ای و منابع و مواد اولیه را عوامل مهم در افزایش بهره وری دانست.
وی افزود: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در الگوی جدید در تلاش است با استفاده از همه ظرفیت های خود از جمله سازمان فنی و حرفه ای، بهزیستی، بخش تعاون، صندوق مهر امام رضا (ع)، بانک توسعه تعاون و بانک رفاه استفاده و به سمت حمایت از کارآفرینان بزرگ حرکت کند.
رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: دیپلماسی مهارت به دیپلماسی عمومی کمک می کند و می تواند یکی از ابزارهای قدرت نرم برای کشور باشد.
وی افزود: اکنون سازمان فنی و حرفه ای با سازمان های جهانی ارتباط خوبی دارد و تفاهم نامه های چند جانبه ای را نیز با کشورهای مختلف امضاء کرده است.
پرند با اشاره به اینکه درحوزه اعزام نیروی کار به خارج از کشور باید برنامه منسجمی داشته باشیم گفت: هم اکنون پنج هزار الگوی شغلی استاندارد آموزشی داریم که مطابق با استانداردهای بین المللی و به روز و منطبق بر
طبقه بندی مشاغل است.
وی افزود: اعتبار سنجی و اعتبار بخشی آموزش های فنی و حرفه ای از جمله طرح های در دست اجرای سازمان فنی و حرفه ای است که آن را برای
نخستین بار در کشور و منطقه اجرا کرده ایم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی دیگر مهمان برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه ساختار نیروی کار باید متناسب باشد گفت: علاوه بر تربیت مدیران به نیروی کار ساده نیز نیاز داریم.
عبدالرضا مصری با انتقاد از مدرک گرایی در جامعه گفت: فرهنگ نادرستی در ذهن جامعه ایجاد شده است که بجای دادن هویت و شخصیت به مهارت افراد به مدرک آنان داده می شود.
وی با بیان اینکه در بازار مهارت رتبه بندی وجود ندارد بر دادن جایگاه به مهارت و دسته بندی و امتیازبندی آن تاکید کرد.
مصری با اشاره به اینکه نیروی انسانی موتور قدرتمند توسعه هر کشور است افزود: کار و مهارت باید جزو شاخصه های شخصیتی و جایگاه اجتماعی مردم
قرار گیرد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی همچنین با تاکید بر لزوم ایجاد بانک اطلاعاتی نیروی کار گفت: برای برنامه ریزی نیاز به اطلاعات داریم اما متاسفانه اکنون اطلاعات کاملی در زمینه نیروی کار نداریم.
وی، اقتصاد مقاومتی را راهگشا دانست و افزود: باید در زمینه اقتصاد مقاومتی
به گفتمان واحد برسیم و اقتصاد مقاومتی نسخه انعطاف پذیر دائمی برای کشور ما است.
وی، بهره های زیاد بانکی را از مهم ترین مشکلات تولید کننده ها دانست و گفت: نجات ما در توسعه تولید ملی، اشاعه فرهنگ آن و بها دادن به تولید کننده و سرمایه گذار است.