روحانی افزود : مردم این استان قرنها و قرنها با هم و در کنار هم با وحدت زندگی کردند و ما به وحدت شما افتخار می کنیم ، امیدوارم صمیمیت و برادری شما سرمشق تمام کشورهای منطقه و اسلامی باشد.
رئیس جمهور گفت : چرا همه افرادی که اسلام را انتخاب کردند و همه افرادی که افتخار می کنند که جز امت محمدی اند و همه آنهایی که به خاندان پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) افتخار می کنند و به قران ، روز حج و دستورات دینی افتخار می کنند و زیر یک پرچم اند ، با هم نباشند .
حسن روحانی در ادامه سخنرانی در جمع ایثارگران و منتخبین استان سیستان و بلوچستان در تالار فردوسی دانشگاه سیستان و بلوچستان افزود : مگر همه ما طلب شفاعت حضرت محمد (ص) را نداریم ؟ برای اینکه این وحدت بیشتر و مستحکم تر شود ، همه افراد و اقوام باید در همه جا ، کنار هم باشند .
رئیس جمهور گفت: یکی از جاهایی که وحدت ایجاد می کند ورزش است آنجاست که شما می بینید اقوام و مذاهب مختلف در کنار هم قرار دارند .
روحانی افزود : میدان ورزش ، میدان وحدت و اتحاد است پس باید در همه انجمنها و سازمانهای مردم نهاد باهم باشیم و وحدت در مقام عمل باید باشد نه فقط در شعار .
رئیس جمهور گفت: مراکز تحقیقاتی ،دبیرستانها، دانشگاهها و همه شرکتهای دانش بنیان باید در کنار هم باشند که من بر این شرکتهای دانش بنیان تأکید بیشتری دارم و از ستاری می خواهم نظر ویژه ای به آن داشته باشد .
روحانی افزود : حتما معاونت فناوری و اطلاعات ما در دولت آن را دنبال می کند چرا که هم توسعه استان و هم افتخار کشور است اما نخبگانی که در جمع ما هستند و آنهایی هم که صدای من را می شنوند رسالت بیشتری دارند چرا که نخبه واقعیت را بهتر لمس می کند و به دنبال راه حل می رود .
رئیس جمهور گفت : نخبه کسی است که بهتر می تواند صدای مردم را به مسئولان برساند و بهتر می تواند برای مشکلات استانش راه حل پیدا کند هرچه نخبگان دور هم جمع شوند و انجمن تشکیل دهند وهمفکری کنند بهتر می توانند به استان کمک کنند.
وی افزود: استان سیستان و بلوچستان ظرفیتهای خوبی دارد و ما در تهران جلسات متعددی تشکیل داده ایم و بنای ما این است که هر قولی به مردم می دهیم بنا به جلسات و قولهای مردمی باشد .
رئیس جمهور گفت :یک سری تصمیم را در جمع کارشناسان گرفته ایم که فردا به تعدادی از آنها اشاره خواهیم کرد که قدم اصلی در بخش کشاورزی و آب است،به ویژه برای سیستان و بلوچستان شرایط وخیم است و باید حداکثر استفاده را از حداقل امکانات بکنیم و البته باید برای تأمین آب و دریافت حق آبه منطقه اقداماتی را انجام دهیم .
رئیس جمهور گفت : در سفر 7 فروردین به کابل در بحثهای دو جانبه ای که با آقای کرزای رئیس جمهور افغانستان داشتیم عمده مباحث درمورد هیرمند بود و قراردادهایی که در این زمینه انجام شد باید اجرای دقیقی اعمال شود که در همین هفته هیئتی به این استان اعزام خواهد شد .
حسن روحانی در ادامه سخنرانی در جمع ایثارگران و منتخبان استان سیستان و بلوچستان در تالار فردوسی دانشگاه سیستان و بلوچستان افزود :حق آبه حق ماست و قراردادهایی در زمینه آبهای مرزی داریم که باید عمل شود و باید از آب شیرین کن استفاده کنیم اما استفاده درست از این آب جزء برنامه ما در این استان است .
وی افزود: در کنار مسئله آب بحث برق و صادرات آن و به دنبال آن بحث انتقال گاز از ایرانشهر به زاهدان و خاش مطرح است که قرارداد آن تا پایان سال 95 است اما تأکید داریم که این پروژه تا پایان سال 94 انجام شود و گازرسانی به زابل و چابهار نیز در دستور کار است که البته با تأخیر انجام می شود و تلاش ما این است که همه این طرحها را در دولت یازدهم انجام دهیم.
رئیس جمهور گفت: برخی از بودجه انتقال گاز را شرکت گاز و بخشی را دولت پرداخت خواهد کرد تا این پروژه در استان اجرایی شود .
روحانی افزود : در بحث مهار شن های روان نیز که مشکل اساسی مردم شمال استان است ، تلاش بر این است که در مرحله اول 1000 هکتار مهار شود و این کار باید در سالهای بعد نیز ادامه یابد .
رئیس جمهور گفت : در بحث تبدیل استان سیستالن و بلوچستان به استانی ترانزیتی ، در آینده ای نزدیک چابهار به محور ترانزیتی تبدیل خواهد شد که مسئله اسکله های آن بخشی از برنامه امسال است .
