مشکل امنیتی درمرزپاکستان تکرار شود،خویشتنداری نمی کنیم
وزیر کشور گفت: اگر در منطقه اتفاقی بیفتد که پاکستان دوباره پناهگاه اشرار شود، این کشور رسماً باید پاسخگو باشد و ما یقیناً این بار خویشتنداری نخواهیم کرد.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر،عبدالرضا رحمانی فضلی در حاشیه همایش استانداران و فرمانداران در جمع خبرنگاران افزود: منطقه ای که جغرافیا به ما تحمیل کرده حساس و راهبردی است و متأسفانه به علت ناامنی هایی که در جوار مرزهای شرقی ما وجود دارد، کشورهای همسایه به علت مسائل داخلی شان تقریباًَ کنترلی بر آن ندارند.
وی گفت: ما در کشورهای همسایه با خلأ امنیتی مواجهیم و تلاش می کنیم آن منطقه را از نظر استحکامات و امکانات به گونه ای تجهیز کنیم که امکان وقوع چنین ناامنی هایی نباشد.
رحمانی فضلی افزود: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی انتظامی قول داده اند راه دسترسی به قطعه ای حدود 300 کیلومتر را که مرزبانان در آن ربوده شده اند تا پایان شهریور فراهم کنند و دولت نیز اعتبار لازم را برای این کار تأمین کرده است.
وی اضافه کرد: نیروی انتظامی نیز در حال ساخت و افزایش برجک های مراقبت و نگهبانی در این محدوده است و امیدوارم چنین اتفاقاتی رخ ندهد اما به هر حال این منطقه شرایط ویژه ای دارد و همه تلاش ما این است که چنین اتفاقاتی روی ندهد.
وزیر کشور تأکید کرد: با این حال اگر چنین اتفاقی یک بار دیگر تکرار شود از نظر بنده به عنوان مسئول تأمین امنیت داخلی حتماً قابل قبول نیست و نیروهای ذیربط حتماً باید در این زمینه پاسخگو باشند؛ البته همه نیروها برای فراهم کردن تمهیدات و تجهیزات اعلام آمادگی کرده اند تا چنین اتفاقی تکرار نشود.
رحمانی فضلی در پاسخ به پرسشی درباره واگذاری امنیت مرزهای شرقی از نیروی انتظامی به سپاه گفت: تأمین امنیت شرق و جنوب شرق کشور از سال های پیش به عهده نیروی قدس سپاه پاسداران است و این بخش از منطقه نیز طبق روال و برنامه های جاری در حال واگذاری از نیروی انتظامی به سپاه بود.
وی افزود: البته این به مفهوم فعالیت نکردن مرزبانان ما نیست و البته آنان فعالیتهایشان را خواهند داشت اما مسئولیت امنیت منطقه در اختیار سپاه پاسداران است.
وزیر کشور در پاسخ به پرسش دیگری درباره مسئولیت پاکستان در ایجاد امنیت در مناطق مرزی گفت: شرایط پاکستان را درک می کنیم زیرا به هر حال آن مناطق شرایط ویژه ای دارد و شاید به علت آن شرایط تأمین امنیت آن مناطق مشکل باشد.
رحمانی فضلی افزود: بنده در مصاحبه نخست پس از گروگان گیری گفتم در صورتی که پاکستان تمایل داشته باشد حاضریم امنیت آن منطقه را با اجرای عملیات مشترک در عمق خاک پاکستان تأمین کنیم.
وی گفت: بر این اساس، از بنده دعوت شد تا جلساتی با مسئولان پاکستان داشته باشیم و بر اساس موافقتنامه های امنیتی می توانیم فعالیت های مشترکی داشته باشیم که در حال برنامه ریزی در این زمینه هستیم.
وزیر کشور همچنین سه دور ملاقات مرزی، سفر معاون استاندار سیستان و بلوچستان به کویته و دیدارهای کارشناسی، مذاکره وزیر کشور، مذاکرات مقامات وزارت خارجه با سفیر پاکستان، ارتباط تلفنی رئیس جمهور با همتای پاکستانی و دیدار آقای روحانی با نواز شریف در افغانستان را از اقدامات دیپلماتیکی برشمرد که در آزادی مرزبانان مؤثر بوده است.
رحمانی فضلی تأکید کرد: ما همچنان پاکستان را مسئول حفظ امنیت مناطق مرزی می دانیم و اگر در منطقه اتفاقی بیفتد و این کشور پناهگاه اشرار شود باید رسماً به ما پاسخ دهند و یقیناً این بار مانند قبل خویشتنداری نمی کنیم زیرا همه گونه امکانات لازم برای آزادی گروگان ها را در اختیار داشتیم.
