انسداد ورودی و خروجی های بغداد تا پایان انتخابات
تمامی ورودی و خروجی های بغداد از سه شنبه تا پایان انتخابات پارلمانی عراق بسته خواهد شد.
به گزارش واحد مرکزی خبر از بغداد، ستاد عملیات بغداد در اطلاعیه ای اعلام کرد : این اقدام با هدف حمایت از امنیت انتخابات اتخاذ شده است.
در این اطلاعیه آمده است: از ساعت 22 سه شنبه شب هیچ وسیله نقلیه ای وارد بغداد و از پایتخت خارج نمی شود.
ستاد عملیات انتخابات همچنین اعلام کرد: از سه شنبه شب تا اطلاع بعدی منع رفت و آمد تمامی خودروها در داخل شهر بغداد هم به اجرا گذارده می شود.
هنوز در خصوص احتمال بسته شدن مرزهای زمینی یا حتی هوایی خبری منتشر نشده است.
سومین دور انتخابات مجلس عراق از صبح چهارشنبه این هفته در 18 استان عراق برگزار می شود.
شبکه تلویزیونی المیادین هم خبر داد: هفتصد هزار و هشتاد و پنج هزار تبعه عراق در نوزده کشور امروز و فردا آراء خود را به صندوق های رای می اندازند.
تعدادی از اتباع عراقی مقیم ایران برای شرکت در انتخابات پارلمانی عراق پای صندوق های رای رفتند.
اخذ رای از افراد واجد شرایط فردا نیز ادامه دارد و ساعت اخذ رای نیز از 9 تا 19 است.
انتخابات مجلس عراق به طور همزمان در 10 استان ایران که مهاجران و اتباع عراقی در آن سکونت دارند، برگزار می شود.
عراقی ها در این انتخابات برای انتخاب 328 نماینده مجلس به پای صندوق های اخذ رای می روند و برای رای دادن باید گذرنامه یا شناسنامه عراقی به همراه داشته باشند.
یکصد و هفت فهرست در انتخابات پارلمانی عراق تشکیل شده که ۳۶ فهرست متعلق به ائتلاف ها است.
گروه های سیاسی عراق بر اساس قانون انتخابات این کشور برای ورود به رقابت ها نهادهای کوچکی را تشکیل داده اند . این نهادها به نام فهرست شناخته می شوند که تعدادشان به 107 می رسد.
36 مورد آنها بصورت ائتلاف درآمده اند و 71 فهرست دیگر هم بصورت منفرد وارد عرصه انتخاباتی شده اند.
جدولی که کمیته انتخابات عراق آن را منتشر کرده است نشان می دهد ائتلاف دولت قانون به ریاست نوری مالکی با حضور 35 گروه و جریان وارد رقابتهای انتخاباتی شده که مهمترین آنها حزب الدعوه، سازمان بدر و نیروهای ترکمانی هستند.
ائتلاف المواطن (شهروند) به ریاست سید عمار حکیم هم با حضور 25 گروه و جریان در صحنه حضور یافته است که مهمترین آنها مجلس اعلای اسلامی، کنگره ملی عراق و نیروهای ترکمانی هستند.
ائتلاف اصلاح ملی به ریاست ابراهیم جعفری با حضور 7 گروه و جریان هم وارد عرصه انتخاباتی شده که مهمترین این گروهها جریان اصلاح ملی است.
ائتلاف احرار (آزادگان) مشهور به ائتلاف صدر نیز 7 گروه و جریان را در بر می گیرد که مهمترین آنها حزب احرار و انتفاضه شعبانیه است.
ائتلاف ملی هم به رهبری ایاد علاوی تشکیل شده است که دارای 15 گروه و جریان است و حزب ملی، شورای عموم ملی و جنبش عدل و اصلاح جزء آن هستند.
ائتلاف کردستان هم دارای 25 گروه و جریان است که مهمترین آنها اتحادیه ملی کردستان و حزب دموکراتیک کردستان است.
ائتلاف متحدان برای اصلاح نیز به رهبری اسامه نجیفی تشکیل شده که از 36 گروه و جریان متشکل است و مهمترین این جریانات اتحاد برای عراق و کنگره بیداری عراق است.
ریاست ائتلاف العربیه را هم صالح المطلک بر عهده دارد که 9 گروه و جریان را گرد هم آورده است که مهمترین آنها جبهه عراقی برای گفتگوی ملی است.
قرار است انتخابات پارلمانی روز چهارشنبه آینده در داخل عراق برگزار شود.