پخش زنده
امروز: -
رئیس مجلس شورای اسلامی: تمام اسناد، نقشه ها، شواهد و مدارک نشان از فارسی بودن خلیج فارس است و برخی از شیوخ عرب نیز به این موضوع اذعان دارند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، علی لاریجانی در مراسم پایانی دهمین همایش علمی- پژوهشی خلیج فارس در بندرعباس گفت: ورود بیگانگان به منطقه و استفاده از کشتی های مختلف با سوخت های مضـر ، تبعاتی برای منطقه از نظر زیست محیطی ایجاد می کنند.
علی لاریجانی افزود: خساراتی که کشورها و مردم این منطقه از آن می بینند کم نیست که نسبت به آن بی دقتی شود.
وی گفت: امروز که بحث انرژی هسته ای ایران مطرح است برخی آقایان منطقه نگران خطرهای زیست محیطی هستند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: من به آنها پاسخ دادم انرژی هسته ای از نظر کنترلی نظامی دارد که آژانس ، کشورهای سازنده و بهره برداران نظامات را درنظر می گیرند و مرتب آن را کنترل و چک می کنند.
لاریجانی گفت: کشورهای منطقه باید نگران ورود کشتی ها با سوخت هسته ای باشند نه فناوری صلح آمیز هسته ای ایران ، کشتی هایی که آنها حتی اطلاع ندارند با چه سوختی در منطقه حرکت می کنند ، نه از آنها اجازه می گیرند و نه به آنها توجه ای می کنند.
وی افزود: امنیت خلیج فارس نیز یکی از مسائل مهم منطقه از نظر اقتصادی ، ژئوپلوتیک است که به تازگی این موضوع شدت گرفته است ، در سال های اخیر چند جنگ در این منطقه رخ داده است و علت آن حرکت و زنده بودن این منطقه است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: وقوع انقلاب اسلامی ایران و موج آن در منطقه بسیار بزرگ بود و ایران اسلامی از نظر سیاسی توجه کشورهای منطقه را جلب کرده است.
لاریجانی افزود: از چند سال پیش تاکنون ، اشغال عراق و افغانستان با این تصور رخ داد که در سایه دموکراسی برای کشورهای مجاور می توانند تغیراتی ایجاد کنند.
وی گفت: آنها طرح خاصی برای منطقه داشتند و این باعث تاثیرگذاری سیاسی در منطقه می شود ، آنها با اشغال منطقه به عنوان مبارزه با تروریسم و ایجاد امنیت وارد منطقه شدند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نگاه کشورهای منطقه به امنیت منطقه برون گراست گفت: برخی نگاهشان در امنیت منطقه بیرونی است لیکن ثبات و پایداری بسته به ساز و کار درونی بستگی دارد ، اگر بخواهیم مشکل امنیت خلیج فارس پایدار باشد باید به امنیت درونی تکیه کرد.
لاریجانی افزود: بعضی کشورها همگرایی و هم افزایی قدرت را در منطقه دنبال کنند، تجربیات کشورهای منطقه متکی به امنیت سازی مصنوعی با اتکا به قدرتهای بیرونی است ، به همین علت بیگانگان قدرت مانور پیدا می کنند که چه کسی در منطقه برود و یا چه کسی بیاید.
وی گفت: تمام اسناد ، نقشه ها ، شواهد و مدارک نشان از فارسی بودن خلیج فارس است و برخی از شیوخ عرب نیز به این موضوع اذعان دارند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تغییر نام خلیج فارس زمینه ای برای فشار سیاسی است.
لاریجانی افزود: برخی کشورهای منطقه می پندارند که ایران به دنبال تحقیر آنهاست که ایران به دنبال تحقیر دیگران نیست ، ما همسایگان خود را عزیز می داریم و رفتار دوستانه طرح می کنیم.