وی افزود: به دو علت از این امکانات استفاده نکردیم نخست به علت رابطه حسن همجواری با پاکستان که نخواستیم وارد این کشور شویم و دیگر اهمیت ارزش جان گروگان ها بود که نمی خواستیم اتفاقی بیفتد که هزینه انسانی دیگری بدهیم.
وزیر کشور هشدار داد: اگر دوباره چنین اتفاقی تکرار شود هم کشورهای متقابل باید پاسخگو باشند و هم نگاه ما به اجرای عملیات در قبال اشرار و نفوذ در منطقه یقیناً مانند قبل نخواهد بود.
رحمانی فضلی در پاسخ به پرسش دیگری گفت: ما همه امکانات خود را باید هزینه می کردیم و ملاحظات لازم را مد نظر قرار می دادیم؛ با اجرای عملیات نظامی و اقدامات مشابه بعید نبود تلفات بیشتری دهیم.
وی افزود: برای آزادی گروگان ها هماهنگی کاملی میان نیروهای عمل کننده مانند نظامی، انتظامی، اطلاعاتی، امنیتی و دیپلماسی زیر نظر شورای امنیت برقرار بود و به ویژه مردم و ریش سفیدان منطقه با آگاهی از مسائل منطقه نقش مؤثری در این باره داشتند.
رحمانی فضلی ابراز امیدواری کرد با فشار افکار عمومی، حمایت ریش سفیدان و مردم منطقه و با تلاش دولت شاهد گسترش روزافزون مناطق جنوب شرقی کشور باشیم که از عقب افتادگی تاریخی و فقر رنج می برد.
وی مهمترین مسئله مناطق را ، فقدان امنیت مناسب دانست که از فعالیت عده ای اشرار، قاچاقچی و سوء استفاده کنندگان از خلأ امنیت مرزی ناشی می شود.
وزیر کشور با اشاره به خواست مردم این منطقه برای تأمین امنیت و پیشرفت افزود: دولت تدبیر و امید برنامه هایی برای تحقق این هدف دارد و در سفر رئیس جمهور طلیعه این تصمیمات و برنامه ها را خواهیم دید.
رحمانی فضلی در پاسخ به پرسش دیگری درباره سرنوشت یکی از مرزبانان گفت: اطلاعات دریافتی ما را قانع نکرده است که نیروی ما در آنجا شهید شده باشد زیرا هیچ سند و مشاهداتی در این باره وجود ندارد به نحوی که حتی نیروهایی که در آنجا بودند از شهادت وی اظهار بی اطلاعی می کنند.
وی تأکید کرد: ما همچنان پیگیر موضوع هستیم و وظیفه دولت پاکستان می دانیم که این موضوع را به دقت پیگیری و تکلیف ما را مشخص کند؛ ما به هیچ عنوان شهادت نیروی خود را رسماً تأیید نمی کنیم و پیگیر هستیم تا بتوانیم به خبرهای خوبی در این زمینه برسیم.
همه امکانات برای اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی مهیاست
وزیرکشور گفت: همه امکانات، منابع و شرایط را مهیا می کنیم تا اهداف نامگذاری امسال و مرحله دوم قانون هدفمندی یارانه ها به منظور خروج از رکود، افزایش تولید و ایجاد اشتغال تحقق یابد.
عبدالرضا رحمانی فضلی در حاشیه همایش استانداران و فرمانداران در جمع خبرنگاران هدف از برگزاری این همایش را ابلاغ دقیق سیاست های امسال و ابلاغ ارزیابی سیاست های گذشته برشمرد.
وی گفت: با توجه به اینکه نقش هماهنگی اجرایی برنامه ها و اهداف تعیین شده در بودجه سالانه و نیز هماهنگی میان همه دستگاه ها به عهده استانداران و فرمانداران است، آنان باید از اهم موضوعات و برنامه ها مطلع باشند و مقدمات اجرای آن را فراهم کنند.
رحمانی فضلی بررسی سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در نام گذاری امسال و بررسی اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها را از موضوعات همایش استانداران و فرمانداران دانست.
وی گفت: به این منظور از شخصیت های تأثیر گذار در موضوع هدفمندی به ویژه از معاون اول رئیس جمهور که نقش اصلی را در هماهنگی دولت برای اجرای برنامه ها برعهده دارد دعوت کردیم تا برنامه ها را تبیین کند.
