پخش زنده
امروز: -
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: نخستین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذا در این دولت پس از سه سال تعطیلی فردا تشکیل خواهد شد و امیدواریم با برگزاری جلسات مستمر با حضور رئیس جمهور شاهد تغییر نگاه مدیران اجرایی باشیم.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر؛ آقای هاشمی که در همایش سلامت سخن میگفت با اشاره به شعار یک عمر سلامت با خود مراقبتی گفت: امیدواریم امسال شروعی باشد برای توانمندکردن و آگاهی بیشتر مردم و آموختن مهارتها و اتخاذ رفتارهایی که نقش بسیار تعیینکننده در ارتقای سلامت جامعه دارد.
وی با بیان اینکه آگاهی از بیماریها و علت بروز آنها مانع ابتلا به 50 درصد بیماریها میشود گفت: برخورداری از سواد و دانش بهداشتی میتواند در پیشگیری از ابتلا به بیماریها نقش مهمی داشته باشد و نقش رسانهها به ویژه صدا وسیما در این میان برجستهتر میشود.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر؛ آقای هاشمی که در همایش سلامت سخن میگفت با بیان اینکه آگاهی از بیماریها و علت بروز آنها مانع ابتلا به 50 درصد بیماریها میشود گفت: برخورداری از سواد و دانش بهداشتی میتواند در پیشگیری از ابتلا به بیماریها نقش مهمی داشته باشد و نقش رسانهها به ویژه صدا وسیما در این میان برجستهتر میشود.
دکتر هاشمی با اشاره به پخش روزانه 30 ساعت برنامه در حوزه سلامت در سراسر کشور و در شبکههای استانی صدا و سیما افزود: علاوه بر صدا و سیما، وزارت آموزش و پرورش با 12و نیم میلیون دانش آموز و خانوادههایشان که بیش از نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند فرصت بسیار خوبی برای مدیران بهداشت و درمان کشور است تا از این ظرفیت برای حوزه سلامت استفاده کنند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همکاری بین بخشی برای ارتقای سلامت در کشور را بسیار مهم خواند و گفت: همکاریهای بین بخشی برای دستیابی به نتایج موثر و کارآمد و پایدارتر در حوزه سلامت ضروری است.
وی افزود: سلامت همگانی بدون رویکردهای مشارکتی قابل دسترسی نیست؛ باید با تعامل و همفکری همه دستگاهها، هم افزایی موثری برای ارتقای سلامت جامعه ایجاد کنیم.
دکتر هاشمی ادامه داد: مسائل مختلف از جمله فقر و بیکاری، آلودگی هوا، آلودگی آب و سموم به ویژه سموم محصولات کشاورزی، آلودگی صوتی و حوادث جادهای از عواملی هستند که اثرات سویی در سلامت جامعه دارند و رفع آنها بدون همکاری و همیاری و بدون عزم ملی و همکاری بین بخشی و مشارکت مردم برای رسیدن به تامین سلامتی میسر نخواهد بود.
دکتر هاشمی همچنین به برگزاری نخستین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذا در این دولت پس از سه سال تعطیلی اشاره کرد و گفت: این جلسه فردا تشکیل خواهد شد و امیدواریم با برگزاری جلسات مستمر با حضور رئیس جمهور و در استانها با حضور استانداران و جدی گرفتن مشکلات مردم در حوزه های مختلف شاهد تغییر نگاه مدیران اجرایی باشیم.
وی افزود: همانطور که در سیاستهای ابلاغی رهبری برای سیاستهای کلان سلامت شاهد هستیم باید همه طرحهای بزرگ ملی و حتی کوچک در استانها یک پیوست سلامت داشته باشد.
