رئیس سازمان خصوصی سازی: شیب واگذاری ها تند می شود
رئیس سازمان خصوصی سازی اعلام کرد : شیب فعالیت های سازمان خصوصی سازی در واگذاری سهام شرکت ها در سال جدید تندتر خواهد شد.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، میرعلی اشرف عبداله پوری حسینی در نشست خبری گفت : در اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی واگذاری شرکت های گروه یک و دو باید در امسال پایان یابد.وی افزود : تا پایان سال گذشته 151 هزار میلیارد تومان واگذاری انجام شد.
وی تصریح کرد: در طول 12 سال و 6 ماه ( آغاز به کار سازمان خصوصی سازی تا شهریور92) بیش از 96 هزار میلیارد تومان سهم از جمله سهام عدالت به صورت قطعی و در قالب رد دیون، اصل سهام و واگذاری منابع داخلی واگذار شده است.
به گفته معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در نیمه دوم سال 92 و همزمان با آغاز کار دولت یازدهم نیز26هزار میلیارد تومان سهم به طور قطعی واگذار شده که این میزان در مجموع برابر با 27 درصد واگذاری هاست.
وی گفت: هفت برابر شدن واگذاری های سازمان خصوصی سازی نشان دهنده شیب تند واگذاری هاست که امیدواریم این روند تا انتهای سال جاری ادامه یابد.رئیس سازمان خصوصی سازی با بیان اینکه در نیمه دوم سال گذشته 160 شرکت تعیین تکلیف یا واگذار شده است ، خاطرنشان کرد: تعدادی از شرکت ها را از فهرست واگذاری ها خارج یا مصوبه انحلال آنها را دریافت کرده ایم.
معاون وزیر اقتصاد درباره سرنوشت خصوصی سازی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس گفت: اینها داراییهای میلیاردی دارند که پیشنهاد قیمت آن به وزارت ورزش ارائه شده است.
میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی در نشست خبری امروز با بیان اینکه هیئت واگذاری قیمت 100 میلیارد تومانی را برای این باشگاهها پیشنهاد داده است ، گفت: دو مورد نقص در واگذاریها و نبود اطلاعات دقیق مالی موجب شد فرایند واگذاری آنها به امسال موکول شود.
وی در تشریح نقایص واگذاریها گفت: هیئت وزیران دولت قبل خواستار واگذاری این باشگاهها از گروه یک به گروه دو شده بود که باید بر اساس آن 20 درصد سهام هر باشگاه در اختیار دولت قرار می گرفت که این موضوع محل ایراد وزیر ورزش و جوانان قرار داشت.
پوری حسینی ادامه داد: همچنین مشخص نبود در قالب این واگذاریها ورزشگاههای درفشی فر و مرغوبکار به عنوان محل تمرین استقلال و پرسپولیس نیز باید واگذار می شد یا نه، ضمن آن که در روز جلسه ، مدیران عامل یکی از باشگاهها با ارسال نامه ای از وجود دارایی 300 میلیارد تومانی باشگاهش خبر داد که مقرر شد با شفاف شدن صورتهای مالی و اظهار نظر هیئت وزیران راه برای واگذاری که ضرورتی ندارد تا پایان سال 93 طول بکشد، هموار شود.
وی استعلام از وضع مالی باشگاه نفت تهران را نیز برای واگذاری یادآور شد و گفت: باید کار واگذاری شرکتهای فرهنگی ورزشی از طریق مزایده تا پایان سال به انجام برسد.
رئیس سازمان خصوصی سازی تعداد شرکت های باقیمانده برای واگذاری را حدود 300 شرکت اعلام کرد و افزود: برخی از این شرکت ها در سالجاری به فهرست اضافه و برخی نیز از
خارج شده است.
وی با بیان این واگذاری اموال دولتی به بخش خصوصی از وظایف مهم سازمان خصوصی سازی است و طبق قوانین مقرر شده بود شرکتهای گروه یک تا پایان سال 92 واگذار شود، تصریح کرد: اگر سازمان خصوصی سازی در واگذاری شرکتهای باقیمانده با شیب قبلی پیش میرفت انبوهی از شرکتهای گروه یک و دو باقی میماند، بنابراین طبیعی است
در دولت یازدهم شیب فعالیت سازمان خصوصی سازی تند شود و سازمان برای انجام وظایف قانونی خود خیز بردارد، در غیر این صورت از وظایف قانونی عقب می ماند.
رییس سازمان خصوصی سازی تصریح کرد:در نیمه دوم سال گذشته حدود 160 شرکت تعیین تکلیف شد که این تعداد یا به صورت قطعی واگذار شده است یا مصوبه انحلال آنها را دریافت کردیم.
