پخش زنده
امروز: -
معاون پژوهشی و ارتباطات فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران ، گفت: از محققان و آثار هنری مروج فرهنگ ایثار و شهادت حمایت می کنیم.
به گزارش واحد مرکزی خبر، در برنامه گفتگوی ویژه خبری پنج شنبه شب شبکه دوم سیما، حجت الاسلام و المسلمین مازنی، علت زنده نگاه داشتن یاد شهدا را ضرورت ترویج فرهنگ سپاس و قدردانی به ویژه از شهدا و نیز ترویج فرهنگ ایثار، گذشت و فداکاری ذکر کرد و گفت: روز شهید در سال 1383 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و امسال نخستین بار برنامه هایی در قالب نشست ها، کنگره ها، همایش ها و یادواره ها برای گرامی داشت این روز برگزار شد.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای معرفی شهدا افزود: یکی از این اقدامات انتشار کتاب فرهنگ اعلام شهداست که در آن بین 30 تا 100 کلمه از اطلاعات مربوط به هر شهید درج شده است.
مازنی تصریح کرد: کتاب شهدای 10 استان منتشر شده و انتظار می رود فرهنگ اعلام شهدا برای تمام استانها چاپ شود.
وی تعداد وصیت نامه ها و آثار فرهنگی شهدا در بنیاد را بالغ بر 8 میلیون و 500 هزار سند ذکر کرد و گفت: اقدام دیگر انتشار متن وصیت نامه شهدا به صورت استانی است.
معاون بنیاد شهید تصریح کرد: از ظرفیت هنر هم در معرفی شهدا در قالب مجموعه های تلویزیونی استفاده می کنیم که البته خود صدا و سیما نقش موثری در این زمینه دارد تا فرهنگ ایثار و شهادت از راه فیلم های تلویزیونی، سینمایی و هنرهای نمایشی در کنار انتشار کتاب ترویج پیدا کند.
وی افزود: اخیرا دو آیین نامه تصویب شده است که براساس آنها ما از نویسندگان و نیز آثار هنری و نمایشی در این زمینه حمایت می کنیم.
مازنی به طرح -اسناد افتخار- هم اشاره کرد و گفت: این طرح برای ضبط و حفظ خاطرات مادران، پدران و همرزمان شهداست تا از آنها نگهداری شده و به نسل های بعد منتقل شوند.
وی در ادامه به تهیه طرح هایی در نیمه دوم سال 92 با عنوان طرح های نوآورانه و طرح های تحویل اشاره کرد و گفت: این طرح های در 3 مقطع کوتاه مدت (تا پایان شهریور 93)، میان مدت (تا پایان سال 94) و بخش دیگر تا پایان سال 96 تقسیم شده اند که قسمتی از آنها درباره ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است.
معاون بنیاد شهید همچنین با توجه به حضور همه اقوام و مذاهب در بین شهدا از برگزاری اولین کنگره شهدای ادیان، اقوام و مذاهب در سوم خرداد 93 خبر داد و افزود: چند فیلم و مجموعه تصویری هم پیش بینی که مراحل اولیه تحقیق آنها انجام و برخی فیلم نامه های آنها هم نگاشته شده است و در دستور کار اجرا با همکاری صدا و سیما قرار دارد.
وی توسعه برنامه های مرتبط با فرهنگ ایثار و شهاد در فضای مجازی را از دیگر برنامه ها برشمرد و افزود: ارتقای سطح تارنماها از جمله تارنمای قربانیان ترور و قربانیان سلاح های شیمیایی و نیز طراحی تارنمای دانشنامه شهادت و شهید در دستور کار قرار دارد.
مازنی عمده تاکید بنیاد در بخش فرهنگی را پژوهش های فرهنگی در آثار، وصایا و زندگی شهدا ذکر کرد و گفت: از رساله های کارشناسی ارشد و دکتری در این زمینه ها حمایت می کنیم تا پیام شهدا به صورت علمی به جامعه منتقل و جلوی آسیب های تحریف مادی و معنوی هم گرفته می شود.
در این گفتگوی خبری میعاد صادقی، رئیس مرکز دانش پژوهان بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز تدوین برنامه چشم انداز ده ساله بنیاد شهید و آسیب شناسی برنامه ده ساله قبلی را که در سال 83 تدوین شده بود از جمله فعالیت های نخبگان شاهد و ایثارگر برشمرد و گفت: دستور کار ما استفاده از ظرفیت ها است.
وی به طرح آلاله ها اشاره کرد و گفت: در این طرح که به صورت آزمایشی و با اعزام 3 گروه 22 نفره شامل پزشکان، دندان پزشکان، حقوق دانان و روان پزشکان به شهرستانها و روستاهای دورافتاده سه استان کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی انجام شد، گروه های اعزامی ضمن سرکشی به جامعه ایثارگری مشکلات موجود در محل را رفع کرده و در بازگشت جمع بندی خود را به ریاست بنیاد منتقل خواهند کرد.
صادقی طرح تکاک (توسعه کارآفرینی ایثار کشور) را از دیگر برنامه ها برشمرد و گفت: این طرح با مشارکت سازمان اقتصادی کوثر و اداره کل اشتغال و کارآفرینی بنیاد با هدف ایجاد اشتغال و به کارگیری جامعه هدف پیش بینی شده است که در آن 49 درصد منابع طرح های زراعی و خدماتی از طرف سازمان اقتصادی کوثر و 51 درصد هم از طرف بخش خصوصی ایثارگری تامین خواهد شد.
وی افزود: بیش از 65 هزار جوانی را داریم که در آستانه فارغ التحصیلی هستند و باید برای آنها شغل ایجاد شود.
صادقی تصریح کرد: از ابتدای سال 93 دفاتر استانی مرتبط به طرح تکاک راه اندازی می شود و متقاضیان می توانند با ارائه طرح های خود و تصویب آن از ظرفیت های به وجود آمده استفاده کنند.