پخش زنده
امروز: -
در پایان جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، نامه ۱۵۳ تن از نمایندگان مجلس در دفاع از اقدام وزارت ورزش و جوانان در شفاف سازی قراردادهای فوتبال در صحن علنی مجلس قرائت شد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، در این نامه نمایندگان ضمن دفاع از این اقدام وزارت ورزش و جوانان اعلام کردند : ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی بدین وسیله حمایت خود را از اقدام وزارت ورزش و جوانان در جهت شفاف سازی قراردادهای فوتبال اعلام و تاکید بر عدم ارتزاق ورزش حرفه ای از بودجه کل کشور به استناد ذیل ماده 13 قانون برنامه پنجم توسعه در جلوگیری از دلال بازی در قراردادهای بازیکنان که باعث انزجار اهالی محترم ورزش و مردم ورزش دوست نسبت به این موضوع گردیده است تقدیر و تشکر می نماییم .
این نامه می افزاید: مصرانه از دستگاه های ذیربط از جمله صدا و سیما و روزنامه نگاران و دستگاه قضا خواستار حمایت از ادامه حرکت های اخیر وزارت ورزش و جوانان هستیم و در این مسیر مجلس شورای اسلامی آمادگی خود را جهت هر گونه مساعدت به سالم سازی فضای ورزش کشور اعلام می دارد.
تصویب مجازات خودداری از اجرای پیشنهادهای سازمان بازرسی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی ماده ۸ طرح اصلاح موادی از قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور را تصویب کردند.
براساس قانون تشکیل سازمان بازرسی، وزیر یا مسئول دستگاه مربوط موظف است از تاریخ گزارش هیئت بازرسی حداکثر در مدت 10 روز عملیات اجرایی را به منظور اجرای پیشنهادهای مندرج در گزارش مزبور، شروع کند و مفاد جریان کار را به طور مرتب به اطلاع سازمان بازرسی برساند و این سازمان موظف است تا حصول نتیجه نهایی جریان امر را پیگیری کند.
نمایندگان مجلس در جلسه امروز تبصره ای به این قانون اضافه کردند که بر این اساس مقرر شد خودداری از اجرای پیشنهادهای قانونی سازمان بازرسی بدون عذر موجه با رسیدگی و احراز در دادگاه صالح، مشمول مجازات شامل حبس از 3 تا 6 ماه یا انفصال موقت از خدمت دولت تا یک سال خواهد بود.
تصویب ماده 6 طرح دائمی شدن قانون اصلاح موادی از قانون تشکیل سازمان بازرسی
نمایندگان در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی به عنوان اولین دستور رسیدگی به طرح دائمی شدن قانون اصلاح موادی از قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور را ادامه دادند و ماده 6 این طرح را تصویب کردند.
بر اساس این ماده، در هر موردی که تعقیبی جزایی ضرورت پیدا کند مراتب به پیشنهاد بازرس یا رئیس هیئت بازرسی از طریق سازمان بازرسی کل کشور به دادستانی محل اعلام و موضوع تا حصول نتیجه پیگیری خواهد شد.
در این مصوبه تصریح شده است: در صورتی که خود دادستان و یا حاکم شرع مورد تعقیب قرار گیرند مراتب سریعتر به شورای عالی قضایی گزارش، تا دستور لازم صادر شود.
حذف پیشنهادی درباره اختیارات هیئت سازمان بازرسی کل کشور
نمایندگان مجلس شورای اسلامی به پیشنهادی درباره اختیارات بازرس یا هیئت بازرسی سازمان بازرسی کل کشور رأی منفی دادند.
در این پیشنهاد آمده بود: چنانچه بازرس یا هیئت بازرسی در ضمن بازرسی و برای حسن انجام بازرسی یا حسن جریان امور در دستگاه مشمول بازرسی، تعلیق یک یا چند نفر از کارکنان را تا پایان بازرسی ضروری تشخیص دهند باید با ذکر جهات و علل، درخواست تعلیق را از طریق سازمان به وزیر یا رئیس دستگاه مربوط اطلاع دهند.
همچنین افزوده شده بود: وزیر یا رئیس دستگاه مربوط موظف است ظرف 10 روز به تعلیق آن کارمند اقدام نماید و نمی تواند به عذر اینکه درخواست مدلل نیست یا دلایل غیرکافی است از انجام دادن تقاضا خودداری کند.
نمایندگان مجلس این پیشنهاد را باعث افزایش بیش از حد اختیارات هیئتهای بازرسی دانستند و در رأیگیری آن را حذف کردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی مواد باقیمانده از طرح مربوط به دائمی شدن قانون اصلاح موادی از قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور بررسی آن را به پایان بردند.
بر اساس ماده 12 این طرح مجلس مصوب کرد چنانچه بازرسان قانونی مؤسسات و شرکتهای مشمول بازرسی، مسئولان سازمان حسابرسی دولتی، حفاظت و اطلاعات وحراست و نظارت و بازرسی وزارتخانه ها و دستگاههای مشمول بازرسی، به سوء جریانی در رسیدگی به عملکرد مالی و اداری دستگاههای اجرایی و شرکتهای دولتی و وابسته به دولت برسند که مربوط به وظایف سازمان بازرسی باشد، باید مراتب را به اطلاع سازمان بازرسی کل کشور برسانند.
