پخش زنده
امروز: -
حمایت آشکار آمریکا و متحدان غربی اش از سلاح هسته ای رژیم صهیونیستی، سند پایانی نشست خلع سلاح سازمان ملل را با شکست مواجه کرد.
به گزارش واحد مرکزی خبر از نیویورک، آخرین نشست کمیسیون خلع سلاح سازمان ملل عصر جمعه در نیویورک در حالی به کار خود پایان داد که با مخالفت آمریکا، انگلیس، فرانسه، کانادا و اسرائیل ، سند نهایی آن تصویب نشد.
نشست های کمیسیون خلع سلاح سازمان ملل دوره های سه ساله دارد و در پایان آن سندی برای تعیین راهبردهای خلع سلاح جهانی تصویب می شود.
نماینده ارشد سازمان ملل متحد در امور خلع سلاح در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر در نیویورک با ابراز تاسف از تصویب نشدن سند پایانی این کمیسیون گفت: خیلی غمناک بود که توافقی حاصل نشد اگرچه در رسیدن به آن خیلی نزدیک شده بود.
آنجلا کین افزود: اگرچه سه سال تلاش سخت کمیسیون خلع سلاح بدون نتیجه پایان یافت اما امیدواریم تلاش های کنونی برای رسیدن به توافق نهایی، همچنان ادامه یابد.
سفیر و سرپرست نمایندگی کشورمان در سازمان ملل در این نشست مخالفت رژیم صهیونیستی با گنجاندن موضوع برگزاری کنفرانس خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای در سند پایانی ، دلیل اصلی شکست نشست امسال دانست و گفت: اسرائیل با این اقدام نشان داد که نه تنها سلاح اتمی و فعالیت های هسته ای مخفی آن و نیز پایبند نبودن به معاهدات مربوط به سلاحهای کشتار جمعی ، مانع اصلی ایجاد منطقه عاری از سلاح هسته ای در خاورمیانه است ، بلکه سیاست های غیرسازنده آن نیز مانع اقدامات سازمان های بین المللی در حمایت از تحقق این مهم است.
غلامحسین دهقانی گفت: متأسفانه این اقدامات اسرائیل تحت حمایت کشورهای هسته ای غربی صورت می گیرد در حالی که همه این کشورها مسئولیت مهمی در اجرای قطعنامه خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای برعهده دارند.
وی خطاب به نمایندگان کشورهای جهان در کمیسیون خلع سلاح گفت: اسرائیل باید از این سیاست ها دست بردارد و ضمن پیوستن به پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای ، همه تاسیسات هسته ای خود را تحت پادمانهای جامع آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار دهد.
سفیر و سرپرست نمایندگی کشورمان در سازمان ملل از کشورهای هسته ای نیز به خاطر پایبند نبودن آنها به تعهدات خلع سلاح هسته ای انتقاد کرد و گفت: این کشورها باید با حسن نیت به تعهدات خود عمل کنند و اجازه دهند مذاکرات در این زمینه با موفقیت به پیش رود.
دهقانی همچنین آغاز فوری مذاکرات کنوانسیون جامع خلع سلاح هسته ای را خواستار شد و گفت: تدوین و اجرای این کنوانسیون می تواند به امحای همه این سلاح ها منجر شود و جهانی امن تر را برای همه ملل و آیندگان به ارمغان آورد.
گفتنی است آقای روحانی رئیس جمهور کشورمان، مهر ماه گذشته پیشنهاد تدوین کنوانسیون جامع خلع سلاح هسته ای را به نمایندگی از 120 کشور عضو جنبش عدم تعهد به نخستین نشست عالیرتبه مجمع عمومی سازمان ملل درباره خلع سلاح هسته ای ارائه کرد که دو ماه بعد از آن، به تصویب رسید.
ولادیمر روبجاک، نماینده کرواسی در سازمان ملل که ریاست این نشست کمیسیون خلع سلاح را نیز برعهده داشت ، در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر گفت: اکثریت کشورهای عضو سازمان ملل امید داشتند که این کنفرانس به هدف مهم عاری سازی خاورمیانه از سلاح های اتمی نائل شود ولی در شرایط کنونی و تحولات پرشتاب بین المللی ، رسیدن به این هدف اندکی دشوار است.