پخش زنده
امروز: -
دو نفر از نمایندگان زن مجلس شورای اسلامی که در پنجاه و هشتمین اجلاس کمیسیون مقام زن در سازمان ملل حضور دارند، آخرین دستاوردها و پیشرفت های زنان ایران اسلامی را به این کمیسیون ارائه کردند.
به گزارش واحد مرکزی خبر از نیویورک، خانم ها لاله افتخاری و حلیمه عالی، نمایندگان تهران و زابل در مجلس شورای اسلامی در نشست زنان عضو مجالس جهان با موضوع چالش ها و دستاوردهای اهداف توسعه هزاره در امور زنان، آخرین اقدامات مجلس کشورمان در دو حوزه قوانین و نظارت بر حسن اجراء را تشریح کردند.
هیئت پارلمانی کشورمان در افتتاحیه نشست فرعی زنان مجالس جهان نیز از اعضای مجالس جهان خواست نقاط قوت و ضعف اهداف توسعه هزاره در بخش زنان و چالش های پیش روی آن را بررسی و موارد مغایر با قوانین، فرهنگ و باورهای دینی جوامع مختلف را اصلاح کند.
مقابله با بی عدالتی برضد زنان مقیم سرزمین های تحت اشغال دیگر یا تحریم های غیر قانونی، دیگر محور سخنرانی نمایندگان زن مجلس شورای اسلامی در این نشست بین المللی بود.
خانم افتخاری با یادآوری ظلم هایی که برضد زنان فلسطینی، میانماری و مسلمانان آفریقای مرکزی اعمال می شود، رنج های زنان و دختران سوری در درگیری های سه سال اخیر این کشور با تروریست های خارجی را نمونه هایی از بی عدالتی دانست که مجامع جهانی باید برای رفع آن اقدام فوری کنند.
لاله افتخاری همچنین در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر از برخی محورهای دستور کار این نشست نیز انتقاد کرد و گفت: چرا با نگاه منفی به زنان در این قبیل نشست ها نگاه و دستور کار برای مثال خشونت علیه زنان نام گذاری می شود.
وی افزود: بجای این نوع نگاه می توان درباره نحوه ارتقاء و تعالی زنان در جوامع را در دستور کار قرار داد و این همان هدف آرمانی ادیان الهی و از جمله کامل ترین آن اسلام عزیز است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی درباره دیگر دستور کار این اجلاس با موضوع برابری جنسیتی نیز گفت: تساوی مطلق جنسیتی که در این قبیل اجلاس مطرح می شود، در واقع ظلم به زنان است چون اسلام برای زنان و دختران حقوق و امتیازاتی را در نظر گرفته است که با نگاه تساوی گرایانه، آنها از این حقوق و امتیازات خود محروم خواهند شد.
وی به ساختار مناسب درایران برای ارتقای زنان درسطوح مختلف اجتماعی، فرهنگی، آموزشی و سیاسی اشاره کرد و گفت: علاوه بر حوزه های تقنین و اجراء، تشکل های مردم نهاد نیز در ایران اسلامی مورد توجه هستند و مردم با توجه به جایگاه تعریف شده زن و مرد، نگاه عدالت محورانه ای در این زمینه دارند.
خانم حلیمه عالی نیز در این باره به خبرنگار ما گفت: متاسفانه برخی از شرکت کنندگان در این اجلاس، متاثر از تبلیغات غیرواقعی رسانه های غربی، تصورات نادرستی از جایگاه زنان ایران اسلامی دارند که در تلاشیم در فرصت هایی که این نشست ایجاد کرده است، این ذهنیت غلط را اصلاح کنیم.
نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی گفت: در جمهوری اسلامی ایران شرایط و زمینه رشد زنان در همه شئون اجتماعی وجود دارد و ما به شرکت کنندگان در نشست امسال کمیسیون مقام زن گفتیم که زنان ایرانی در مسئولیت ها و مشاغل مختلفی مانند نمایندگی مجلس، معاونت رئیس جمهور، معاون وزیر، ریاست دانشگاه ها، استانداری، شهرداری، وکالت و حتی قضاوت مشغول به کارند.
وی به اختصاص حدود شصت درصد از ظرفیت تحصیل در دانشگاه های ایران به دختران اشاره کرد و گفت: از نظر منابع حقوقی و قانونی نیز علاوه بر قانون اساسی که بر ضرورت تهیه امکانات عادلانه برای مرد و زن ایرانی تاکید دارد، مصوبات مجلس شورای اسلامی و شوراهای عالی نظام اسلامی، با حساسیت خاصی این نگاه عادلانه را دنبال می کنند.
پنجاه و هشتمین نشست سالانه کمیسیون مقام زن که از نوزدهم اسفند در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک آغاز به کار کرده است، بررسی نحوه اجراء اهداف توسعه هزاره در بخش زنان و دختران را در دستور کار دارد.
این کمیسیون قرار است نظرات اصلاحی خود برای اهداف توسعه هزاره در فردای سال 2015 میلادی را به سازمان ملل متحد ارائه کند.