دائمی: مجبوریم چگونگی مصرف آب را تغییر دهیم
معاون وزیر نیرو گفت:بهره وری و جلوگیری از اسراف ومصرف صحیح منابع به فرهنگ سازی نیاز دارد تا زمانی که کالا و محصول تولیدی رایگان است نباید انتظار استفاده صحیح را داشته باشیم و باید از ابزار اقتصادی هم استفاده کنیم.
علیرضا دائمی معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت درمصاحبه با رادیو اقتصاد گفت: اقتصاد آب و برق پایدار نیست و قیمت تمام شده آب و برق چندین برابر نرخ عرضه آن است.
وی افزود: تعرفه آب و برق در روز های پایانی سال گذشته حدود 20 تا 24 درصد افزایش یافته است به همین خاطر در شش ماه نخست سال جاری و به رغم اجرای مرحله دوم هدفمندسازی یارانه ها؛ دیگر بهای آب و برق افزایش پیدا نخواهد کرد.
دائمی تصریح کرد: تلاش می کنیم متناسب با شرایط اقتصادی صنعت آب و برق بتوانیم افزایش قیمت را به صورت کاملا پلکانی و آرام انجام دهیم.
علیرضا دائمی تصریح کرد: همه باید باور کنیم کشور ما از نظر آبی جزو کشور های خشک محسوب می شود و حتی گفته می شود 517 شهر با حدود 37 میلیون نفر از 54 میلیون نفر جمعیت شهری کشور پتانسیل کم آبی و تنش آبی دارد که اجبار می کند از منابع موجود استفاده بهینه داشته باشیم.وی افزود: قیمت هرمتر مکعب آب برای مصارف خانگی بیش از یک هزار تومان است و همین میزان آب بسته بندی (هر یک هزار لیتر) در حدود 100 هزار تومان است.
دائمی گفت: سرانه مصر آب شیرین در ایران 280 لیتر در شبانه روز و بیش از دو برابر میانگین جهانی است، ایران جزء کشورهای پر مصرف آب محسوب می شود و باید این روند اصلاح شود.
وی گفت: همه می دانند بخش زیادی از کشور جز مناطق خشک و نیمه خشک است و در دوره خشکسالی هم قرار داریم، همچنین میانگین بارش در بخش زیادی از کشور کمتر از 100 میلیمتر است.
دائمی تصریح کرد: وزارت نیرو بر تقویت و تشویق سازندگانی که از الگوهای کم مصرف استفاده می کنند، تاکید دارد و به تدریج تولیدکنندگانی که لوازم کاهنده انرژی یا آب را تولید می کنند، حمایت می شوند و بسته حمایتی آن نیز تکمیل شده است.