پخش زنده
امروز: -
وزیر امور خارجه کشورمان در نشست خبری مشترک با ولادیمیر ماتیو همتای بلاروسی خود گفت: روابط دو کشور مبتنی بر منافع دو ملت و مستقل از اوضاع و شرایط بین المللی است که در ۲۱ سال گذشته همواره رو به توسعه و گسترش بوده است.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، محمدجواد ظریف افزود: هر چند این روابط به دلیل برخی فشارهای خارجی مدتی با رکود مواجه شد اما رهبران دو کشور مصمم به ادامه و گسترش روابط و همکاریها هستند.
وی زمینه های همکاری ایران و بلاروس را در تمام بخش های سیاسی، اقتصادی، امنیتی، علمی و فرهنگی مناسب و فراوان خواند و اضافه کرد: دو کشور درباره مسائل بین المللی مواضع بسیار نزدیک و مشترک دارند و ایران همواره از حمایت های دولت بلاروس در مجامع بین المللی برخوردار بوده و تهران نیز از این کشور در عرصه بین المللی حمایت کرده است و خواهد کرد.
ظریف همچنین از سفر آقای علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به بلاروس در آینده نزدیک خبر داد و گفت: سطح کنونی روابط و همکاری های دو کشور متناسب با ظرفیت ها و سطح همکاری های سیاسی دو کشور نیست و باید دو طرف برای ارتقای این همکاری ها تلاش کنند.
وزیر امور خارجه بلاروس نیز در این نشست خبری با اشاره به حجم مبادلات 60 میلیون دلاری دو کشور در حال حاضر گفت: معتقدیم این میزان در مقایسه با ظرفیت ها و زمینه ها بسیار اندک است و باید گسترش یابد.
ولادیمیر ماتیو افزود: درحال حاضر هیچ مانع سیاسی برای توسعه همکاری های دو کشور وجود ندارد.
وی با استقبال از توافق ایران و 1 + 5 گفت: این توافق قطعا به گسترش هر چه بیشتر حجم مبادلات و همکاری های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و علمی و فناوری دو کشور می انجامد.
وزیر امور خارجه بلاروس به مواضع مشترک کشورش با ایران درخصوص مسائل بین المللی اشاره کرد و درباره تحولات اوکراین اظهار داشت: ما به عنوان همسایه نزدیک به اوکراین معتقد و علاقهمندیم بحران موجود در این کشور از طریق گفتگو و روش های سیاسی حل شود و صلح و ثبات بار دیگر به اوکراین بازگردد.
وی افزود: ریشه بحران کنونی دلایلی دارد که از مهمترین آنها افراطگرایی و دخالت های کشورهای غربی در امور اوکراین است و در حقیقت آنها اجازه دادند شرایط کنونی برای اوکراین پیش بیاید ولی دولت بلاروس اوضاع را به دقت تحت نظر دارد و معتقد است راه حل استفاده از زور و خشونت برای پایان دادن به این اوضاع، کارساز نخواهد بود.
وزیر امور خارجه کشورمان نیز با تأیید سخنان همتای بلاروسی خود گفت: جهان آماده تنش و درگیری جدید نیست و ما امیدواریم اوضاع کنونی در اوکراین در چارچوب حقوق بینالملل، خواست مردم و گفتگوهای بین طرفها حل و فصل شود.
محمدجواد ظریف همچنین در پاسخ به سؤالی درباره آخرین وضع پنج سرباز به گروگان گرفته شده ایرانی در مرزهای شرقی اظهار داشت: وزارت خارجه هم به لحاظ وظیفه رسمی و هم انسانی نگران این پنج سرباز و یک دیپلمات به گروگان گرفته شده در یمن است و ما ضمن اینکه خود را همراه و در کنار خانوادههای این عزیزان در آستانه سال نو می بینیم از هیچ کوششی برای نجات آنان فروگذار نخواهیم کرد و از مسیرهای مختلف دیپلماتیک هم با دولت پاکستان و هم دولت یمن مسائل آنان را پیگیری می کنیم.
وی تصریح کرد: همه می دانیم که تروریسم بلایی است که هیچ کس از خطر آن در امان نخواهد بود و این پدیده به سود هیچ کس نیست و ما از دولت های پاکستان و یمن این انتظار را داریم که سلامت اتباع به گروگان گرفته شده ایرانی را تضمین کنند و از هر تلاشی برای نجات آنان از بند گروههای افراطی و بازگرداندن آنان به آغوش خانوادههایشان فروگذار نکنند.
وزیران امور خارجه ایران و بلاروس پس از گفتگو و تبادل نظر با یکدیگر، در یک نشست خبری مشترک، بر لزوم گسترش روابط دو کشور تأکید کردند.
وزیران امور خارجه ایران و بلاروس با اشاره به بیست و یکمین سالگرد روابط خوب و مستحکم دو کشور اعلام کردند: مواضع ایران و بلاروس درخصوص مسائل منطقه ای و بین المللی مشترک و بسیار به هم نزدیک است و به زیان هیچ کشور دیگری نیست.
محمدجواد ظریف در پاسخ به سؤالی درباره گفتگوهای وین با 1+5 تصریح کرد: حقوق ملت ایران در زمینه استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای به هیچ عنوان قابل مذاکره نیست و ما در این نشست ها شیوه های اعتمادسازی و روشهای اجرایی رسیدن به توافق نهایی را بررسی می کنیم.
وی افزود: طبیعی است هر چه مذاکرات پیش برود دقیقتر، ریزتر، جدیتر و دشوارتر می شود و البته ما انتظار توافق در این گفتگوها را نداریم و قرار هم نبود که به توافقی برسیم بلکه چند موضوع را در زمینه ابعاد برنامه صلحآمیز ایران به ویژه بحث غنی سازی، آب سنگین اراک، برداشتن تحریم ها و همکاری در حوزه های بین المللی و اجرا شدن تعهدات 1 + 5 درخصوص همکاری های هسته ای در چارچوب مقررات ان پی تی بررسی می کنیم.
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: در مذاکرات وین هدف تبادل نظر و ادامه بحث هایی است که کارشناسان در حاشیه نشست شورای حکام انجام دادند و سطح جلسه مثل نشست قبلی خواهد بود و در سطح معاونان صورت خواهد گرفت و من نظارت خواهم کرد و ما معتقدیم نیازی به حضور دیگر وزرای خارجه نیست و شاید بیشتر در مراحل بعدی نیاز به حضور دیگر وزرای خارجه باشد.
ظریف بار دیگر تصریح کرد: برنامه های صلح آمیز هسته ای ایران ادامه پیدا خواهد کرد و ما براساس فتوای مقام معظم رهبری داشتن سلاح هسته ای را خلاف شرع و دین می دانیم و معتقدیم داشتن این سلاح ها هیچ منفعت سیاسی، امنیتی و نظامی نخواهد داشت و مسئله هسته ای صلح آمیز ایران واقعیتی است که تغییر نخواهد کرد.