به گزارش واحد مرکزی خبر ، شهیندخت ملاوردی در نشست خبری در جمع خبرنگاران افزود: از آنجاکه بیشتر بار رشد کودک بر عهده زنان است و در این فرآیند زنان شاغل با مشکلها و چالشهایی روبرو هستند در این بسته حمایتی مواردی را در نظر گرفتهایم که با کمترین هزینه فرزندآوری تسهیل شود.
وی به انعقاد تفاهمنامههایی برای کاهش آسیبهای اجتماعی زنان و دختران اشاره کرد و گفت: تاکنون شش تفاهمنامه برای پیشگیری از بروز دوباره آسیبهای اجتماعی در زنان در معرض آسیب در نظر گرفتهایم که دو تفاهمنامه آن در روزهای اخیر به امضاء میرسد.
ملاوردی افزود: معتقدیم بدون مشارکتهای مردم هیچ کدام از سیاستهای راهبردی عملی نخواهد شد و در این خصوص به مشارکت وزارتخانههایی چون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نیز کارگروههایی در این زمینه نیازمندیم.
وی در خصوص افزایش مدت مرخصی زایمان زنان شاغل نیز گفت: این طرح در چارچوب مشوقهای بارداری تدوین شده و از شش به 9 ماه افزایش یافته است اما چون قانون دستگاهها را مجاز دانسته نه مکلف، پیگیریها و تلاشهای خودمان را ادامه میدهیم.
ملاوردی افزود: در تلاشیم بودجه و اعتبار مورد نیاز این طرح را از محل اعتبارات سیاستهای افزایش جمعیت، ذیل اعتبارات وزارت بهداشت تامین کنیم.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه سال گذشته اعتباراتی در نظر گرفته شده در خصوص افزایش مدت مرخصی های مادران شاغل اختصاص نیافت گفت: برای اجرایی کردن این طرح در حال بررسی تطبیقی بستههای حمایتی در دیگر کشورها و مقایسه آن با حمایتهایی که تاکنون در کشورمان در نظر گرفته شده است هستیم و پیشنهاداتی در این زمینهها مثل طرح ساعتهای شناور، مهد کودکهایی در کنار محل کار زنان شاغل و تسهیلاتی برای کارفرمایان زنان شاغل در نظر گرفته شده است.
وی تاکید کرد: درباره سیاست افزایش جمعیت باید فرهنگسازیهای لازم و تضمینهای قانونی و اجرایی در دستور کار قرار بگیرید و گامهای برداشته شده در این زمینه آسیبشناسی شود.
لزوم مشارکت بیشتر زنان در عرصههای سیاسی
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اقدامات این معاونت در راستای ارتقای مشارکت زنان به ویژه در حوزههای سیاسی گفت: در حال تدوین سند چشم انداز راهبردی هستیم که امیدواریم بتوانیم از سال آینده آن را اجرایی کنیم.
ملاوردی در نشست خبری با خبرنگاران درباره بنیادی کردن فرهنگ حجاب و عفاف افزود: بر اساس قانون راهکارهای گسترش فرهنگ حجاب که 28 دستگاه درگیر آن هستند معتقدیم اگر راهکارهای آن عملی نشود باید از نیروهای امنیتی و گشت ارشاد استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه در دولت یازدهم رویکرد متفاوتی نسبت به مقوله گشت ارشاد شاهد هستیم افزود: در حال حاضر راهکاری گسترش فرهنگ حجاب و عفاف از سوی دولت به وزارت کشور واگذار شده است و ما اقدماتی را در این راستا انجام ندادهایم.
ملاوردی گفت: از پلیس امنیت تهران درخواست کردهایم که از پشت صحنه گشت ارشاد و شیوه های آن از نزدیک بازدید داشته باشیم و معتقدیم چون این امر فرهنگی است باید اقدام فرهنگی صورت بگیرد و در این زمینه به حفظ کرامت انسان ها توجه ویژهای شود.
وی با اشاره به برگزاری پنجاه و هشتمین اجلاس کمیسیون مقام زن از سوی سازمان جهانی بهداشت افزود: از بین بردن گرسنگی و کاهش میزان مرگ و میر زنان و کودکان، افزایش بهداشت مادران و مقابله با بیماری ایدز از مهمترین موضوعاتی بود که در این اجلاس مورد بررسی قرار گرفت.
ملاوردی گفت: در این اجلاس پایان دادن خشونت علیه زنان و تضمین حضور و مشارکت زنان در مناصب حکومتی علاوه بر موضوعات برابری حقوق زن و مرد و راه های بهبود وضعیت زنان در جهان مورد تاکید قرار گرفت.
وی تاکید کرد: به رغم پیشرفت ها و توسعه هایی که درباره مشارکت زنان صورت گرفته است، نیازمند برنامه هایی هستیم که تبعیضهای جنسیتی برداشته شود تا زنان بتوانند برای ورود به عرصههای سیاست مشارکت فعال داشته باشند.
ارائه طرح ازدیاد جمعیت به مجلس
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: در حال حاضر مجمع تشخیص مصلحت نظام درصدد تدوین سیاستهای کلی درباره طرح ازدیاد جمعیت است و معاونت زنان و خانواده نیز بعد از تعطیلات در این راستا طرحی را به مجلس شورای اسلامی ارائه میدهد.
شهیندخت ملاوردی در اولین نشست خبری خود در جمع خبرنگاران در خصوص طرح ازدیاد جمعیت افزود: مصوباتی را درباره این طرح در دولت قبل در چارچوب ستاد ملی زن و خانواده داشتیم که متاسفانه بسیاری از اقدامات آنان عملی نشده است و تا امروز هیچ وزارتخانه یا نهادی گزارشی را در این راستا به معاونت زنان و خانواده ارسال نکرده است.
وی در ادامه درباره ارتباط این معاونت با رسانهها گفت: کارگروه رسانه را تشکیل دادهایم و برای ارتباطات بهتر به سمت تدوین یک استراتژی رسانهای گام برداشته ایم.