پخش زنده
امروز: -
وزیر نفت در نخستین روز کاری سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی، به عسلویه رفت و از طرحهای توسعه میدانهای مشترک پارس جنوبی بازدید کرد.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نفت، با وارد مدار شدن مراحل در حال توسعه میدان مشترک پارس جنوبی تا پایان سال جدید، ظرفیت تولید گاز کشور 80 تا 100 میلیون مترمکعب در روز افزایش می یابد.
رکن الدین جوادی، مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران و منصور معظمی، معاون وزیر نفت در امور برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری، بیژن زنگنه را در این سفر همراهی می کنند.
وزیر نفت بلافاصله بعد از رسیدن به فرودگاه بین المللی خلیج فارس با بالگرد از بخشهای خشکی و دریایی مراحل در حال توسعه پارس جنوبی بازدید هوایی کرد.
ایران هم اکنون روزانه حدود 300 میلیون مترمکعب گاز از میدان مشترک پارس جنوبی که در فاصله 120 کیلومتری ساحل عسلویه واقع شده است برداشت می کند و وزارت نفت ایران قصد دارد تولید گاز طبیعی خود از این گنج ملی را نهایتا تا دو سال آینده به روزانه 800 میلیون متر مکعب برساند.
طرح توسعه پارس جنوبی قرار است در 24 مرحله توسعه یابد و تاکنون تقریبا 10 مرحله آن به بهره برداری رسیده و مابقی مراحل به سرعت در حال توسعه است.
کارشناسان اقتصادی بر این باورند که با راه اندازی هر مرحله پارس جنوبی یک درصد به تولید ناخالص داخلی(GDP) کشور افزوده می شود.
مساحت میدان گازی پارس جنوبی 9700 کیلومترمربع است که 3700 کیلومترمربع آن در آبهای سرزمینی ایران و 6000 کیلومترمربع آن در آبهای سرزمینی قطر قرار دارد.
حجم گاز قابل برداشت میدان به همراه میعانات گازی، معادل 230 میلیارد بشکه نفت خام است.
ذخیره بخش ایرانی میدان 14 تریلیون مترمکعب گاز درجا و 10 تریلیون مترمکعب گاز قابل برداشت و 17 میلیارد بشکه میعانات گازی (9 میلیارد بشکه قابل برداشت) است که 50 درصد ذخایر گازی ایران و 8 درصد از ذخایر گازی جهان است.
ذخیره بخش قطری میدان 37 تریلیون مترمکعب گاز درجا و 26 تریلیون مترمکعب گاز قابل برداشت و 30 میلیارد بشکه میعانات گازی (10 میلیارد بشکه قابل برداشت) است که معادل 99.9 درصد ذخایر گازی قطر و 21 درصد ذخایر گازی جهان است.