پخش زنده
امروز: -
براساس تازه ترین مطالعات محققان فرانسوی، نشانه های بیماری مولتیپل اسکلروزیس (ام.اس) بسیار متفاوت است و تنها از طریق ام.آر.آی می توان این بیماری را تشخیص داد .
به گزارش واحد مرکزی خبر، براساس این نتایج علمی، برخی نشانه های هشدار دهنده ای وجود دارد که هرگز نباید آنها را نادیده گرفت و به محض مشاهده آنها باید به پزشک مراجعه کرد.
به نوشته پایگاه اینترنتی فرانسوی زبان تاپ سانته ، دکتر برونو استانکوف ، متخصص مغز و اعصاب بیمارستان تنون پاریس می گوید پیشرفت بیماری ام.اس. کاملا غیر قابل پیش بینی است و در افراد مختلف ، متفاوت است. زیرا بسته به محل آسیب ، نشانه های متفاوتی دارد.
1- خستگی :
هر چند این نشانه « قابل مشاهده » نیست ، اما بی تردید رایج ترین نشانه این بیماری به شمار می رود. حدود 80 درصد افراد مبتلا به اسکلروز چند گانه دچار خستگی هستند. خاص ترین شکل این خستگی که به اختلال عصبی این بیماری مربوط می شود ، خستگی شدیدی است که با کمترین تلاش ذهنی یا جسمی بروز می کند. فرد بیمار بلافاصله پس از آغاز فعالیت خود به شدت احساس خستگی می کند ، تا آنجا که این احساس خستگی در طول روز مرتب افزایش می یابد.
2- اختلالات حافظه :
این مشکلات مشابه اختلالات فراموشی یا ضعف حافظه ای که ممکن است در دیگر بیماری های عصبی مانند آلزایمر مشاهده شود ، نیست. این ضعف حافظه بیشتر اشکال در توجه و تمرکز طولانی مدت بر روی یک موضوع یا پردازش اطلاعات مختلف به طور همزمان و سریع را شامل می شود. بنابراین ، این بیماری تأثیری قابل توجه بر حافظه دارد زیرا به یاد آوردن خاطرات مستلزم تلاش است. این اختلالات بسیار شایع است ، اما منجر به فراموشی جدی نمی شود.
3- تاری دید :
این احساس ناشی از التهاب عصب بینایی است. این مسئله با احساس تاری دید ، ضعف بینایی یا کاهش تشخیص برخی رنگ ها بروز می کند. این نشانه ای است که در یک سوم موارد در اوایل ابتلا به این بیماری مشاهده می شود و پس از پیشرفت بیماری شایع تر می شود.
4- بی حسی یا خواب رفتگی :
این مشکل جزئی از اختلالات حس لامسه است که غالبا بیماری ام.اس. را همراهی می کند. این بی حسی می تواند از احساس ساده مور مور شدن که چند روز طول می کشد ، تا اختلال بی حسی در برخی از اعضای بدن از جمله دست ، پا یا صورت را در بر بگیرد.
5- اختلال حرکتی :
این اختلال یکی از مشخصه های اصلی بیماری ام.اس. است که ممکن است هنگام راه رفتن یا حرکت دادن اعضای بدن بروز پیدا کند. این اختلال همچنین می تواند یک ضعف واقعی در یکی از اندام ها (به عنوان مثال فرد دیگر نمی تواند از افتادن اشیاء از دستش جلوگیری کند) یا یک طرف از بدن باشد. اگر این بیماری مخچه را نیز تحت تاثیر قرار داده باشد ، این اختلالات همچنین می تواند منجر به اختلال در حفظ تعادل شود.
6- اختلالات ادراری :
هرگز نباید این اختلالات را نادیده بگیریم ، زیرا برای درمان این اختلالات ، باید بتوانیم آنها را تشخیص دهیم. در مورد اسکلروز چندگانه این اختلالات ادراری ممکن است کاملا متضاد باشد : یا فرد نیاز شدید به دفع ادرار دارد یا اینکه فرد اصلا چنین احساسی ندارد و در تخلیه مثانه مشکل دارد.