به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر محمود بهشتی منفرد افزود: قلب مصنوعی هزینه نسبتا بالایی دارد، البته نه در حد پیوند قلب. علاوه بر این در زمینه واردات این دستگاهها در ایران مشکلاتی وجود دارد که اگر زمینههای رفع این موانع برطرف شود بسیاری از بیماران درمان میشوند.وی اضافه کرد: در مذاکره با شرکت سازنده بتوانیم پنج تا شش ماه آینده زمینه ورود این دستگاه ها را به ایران فراهم کنیم.
فوق تخصص جراحی قلب با تاکید بر این که دستگاه قلب مصنوعی جایگزین کامل پیوند قلب نمی شود اما می تواند قسمت اعظمی از مشکلات بیماران را حل کند گفت: این دستگاهها گاهی پلی برای رسیدن به پیوند قلب است و گاهی براى بیمارانى که به هر دلیل نتوانند تحت عمل پیوند قلب قرار گیرند می تواند به عنوان درمان قطعى و انتهایى براى آنان مطرح شود.
پزشک بیمارستان شهید مدرس با بیان این که نارسایی قلبی قابل توجه و حائز اهمیت است و پرداختن به آن میتواند بخش بزرگی از مشکلات بیماران قلبی را حل کند افزود: در واقع نارسایی قلبی تا مدتها قبل به عنوان مراحل آخر درمان برای بیماران قلبی مطرح بود و تقریبا وقتی بیماران به مرحله نارسایی قلب میرسیدند دیگر نمیشد اقدام خاصی برای آنان انجام داد.
دکتر بهشتی منفرد افزود: بیماران مبتلا به نارسایی قلبی در دهههای اخیر یا محکوم به مرگ بودند و درمان های دارویی برایشان موثر نبود یا در صفهای طولانی انتظار برای پیوند قلب قرار میگرفتند.
وی اضافه کرد: پمپهای قلب مصنوعی اگر وارد ایران شود میتواند به بسیاری از بیمارانی که در صف پیوند قلب هستند کمک کند.
وی افزود: پیش بینی میشود با نمونه های جدید در حال ساخت، در آینده خیلی نزدیک پیوند قلب با مشکلاتی که دارد تقریبا به حاشیه برود.
بیش از20سال است که نصب پمپ های قلب مصنوعی در بیرون از قفسه سینه برای بیماران در کشور انجام می شود و هر سال انواع جدیدتری از آنها به بازار می آید.در این روش جدید پمپ قلب مصنوعی در داخل قفسه سینه نصب می شود.
براساس این گزارش، چهارمین کنگره بینالمللی نارسایی قلب ایران10تا12اردیبهشت در مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار میشود.