وی گفت : البته قرار است راه آهن چابهار به راه آهن سراسری متصل شود و در جلسه بیشکک مقرر شد راه آهن از چین و قرقیزستان – افغانستان – ایران و چابهار به هم متصل شود و قبل از اجرای این طرح ، ما برنامه های خود را برای توسعه بندر انجام می دهیم که این تحول خوبی برای توسعه استان خواهد بود .
رئیس جمهور باتاکید بر اینکه مسئله بازارچه های مرزی را فعال تر خواهیم کرد افزود :
بحث امنیت بحث شماست امنیت تنها با دولت ایجاد نمیشود طوایف و قبایل و مردم همه باید به صحنه بیایند و البته دولت،سپاه و ارتش هر کدام کار خودشان را انجام دهند .
آقای روحانی تصریح کرد : توسعه این استان به امنیت وصل است و تا امنیت نباشد توسعه هم ایجاد نمی شود .
وی گفت :مردم باید به صحنه بیانید و تمام دستگاههای دولتی هم باید رابطه شان با طوایف و قبایل صمیمی تر شود و این استان ، استان بسیار مهمی است چرا که با کشورهایی چون پاکستان و افغانستان همسایه است که این دو کشور خود مشکلات امنیتی زیادی دارند که ما به آنها هم سفارش می کنیم که امنیت کشورها به هم وصل است و آنها هم باید تلاش کنند تا امنیت برقرار شود اما امنیت به دست شما انجام می شود و این نخبگان و سازمانهای مردم نهاد نقشی اساسی دارند و باید در زمینه مسائل امنیتی و فرهنگی مؤثر باشند .
روحانی افزود :امسال سال اقتصاد و فرهنگ است و امنیت همه اینها به دست مردم انجام می شود و دولت می تواند حمایت کند و خط و مشی را تعیین کند با حضور مردم، ما شاهد شادابی این استان هستیم .
رئیس جمهور گفت :این استان ظرفیتهای زیادی دارد امسال ما هم در بودجه کمک کرده ایم و هم در زمینه اکتشاف سرمایه گذاری کرده ایم به ویژه در بخشهای شرقی استان معادن بسیار غنی وجود دارد که هشت گروه اکتشاف آن را شروع کرده اند که ما آنها تقویت می کنیم و گروههای جدیدی هم ارسال می کنیم و انشاءالله معادن جدیدی کشف شود تا این معادن را نیزتقویت کند.
وی گفت : همه اینها جز برنامه های تصویب شده ماست و طرحهای زیادی برای استان سیستان و بلوچستان است که در سال 93 و شش ماهه سال 94 اجرایی خواهد شد .
رئیس جمهورگفت : من بسیار امیدوارم هم به آینده کشور هم به آینده توسعه کشور به ویژه توسعه این استان .
روحانی افزود :شعار من در ذهن من آشتی همه چیز است با آشتی همه چیز درست می شود منظورآشتی با خدا نیست آشتی با خودمان است ،همه اقوام و گروهها تفرقه ها را کنار بگذارند و همه باید به اسلام و ایرانمان افتخار کنیم و باید با منطقه و جهان هم آشتی کنیم .
رئیس جمهور تصریح کرد :برنامه دولت این است که هر کشوری که به حقوق ،کرامت و منافع ملی ما احترام بگذارد ما هم دست دوستی به طرف آنها دراز می کنیم و هر کس بر علیه منافع و حقوق ما قد بردارد همچون گذشته قاطعانه در برابر آنها می ایستیم ، ایران دربرابر متجاوزین ایستاده و خواهد ایستاد .
روحانی گفت: امید است شاهد شکوه،کرامت و توسعه بیشتر ایران با وحدت و راهنمایی مقام معظم رهبری باشیم .
در دیدار رئیس جمهور با ایثارگران و منتخبین خانم توکلی به نمایندگی از خانواده شهدا و ایثارگر به رئیس جمهور خیر مقدم و خواستار ساخت فیلم برای شهدای شاخص
استان ،دیدار خانواده شهدا با مقام معظم رهبری و اجرای طرح خدمات جامع درمانی به خانواده ایثارگران شد .
آقای عثمان حسین برعضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان ضرورت تقویت وحدت ملی و دفاع از حقوق شهروندی و تقویت سازمانهای مردم نهاد در شکلرگیری فعالیتهای مدنی با حضور اقوام و مذاهب مختلف را خواستار شد .
خانم برهانزهی به نمایندگی از جامعه فرهنگیان خواستار توجه به مشکلات ناشی از خشکسالی و بدی آب و هوا و اختصاص حق مرزی به فرهنگیان شد .
احمد فدایی مخترع نیز خواستار توجه به تقویت بنیه علمی و پژوهشی جوانان استان در زمینه فعالیتهای علمی و صنعتی شد .
محسن ذوالفقاری نیز به نمایندگی امعه فرهنگی - هنری خواستار توجه به تولیدات و فعالیتهای فرهنگی فاخر برای معرفی قابلیتهای فرهنگی و تاریخی استان و همچنین احداث پردیسهای فرهنگی و سینمایی شد .
رئیس جمهور همچنین در بدو ورود به تالار فردوسی دانشگاه سیستان و بلوچستان هدیه ای به پاس احترام به خانواده دانایی فر یکی از مرزبانان ربوده شده که هنوز سرنوشت وی مشخص نیست اعطاء کرد .
این هدیه با حضور همسر جمشید دانایی فر و نوزادش به خانواده دانایی فر اعطاء شد .