وی گفت: زمان حرف های ناسیونالیستی به سر آمده ، مردم ایران جنس ناسیونالیستی ندارند و ما از این حرف ها زیاد شنیدیم ، زمانی یک نوع افراطی گری در منطقه در کشورهای ترکیه ، مصر و ایران به وجود آمده بود که نتیجه نداد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تفکر اسلامی به ملی گرایی اهمیت می دهد اما در اندازه خودش ، افراط در همه جا اثر نامناسب دارد.
لاریجانی با اشاره به فرارسیدن سالروز شهادت استاد مطهری گفت: ایشان کتابی درباره خدمات متقابل ایران و اسلام دارد که نشان از نوعی تعامل بین اسلام و ایران بوده است و ما به مسلمان بودن افتخار می کنیم .
وی گفت: خدمات ایران و اسلام متقابل بوده است و خلیج فارس می تواتد مظهر این خدمات متقابل در کشورهای منطقه باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: باید رویکرد تعاملی در منطقه شکل گیرد ، آن وقت اقتصاد شکوفا می شود و تعامل روی می دهد.
وی گفت: اگر یک کشور کوچک یا بزرگ خودش تدبیر کند یا تصمیم بگیرد این یک زندگی عزتمند سیاسی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اگر تئوری تعامل سیاسی ، امنیتی، اقتصادی بین کشورها شکل گیرد همه با عزت زندگی می کنند و می توان به یک همگرایی وسیع تر اقتصادی رسید.
لاریجانی افزود: من دورنمای منطقه را پاک تر از گذشته می بینم چون کشورهایی که دنبال دسیسه بودند دچار فرسودگی شدند و بدنبال نقشه های دیگری دارند.
وی گفت: بیداری اسلامی در منطقه یک امر واقعی است ، ممکن است عده ای در مقابل آن سد ایجاد کنند اما در آینده دچار انفجارهای سیاسی و ملی می شوند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر استفاده درست و صحیح از بعد اقتصادی خلیج فارس گفت: این یک سرزمین و خان گسترده ای است که همه می توانند از آن استفاده درست کنند .
لاریجانی افزود: اهمیت اقتصادی از دیرباز مورد توجه بوده است ، زمانی که پرتغالی ها و اسپانیایی ها برای استفاده از مواهب اقتصادی آن آمده بودند و بعد از آن نیز پای انگلیسی ها برای استفاده از منابع و نفت منطقه باز شد.
وی گفت: 50 درصد منابع نفت و 30 درصد گاز دنیا در این منطقه است که همه اینها نشان از بهره های اقتصادی منطقه دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ما در همین زمینه شاهد هستیم بسیاری از همسایگان ما منابع خود را به سادگی هدر می دهند و برای عجله استفاده در منابع، جیب دیگران را پر می کنند،ما باید عاقلانه از این منابع استفاده کنیم که این نیاز به کار و همگرایی دارد.
جنتی: خلیج فارس ، خلیج صلح و دوستی است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در همایش علمی- پژوهشی خلیج فارس با اشاره به این که نام خلیج فارس با پشتوانه خرد و دانش حفظ می شود گفت : خلیج فارس نگین نیلگون گذشته های بسیار دور بر انگشتر مینایی ایران است.
جنتی افزود: فلسفه نامگذاری چنین روزی به این دلیل است که دنیای مدرن امروز حافظه لرزانی دارد و کشورهایی که سابقه آنها به پنج دهه هم نمی رسد سعی در تحریف نامی هزاران ساله دارند.
وی گفت: کشورهای استعمارگر با تغییر نام خلیج فارس ، سعی دارند ایران را تحت فشار قرار دهند و بذر اختلاف را در کشورهای منطقه بپراکنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود : اندیشه تغییر نام خلیج فارس در خارج از منطقه مطرح شده است و ما نباید گرفتار اختلاف های قومی و نژادی شویم.
جنتی گفت: ایرانیان هزاران سال با اعراب منطقه رابطه داشته اند و خلیج فارس ، خلیج دوستی و صلح است.
تبدیل دبیرخانه خلیج فارس به بنیاد خلیج فارس و تشکیل موزه اسناد و نقشه های تاریخی خلیج فارس برای استفاده پژوهشگران ، از پیشنهادهای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این همایش بود.