در این مصوبه تصریح شده است: مستنکف به مجازات مقرر در ماده 606 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده) مصوب 2-3-1357 محکوم خواهد شد.
همچنین بر اساس مصوبه مجلس، آیین نامه اجرایی این قانون در سازمان بازرسی کل کشور تهیه می شود و به تصویب قوه قضاییه می رسد.
مشخص کردن بخشی از وظایف سازمان بازرسی کل کشور
نمایندگان مجلس شورای اسلامی ماده 9 طرح اصلاح موادی از قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور را تصویب کردند.
در این ماده مقرر شد سازمان بازرسی کل کشور می تواند در موارد زیر نیز اقدام کند:
الف) بهرهگیری از توان تشکلهای غیردولتی و مردمنهاد و اشخاص واجد شرایط در بخشهای علمی، تخصصی، صنفی و مردمی به منظور ادای وظایف محول شده؛
ب) ایجاد هماهنگی های لازم مستمر و منظم با مسئولان دستگاه های نظارتی کشور با حفظ استقلال و اختیارات قانونی و ذاتی هر دستگاه به منظور ارتقای کیفی و کمی و افزایش اثربخشی اقدامات نظارتی و پرهیز از کارهای موازی و غیرضرور و تقویت مدیریت کشور و ارائه گزارش نتایج حاصل شده به رؤسای قوای سهگانه؛
ج) معرفی نماینده به مجامع، شوراها و کمیسیون ها و کمیته های مالی، معاملات و اعتباری دستگاه های مشمول بازرسی به عنوان ناظر بدون حق رأی برای ادای وظایف نظارتی.
تبصره: مسئولان ذیربط موظفند زمان تشکیل جلسات مجامع و شوراهای مورد نظر را به اطلاع سازمان برساند؛
د) ارائه گزارش های نظارتی هشداردهنده بهنگام به مقامات مسئول به منظور پیشگیری از وقوع جرم، تخلف و سوء جریانات احتمالی؛
ه) اطلاع رسانی و آگاهی بخشی عمومی از طریق رسانه های عمومی به منظور ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد با رعایت قانون اصلاح تبصره (1) ماده 188 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 1378 و اصلاحات بعدی آن.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی یکی دیگر از وظایف سازمان بازرسی کل کشور را که پیش از این در کمیسیون قضایی مراعا مانده بود تصحیح کردند .
انجام بازرسی های فوق العاده بر حسب دستور شورای عالی قضایی و یا به درخواست کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی و نمایندگان مجلس و یا بنا به تقاضای وزیر و یا مسئول دستگاه های اجرایی ذیربط و یا هر مورد دیگری که به نظر رئیس سازمان و شورای عالی قضایی ضروری تشخیص داده شود یکی از وظایف این سازمان معین شد.
وکلای ملت در جلسه امروز بررسی طرح اصلاح موادی از قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور را به اتمام رساندند و بررسی چند ماده دیگر که به کمیسیون تخصصی ارجاع شده بود به جلسه آینده مجلس موکول شد
مجلس؛ تاکید باهنر برحل مشکلات کارگران و معلمان
نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه موقعیتهای کارگران و معلمان در نظام اسلامی جایگاه واقعی خود را به دست آورده است ، بر حل مشکلات کارگران و معلمان تأکید کرد .
محمدرضا باهنرکه در بخش اول جلسه علنی امروز در غیاب آقای لاریجانی ریاست جلسه را بر عهده داشت در نطق پیش از دستور خود افزود : در این زمینه تلاشهایی در بخشهای مختلف کشور و ازجانب مسئولان کشور انجام شده است و ما انتظار داریم که همچنان مسئولان در زمینه رفع مشکلات این دو قشر حرکت کنند.
باهنر فرارسیدن روز کارگر را به همه کارگران سختکوش کشور تبریک گفت و با اشاره به اینکه رویکرد نظام جمهوری اسلامی ایران همواره رویکردی حمایتی از قشر شریف کارگری بوده است بر حل مشکلات این قشر در کشور تأکید کرد.
نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به قرار گرفتن در آستانه سالروز شهادت آیتالله مطهری و روز معلم این روز را نیز به همه معلمان و جامعه فرهنگی کشور تبریک گفت.
وی گفت: این دو مناسبت یعنی روز کارگر و روز معلم فرصت مناسبی است که به جایگاه فرهنگ و نقش کارگران در کشور به خوبی پرداخته شود.
باهنر با اشاره به اینکه این دو قشر در پیروزی انقلاب اسلامی،دوران دفاع مقدس و بعد از آن نیز همواره نقش مهمی در پیشبرد و توسعه کشور داشتند و رشادتها و جانفشانیهایی از خود نشان دادند افزود: این دو قشر با کوشش چرخه های تولید و فرهنگ جامعه را به حرکت درآوردند و انشاءالله در اجرای سیاستهای اقتصادی نیز نقش خود را نشان خواهند داد.