اولویت بنیاد سعدی، آموزش جهانی زبان فارسی
رییس بنیاد سعدی با بیان این که این بنیاد به پژوهش در آثار سعدی اختصاص ندارد؛ گفت: بنیاد سعدی وظیفهاش آموزش زبان فارسی به خارجیان و ایرانیان مقیم خارج است.
به گزارش واحد مرکزی خبر، دکتر غلامعلی حداد عادل در نشست خبری سالگرد تاسیس بنیاد سعدی به تشریح فعالیت های یک سال گذشته این بنیاد پرداخت و گفت: سعدی آموزگار زبان فارسی بوده و هست و زبان شیوای او برای ادبیات فارسی، رسانه محسوب می شود.
وی افزود: پس از آغاز فعالیت بنیاد و برگزاری سه جلسه هیئت امنا، شورای علمی بنیاد سعدی باحضور 16 نفر از صاحب نظران و متخصصان آموزش زبان و ادبیات فارسی تشکیل شد تا خط مشی علمی و شیوه های کار بنیاد را بررسی و تصویب کند.
دکتر حداد عادل با بیان این که با توجه به نیاز کشورهای دیگر، شوراهای راهبردی کشوری و منطقه ای مختلف نیز تشکیل شده است افزود: برای کشورهایی همچون هند، تاجیکستان و افغانستان که زبان فارسی پیشزمینه بیشتر و مخاطبان فراوانتری داشت، شورای اختصاصی و برای بعضی از کشورهای اروپای غربی و آفریقا، شورای راهبردی منطقهای تشکیل دادیم.
وی به ارتباط با دیگر موسسات فعال در عرصه آموزش زبان فارسی به خارجیان اشاره کرد وگفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، جامعه المصطفی، موسسه لغتنامه دهخدا، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین، سازمان صدا و سیما و وزارتخانه های آموزش و پرورش و علوم و تحقیقات و فناوری از جمله این نهادهاست که به تدریج با امضای تفاهمنامه مشترک، چارچوب همکاری را مشخص می کنیم.
دکتر حداد عادل تشکیل وبگاه بنیاد سعدی را از دیگر فعالیتهای بنیاد در یک سال گذشته خواند و گفت: رویکرد ما استفاده حداکثری از فضای مجازی است و تلاش داریم آموزش زبان فارسی را از طریق فضای مجازی عمومیت دهیم و ابرازهای سختافزاری و نرمافزاری این آموزش را تهیه کنیم.
وی با اشاره به شناسایی 20 مؤسسه مشابه بنیاد سعدی در دیگر کشورها گفت: این بنیاد یک دوره بازآموزی زبان فارسی را برای 100 نفر از فارسیآموزان از 27 کشور جهان، در دانشگاه بینالمللی قزوین برگزار کرد و تابستان امسال نیز دوره مشابه آن برگزار می شود.
رییس بنیاد سعدی در پاسخ به پرسش خبرنگار واحد مرکزی خبر در باره افق های پیش روی این بنیاد گفت: فعال کردن شوراهای راهبردی کشوری و منطقهای مهمترین چشمانداز پنج ساله ما برای آموزش زبان فارسی است.
وی افزود: تألیف کتاب های درسی و طراحی نرمافزار آموزش زبان فارسی نیز در دستور کار قرار دارد ضمن این که هماکنون گسترش آموزش زبان فارسی در دبیرستانهای برخی از مناطق آغاز شده است که این مورد نیز گسترش خواهد یافت.
دکتر حداد عادل در پاسخ به پرسش دیگری درباره موازی بودن فعالیت این بنیاد با فعالیت دیگر مؤسسات همچون دهخدا گفت: مؤسسه دهخدا برای آموزش زبان فارسی به خارجیانی است که به ایران میآیند و دانشگاه قزوین هم مرکزی برای دانشجویانی است که از خارج به ایران میآیند اما بنیاد سعدی به منظور اعزام نیروی انسانی و تقویت زبانآموز از راه فرستادن مواد کمکی در ابعاد جهانی فعالیت می کند.
وی افزود: به هر اندازهای که زبان فارسی در دنیا گسترش پیدا کند به معرفی انقلاب، کشور و فرهنگ ما کمک میکند و اندیشههای کشورمان بیشتر شناسانده خواهد شد.
دکتر حداد عادل همچنین درباره ایجاد انگیزه برای آموزش زبان فارسی در جهان گفت: این انگیزه ها یکسان نیست، یکی از مهمترین انگیزهها اقتصادی است و اگر بازار کار وجود نداشته باشد طبعاً استقبال از دورههای دانشگاهی آموزش زبان در دیگر کشورها کمتر میشود و بنیاد سعدی در پی این است که آینده شغلی برای کسانی که در خارج از کشور فارسی می آموزند در نظر بگیرد و بازار کارشان را تقویت کند.
وی افزود: کسانی نیز که به ایران شناسی علاقه مندند برای آشنایی با منابع ادبی، تاریخی و حتی واقعیتهای امروز به زبان فارسی نیاز دارند.
در پایان این مراسم از پایگاه اطلاع رسانی بنیاد سعدی به نشانی saadifoundation.ir رونمایی شد.