به گزارش واحد مرکزی خبر، آیت الله صادق آملی لاریجانی در نوزدهمین همایش سراسری فرماندهان ناجا درباره اهمیت امنیت افزود: همه مردم اهمیت امنیت را احساس می کنند و امنیت در همه ابعاد زندگی بشر و موازین روحی ما تأثیر دارد.
وی با اشاره به این که فرزندان در جامعه امن رشد اجتماعی، فرهنگی و روحی پیدا می کنند، گفت: ابعاد اقتصادی کشور، بازار کسب و کار و اشتغال نیز در جامعه امن رونق می یابد.
رئیس قوه قضائیه افزود: علاوه بر امنیت واقعی، احساس امنیت هم در کشور مهم است و مردم باید بدانند که نیروی انتظامی و دیگر ارکان جامعه مسائل امنیتی کشور را رصد می کنند.
آیت الله لاریجانی با اشاره به این که همه نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات و قوه قضائیه بر امنیت کل کشور دخالت دارند، گفت: ناجا در این خصوص وظایف خاصی دارد.
وی در ادامه به تعامل و ارتباط میان قوه قضائیه و نیروی انتظامی اشاره کرد و افزود: ناجا به عنوان ضابط قوه قضائیه در پیشگیری از جرم نیز وظایفی دارد و با توجه به پرونده های موجود، باید نگاه راهبردی دیگری در بحث پیشگیری از جرم داشته باشیم.
رئیس قوه قضائیه، پیشگیری از جرم را فراقوه ای خواند و گفت: هم اکنون لایحه پیشگیری از جرم در مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح است.
وی نیروی انتظامی به عنوان ضابط دستگاه قضایی ، مسئله امر به معروف و نهی از منکر را جدی بگیرد و شرایط و مراتب آن را هم مدنظر داشته باشد.
آیت الله صادق آملی لاریجانی افزود: از فرماندهان و تصمیم گیران نیروی انتظامی می خواهم که امنیت اجتماعی مردم را جدی بگیرند و برخورد خوبی را که با اشرار ، سارقان مسلح، زورگیران و جرائم خشن دارند تقویت کنند.
وی بر امنیت توام با عدالت تاکید کرد و گفت: باید مراقب باشیم در تامین امنیت، اجحافی به مردم نشود.
آیت الله لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه موضوع امر به معروف و نهی از منکر برای همه مومنان دغدغه شده است از بی اعتنایی به این فریضه گلایه کرد و افزود: اگرچه اجرای این فریضه وظیفه همگانی است اما به لحاظ حکومتی ، بخش هایی از حکومت ، تولیت بیشتری در اجرای این فریضه دارند.
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش تحقق امنیت پایدار را مستلزم تغییر نگاه ها خواند و گفت: اگرچه نیروی انتظامی، قوای مسلح، وزارت اطلاعات و قوه قضائیه هر کدام وظایفی در تحقق امنیت دارند و باید با قاطعیت کار خود را انجام دهند اما برای تامین امنیت پایدار باید نگاههایمان توحیدی و ایمانی شود.
آیت الله آملی لاریجانی در ادامه به هجمه های کشورهای غربی به ایران که در بحث حقوق بشر اعمال می شود اشاره کرد و افزود: آنها اعدام قاچاقچیان مواد مخدر در ایران را از موارد نقض حقوق بشر می دانند در صورتی که آنها باید به سبب اینگونه اقدامات از ما تقدیر کنند چرا که ما حتی برای جلوگیری از ورود مواد مخدر به کشورهای غربی هم شهید داده ایم.
وی گفت: ما از دستورات خدا و رسول خدا خط می گیریم و کشورهای اروپایی کسی نیستند که بخواهند برای ما تعیین تکلیف کنند.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: دنیای غرب خود را تافته جدابافته می داند و به همه کشورها و فرهنگ ها دستور می دهد و آنها که اعلامیه جهانی حقوق بشر را نوشتند باید بدانند که مدارج انسانی را کسی می شناسد که انسان را خلق کرده است.
رئیس قوه قضائیه گفت: برای نجات کشور و فرزندانمان باید به قرآن برگردیم و نگاه توحیدی داشته باشیم و نباید تصور کنیم که در اختلاط فرهنگی می توان نجات پیدا کرد.
وی افزود: اینگونه نباید باشیم که منازلمان را برای ورود ماهواره ها بازکنیم.
احمدی مقدم: کاهش مستمر جرایم جنایی
فرمانده نیروی انتظامی در نوزدهمین همایش سراسری فرماندهان ناجا گفت: شاهد کاهش مستمر جرایم جنایی از قبیل قتل، تجاوز به عنف، سرقت مسلحانه ، سرقت از بانک و آدم ربایی هستیم و این توفیقات به سبب تعامل خوب قوه قضائیه و ناجاست.
سردار سرتیپ پاسدار اسماعیل احمدی مقدم افزود: همکاری میان قوه قضائیه و ناجا در تسریع رسیدگی و کشف جرائم و قاطعیت در برخورد با جرائم اجتماعی به ویژه در سال های اخیر توفیقات فراوانی داشته است.
وی گفت: امروز مهمترین خدمات کلانتریها در بحث خدمات قضایی است و تشکیل دوایر اجتماعی و مشاوره در این مکان ها موجب شده است که بیش از یک سوم مراجعان به کلانتریها به صلح و سازش برسند.
احمدی مقدم افزود: در موضوع بازداشتگاه ها تعهد کرده ایم که ظرف دو سال این مکان ها را به استانداردهای مورد تایید سازمان زندان ها برسانیم.
وی گفت: مقام معظم رهبری در هر جلسه ای که با ایشان دیدار داشته ایم، بر حقوق شهروندی و رعایت حدود شرعی و اخلاق حتی در رویارویی با مجرمان تاکید دارند.
احمدی مقدم گفت: پیشگیری از سرقت و مبارزه با مواد مخدر دو اولویت مهم نیروی انتظامی است و در بحث کشفیات با مشکلاتی روبرو هستیم؛ به این ترتیب که دو سوم اموال سرقتی کشف می شود اما یک سوم آن به دست مردم می رسد که در این خصوص باید تدبیر شود.