معاون وزیر اقتصاد تصریح کرد: واگذاری ها در نیمه اول سال 92 معادل 15 هزار میلیارد تومان و در کل این سال 40 هزار میلیاردتومان به صورت قطعی بودکه امیدواریم در سال جاری با شتاب بیشتر نسبت به انجام وظایف خود طبق قانون عمل کنیم.
پوری حسینی گفت: سال گذشته برای هیئت واگذاری نیز سال پررونقی بود و با قائل شدن امتیاز ویژه برای خریداران بخش خصوصی واقعی توانست 37 هزار میلیارد سهم را قیمت گذاری کند و دستورالعمل خاصی برای خریداران بخش خصوصی واقعی به تصویب رساند و برای این بخش امتیارات ویژه ای از جمله سود سهام مشارکت و افزایش مدت آن در نظر گرفته شد.
رئیس سازمان خصوصی در نخستین نشست خبری سال جدید از واگذاری سه پالایشگاه لاوان، بندرعباس و کرمانشاه خبر داد.
علی اشرف عبدالله پوری حسینی گفت : انتظار می رود امسال مجوز واگذاری بلوکی یا خرد 3 تا 5 درصد باقیمانده سهام بانکها و بیمه ها که در تملک دولت است و نیز هلدینگ خلیج فارس صادر شود.
وی با تاکید بر هماهنگی سازمانها و دستگاههای مختلف در جذب سرمایه های خارجی گفت: برای عرضه دستکم 3 شرکت ایرانی به اروپایی ها از طریق مزایده و در فضای رقابتی مذاکره شده است.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: بر اساس قانون بودجه تامین حدود 23 هزار میلیارد تومان بودجه کشور در سالجاری بر عهده سازمان خصوصی سازی است.
پوری حسینی با بیان اینکه واگذاری 40 هزار میلیارد تومانی سال 92 به معنای جذب این مقدار بودجه نیست ، گفت: بخشی از این واگذاریها بابت رد دیون و بیش از 90 درصد آن به صورت بلوکی و خرد واگذار شده است و در واقع حدود 20 درصد ارزش واگذاریها جذب و به خزانه واریز شده است.
وی درباره ارزش شرکتهای قابل واگذاری در سال 93 گفت:هیئت واگذاری عدد و رقمی در این باره تصویب نکرده است اما کمتر از 40 هزار میلیارد تومان پارسال نخواهد بود.
وی در باره اینکه پس از پایان واگذاریهای شرکتهای باقیمانده چه تغییری در وضع سازمان خصوصی سازی صورت می گیرد ،گفت:همه فعالیتهای سازمان تنها به واگذاری شرکتهای گروه یک و دو محدود نمی شود و طرح آزادسازی سهام 100 هزار میلیارد تومانی عدالت وظیفه سنگین دیگر سازمان خواهد بود.
پوری حسینی گفت: طرح آزاد سازی سهام عدالت هنوز به تایید دولت و مجلس نرسیده است و سازمان وظیفه جدی ندارد اما اگر این وضع ادامه یابد باید تا سه سال آینده منتظر باشیم که بدهی سهام داران از محل سود ، کسر و برگه های سهام عدالت آزاد شود.
وی ادامه داد: در این حال باید منتظر باشیم تا دو سال دیگر بدهی سهام عدالت تسویه شود و پس از اتمام آخرین واگذاریها باید نظارت 5 ساله ای بر آنها صورت گیرد تا خریداران به تعهداتشان در قبال سازمان خصوصی سازی به درستی عمل کنند و پس از اتمام همه این موارد دیگر نیازی به فعالیت سازمان به شکل کنونی نخواهد بود.
پوری حسینی با اشاره به افت شاخص بورس گفت: این مسئله در ارزش سبد سهام عدالت تاثیر گذاشت و رقم آن را از 102 هزار میلیارد تومان به کمتر از 97 هزار میلیارد تومان کاهش داد.
وی تاکید کرد: بورس شرایطی دارد که تاکنون هیچ یک از شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت نتوانسته است به آن وارد شود.
معاون وزیر اقتصاد درباره مقاومت برخی شرکتها در واگذاری گفت: اگر شرکتی همچنان گروه یکی باقیمانده است ، نشان می دهد مقاومت برای جلوگیری از خصوصی سازی آن سابقه دار بوده است و برخی از این مقاومتها نیز از آنجا که یکسری شرکتها ، حاکمیتی و غیرقابل واگذاری است، منطقی به نظر می رسد، اما شرکتهایی که حالت تصدی گری دارد مرحله مقاومت را پشت سرگذاشته است.