رحمانی فضلی افزود: از معاون اجرایی که مسئولیت اجرایی هدفمندی یارانه ها را برعهده دارد و نیز از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای تبیین برنامه های مربوط به امنیت غذایی و اشتغال و از وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی برای تبیین موضوع سلامت به عنوان اصلی ترین محور مورد توجه در اجرای این قانون برای حضور در این همایش دعوت شده است.
وی ابرازامیدواری کرد با برگزاری این جلسات و تبادل نظر و راهنمایی استانداران و فرمانداران، امسال مقدمات لازم برای حرکت مهم و جهش قابل قبول در حوزه اقتصاد فراهم شود.
وزیر کشور در پاسخ به پرسش خبرنگار واحد مرکزی خبر مبنی بر اینکه چه قولی در سال 93 به مردم می دهید؟ اظهار داشت: قول می دهم بتوانیم با تلاش خالصانه سیاست های خوبی را که مقام معظم رهبری ابلاغ کردند و دولت در حال پیگیری است در استان ها اجرا کنیم.
رحمانی فضلی در پاسخ به پرسش دیگری درباره نام نویسی داوطلبان دریافت یارانه گفت: نام نویسی به شکل اینترنتی است و همه امکانات در روستاها در حوزه ارتباط با شبکه اینترنت فراهم است.
وی افزود: موضوع پهنای باند و مشکل ارتباط در این زمینه مطرح بود که در نشست هایی با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و کارشناسان آنان که از یک ماه گذشته در این زمینه در حال فعالیتند به ما اطمینان دادند اشکالی در سامانه نخواهد بود و ظرفیت کامل برای نام نویسی وجود دارد.
رحمانی فضلی اضافه کرد: اگر مسئله یا مشکلی در مسیر کار پیش بیاید استانداران، فرمانداران و بخشداران ما موظفند مشکل را در محل رفع کنند و اگر باز مشکل خاصی پیش بیاید، امکان نام نویسی را برای مردم فراهم می کنیم.
درخواست از استانداران برای تشویق مردم به انصراف از دریافت یارانه
وزیر کشور در جمع بندی همایش استانداران و فرمانداران سراسر کشور از استانداران و فرمانداران سراسر کشور درخواست کرد: با استفاده از ظرفیت های رسانه ای هر استان و گروههای مرجع، مردم را به گونه ای تشویق کنند تا از دریافت یارانه انصراف دهند که با تحقق این امر منابع خوبی در اختیار تولید قرار می گیرد.
عبدالرضا رحمانی فضلی افزود: در بحث اقتصاد مقاومتی، ظرفیت های خوبی در استانها داریم و ما عملکرد هر استان را در این خصوص ارزیابی خواهیم کرد.
وی راه نجات کشور در این مقطع را تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی خواند و گفت : این موضوع آثار سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی مطلوبی دارد .
رحمانی فضلی درباره گام دوم قانون هدفمندی یارانه ها نیز گفت: هیچ چاره ای جز اجرای این گام نداریم و خوشبختانه جامعه نیز آمادگی پذیرش این موضوع را دارد.
وی گفت: متاسفانه در گام نخست این قانون منابع بسیار زیادی آزاد شد که بیشتر آن ها را در پرداخت های مستقیم هزینه کردیم و به حمل و نقل، تولید و بهداشت مبلغی اختصاص نیافت.
وزیر کشور افزود: تلاش دولت در سال 93 این است که پرداخت مستقیم و نقدی صورت نگیرد و حمایت ها در قالب امنیت قضایی و سلامت باشد .
رحمانی فضلی گفت: هنوز در بحث میزان افزایش قیمت حامل های انرژی تصمیمی گرفته نشده است که فکر می کنم تا جلسه چهارشنبه هیات دولت قطعی شود .
وزیر کشور افزود: امسال خیلی نمی توان در بخش تولید حمایت قابل توجهی داشته باشیم، مگر اینکه در بحث انصراف و عدم ثبت نام در دریافت یارانه ها اقدام کنیم چرا که اگر حداقل 10 هزار میلیارد تومان از محل عدم ثبت نام ها حاصل شود گشایش خوبی در امر تولید ایجاد خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: با اجرای گام دوم قانون هدفمند سازی یارانه ها هیچ مشکلی از لحاظ امنیتی نداریم و در این خصوص آمادگی کامل داریم .
رحمانی فضلی در ادامه به بودجه 93 اشاره کرد و گفت: استانداران ملاحظه کنند که بودجه امسال ظرفیت زیادی برای کار، سرمایه گذاری و تولید دارد.