دکتر هاشمی گفت: رئیس جمهور توجه ویژه به امینت غذایی مردم دارد و آن را یکی از اولویتهای مهمشان عنوان کردند، بنابراین برگزاری جلسات شورای عالی سلامت و امنیت غذا یکی از کانونهایی است که رئیس جمهور میتواند سیاستهایش را عملیاتی و اجرایی کنند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطر نشان کرد: دولتها مسئول امنیت غذایی مردم هستند، همانطور که در جهان امروز تامین مواد غذایی با کیفیت بسیار خوب برای تمامی افراد جامعه از نشانههای یک دولت مدیر، کارآمد و پاسخگو است به خصوص زمانی که به بخش سلامت آن توجه خاص شود.
وی گفت: تهیه میزان کافی مواد غذایی، تضمین سلامت این مواد و توزیع عادلانه و فرهنگ سازی برای درست مصرف کردن از نشانههای کارآمدی دولتهاست.
دکتر هاشمی با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلی سلامت توسط مقام معظم رهبری افزود: این سیاستها الگویی بومی را فراروی همه مسئولان به ویژه مسئولان بهداشت و درمان کشور قرار داده است و برای رسیدن به سلامت مطلوب فرصت بسیار خوبی در اختیار همه مسئولان قرارداده است تا هماهنگ و متمرکز بر اهداف سیاستها برنامهریزی کنند.
وی با بیان اینکه تدوین این سیاستها ماهها بلکه سالها طول کشیده است گفت: کلی بودن این سیاستها ممکن است برای برخی مسئولان ابهاماتی ایجاد کند که اگر چه در مواردی که شبهه ناک بود تقریبا تعیین تکلیف شده است، اما بایستی توجه کنیم برای تببین ابعاد مختلف و رسیدن به دیدگاههای یکسان به چندین ماه زمان نیاز داریم تا به درک واحد و تشخیص صحیح از ابعاد مختلف آنها برسیم.
وزیر بهداشت خاطر نشان کرد: برای رسیدن به راهکارهای مناسب همه دستگاهها باید کمک کنند، سلامت مردم در گرو مدیریت یک بخش نیست زیرا معتقدم مدیریت امروز بهداشت و درمان کشور مدیریت کارآمدی نیست چراکه اگر کارآمد بود مردم اینقدر مشکل نداشتند.
وی با بیان اینکه بخشی از مشکلات در مدیریت بهداشت و درمان متوجه بقیه دستگاهها و متوجه سیاستگذاران و تصمیم گیرندگان است افزود: در بخشی که مربوط به وزارت بهداشت میشود گسترش شبکه بهداشتی است که مربوط به 30 سال قبل است و همچنان با همان شکل فرسوده ادامه کار میدهد و مدیریت میشود.
وی گفت: بیمههای متعدد، غیر کارآمد و غیر مسئول از دیگر مشکلاتی است که ضرورت دارد مجموعهای با توجه به تجربیات دیگر کشورها با استناد به مبانی علمی، بیمه کارآمد را تعریف کند.
دکتر هاشمی با تشکر از دولت و مجلس برای منابع مالی وزارت بهداشت افزود: این منابع باید پایدار باشد؛ در این حوزه سه کار اصلی داریم که یکی از آنها نظام ارجاع است و باید برای آن هزینه شود.
وی گفت: باید سراغ نظام ارجاع برویم که کار سختی است و ایجاد آن از دست وزارت بهداشت به تنهایی ساخته نیست و بایستی هماهنگ با بیمهها عمل شود.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه باید منابع اختصاص یافته به سلامت در بودجه سالیانه این وزارت پایدار شود افزود: حوزه سلامت یکی از بخشهایی است که قرار است با اختصاص بخشی از درآمد حاصل از فاز دوم هدفمندی یارانه ها شاهد تحول باشد، رئیس جمهور در بازدیدی که داشت کار ما را ساده کرد و گفت ، با اقداماتی که در چند ماه آینده خواهند داشت10 درصد پرداخت از جیب مردم را کاهش میدهند.
وی گفت: طبق برنامه پنجم توسعه که کمتر از دو سال از آن باقی مانده است باید هزینههای مردم بیش از سی درصد نباشد و دولت70 درصد هزینهها را پرداخت میکرد که آمارها عکس این اعداد است.