کاهش هزینه های سلامت با استقرار بیمه همگانی
رئیس هیئت مدیره سازمان بیمه سلامت ایران گفت: باید میزان پرداختی هزینه های سلامت از جیب مردم را به حداقل برسانیم و این مهم با استقرار بیمه همگانی و مدیریت بهینه منابع در بیمه ها میسر می شود.
گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، علی حسن زاده در همایش "پوشش فراگیر بیمه همگانی، برخورداری عادلانه مردم از خدمات سلامت" به هزینه های سلامت خانوار در ایران اشاره کرد و افزود: بر اساس آخرین مطالعات در سال 87 ، از کل هزینه های سلامت 51 درصد را خانوارها پرداخت می کنند. وی گفت: دانشگاه های علوم پزشکی، سازمان تامین اجتماعی، سازمان بیمه خدمات درمانی و وزارت بهداشت به ترتیب 14، 11، 7 و سه درصد تامین مالی هزینه های سلامت را برعهده داشته اند.
حسن زاده افزود : از کل هزینه های خدمات درمانی ، خانوارها با 59 درصد بیشترین سهم را برعهد دارند و بعد از آن دانشگاه های علوم پزشکی، سازمان تامین اجتماعی ، سازمان بیمه خدمات درمانی و وزارت بهداشت به ترتیب با 15، 12، 7 و دو درصد در رده های بعدی قرار دارند.
رئیس هیئت مدیره سازمان بیمه سلامت ایران با بیان اینکه در میان فراهم کنندگان خدمات سلامت ، بیمارستان ها 41 درصد از کل هزینه های سلامت را مصرف می کنند، گفت: پس از آن فراهم کنندگان خدمات سرپایی، داروخانهها و فراهم کنندگان خدمات وابسته به سلامت به ترتیب با 28، 15 و پنج درصد در رده های بعدی قرار دارند.
وی در ادامه به ضرورت استقرار مراقبت درمانی موثر برای بیماران تاکید کرد و افزود: مراقبت درمانی موثر برای فرد مبتلا به بیماری جدی، بسیار با ارزش است .
حسن زاده گفت: تغییر در ساختار نظام مراقبتهای سلامتی باید به گونه ای انجام شود که آنها را به سمت مفید بودن هدایت و قدرت خریداران را تقویت کند و رقابت را در تامین خدمات پزشکی افزایش دهد. وی به گسترش پوشش بیمه سلامت برای آحاد ایرانیان اشاره کرد و افزود : کاهش پرداخت از جیب مردم از جمله اهداف راهبردی سازمان بیمه سلامت ایران است.
وی ادامه داد : رسالت اصلی سازمانهای بیمه اجتماعی حفاظت مردم در مقابل ریسک مالی ناشی از بیماری است .
رئیس هیئت مدیره سازمان بیمه سلامت ایران با بیان اینکه در کشورهای کمتر توسعه یافته افراد دارا بیشتر از یارانهها سود میبرند، گفت : این در حالی است که افراد فقیر بار بیماری ها را بیشتر بر دوش میکشند و گرفتاری بیشتری دارند ، اما سهم کمتری از سلامت میبرند.
وی افزود : بنابراین یکی از علت های اصرار دولت برای انصراف از یارانهها ، این است که اقشار محروم به میزان بیشتری از منابع بهرهمند شوند.
همایش دوروزه پوشش فراگیر بیمه همگانی، برخورداری عادلانه مردم از خدمات سلامت برای تبیین و اجرای دقیق تکالیف مقرر در قانون بودجه سال 93 کل کشور و فاز دوم هدفمندسازی یارانه ها تا فردا ادامه دارد .