نقشه آینده خاورمیانه را دموکراسی تغییر میدهد نه تروریسم
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی کشورها تلاش می کنند که کشورهای دیگر را به هم بریزند گفت: در اجلاس ژنو برخی کشورها می گفتند رئیس جمهور سوریه باید برود اما ما با این که از آن طرف آب کسی بخواهد رئیس کشور دیگر را برکنار کند مخالفیم.
به گزارش واحد مرکزی خبر، آقای لاریجانی در اجلاس رؤسای کمیسیونهای سیاست خارجی مجالس کشورهای دوست سوریه با اشاره به اینکه در اوایل بحران سوریه برخی مدعی بودند برای دموکراسی در سوریه تلاش می کنند افزود: آنهایی که مدعیاند نگران دموکراسی در سوریه هستند این سؤال را پاسخ دهند که مگر می شود تروریستها در جایی دموکراسی ایجاد کنند.
وی اضافه کرد: هر جا تروریست وارد شود معنایش این است که باید از در دیگر دموکراسی خارج شود.
رئیس مجلس جنایاتی را که این روزها تروریستها در سوریه مرتکب می شوند وحشیگری خواند و گفت: این وحشیگریها به ندرت در تاریخ رخ داده است و کشورهایی که از گروههای تروریستی حمایت می کنند باید درباره این جنایات پاسخگو باشند.
وی با اشاره به نقشه جدیدی که غربیها برای خاورمیانه ترسیم کرده اند افزود: نقشه آنها در عمل موفق نبوده است و نقشه آینده خاورمیانه را دموکراسی تغییر می دهد نه تروریسم.
آقای لاریجانی با بیان اینکه امریکاییها مدعی اداره جهان هستند گفت: اگر این طور است پس چرا نمی توانید بحران سوریه را حل کنید و دائم نشست های بی نتیجه برگزار می کنید؟ تصور می کنم امریکاییها قدرت گذشته را در منطقه ندارند و از حل بحران در منطقه عاجزند، عجزشان هم در اشغال عراق دیده شد و هم در مورد افغانستان که نه تروریسم را از بین بردند و نه مواد مخدر را.
وی با بیان اینکه در ده سال گذشته جنگهای امریکا در منطقه ناموفق بوده است افزود: به همین خاطر آنها تلاش می کنند از ابزارهای دیگری برای فشار به کشورهای منطقه مثل تحریم اقتصادی استفاده کنند کاری که با ایران و سوریه کردند و این نشانه عجزشان است نه قدرتشان.
رئیس مجلس تأکید کرد: امریکا اراده ای برای حل بحران سوریه ندارد ولی می خواهند سوریه را گرفتار جنگی طولانی مدت کنند و منطقه را ناآرام.
وی افزود: خیلی از کشورهایی که فکر می کردند با جنگ میتوانند بحران سوریه را حل کنند الان حداقل می گویند ما به دنبال راه حل سیاسی هستیم که این نقطه مثبتی است و فضای جدیدی در منطقه به وجود می آورد.
رئیس مجلس از کشورهایی که به گفته او نمی خواهند منطقه دچار آشفتگی طولانی مدت شود خواست از نقش سیاسی خود برای حل بحران سوریه استفاده کنند.
وی گفت: مشکل تروریسم در منطقه فقط مشکل سوریه نخواهد بود و دامن اروپاییها را هم خواهد گرفت، کشورهایی که سعی می کنند از تروریسم استفاده ابزاری کنند.
آقای لاریجانی با تأکید بر راه حل منطقهای برای حل بحران سوریه افزود: کشورهای منطقه میتوانند با کمکهای انسانی به مردم سوریه آرامش دهند.
وی اضافه کرد: کشورهای منطقه باید به برگزاری انتخابات آینده در سوریه کمک کنند و اگر کسی انتخابات را قبول ندارد باید خودش هزینه بحران در سوریه را بپردازد.
آقای لاریجانی گفت: موضوع انتخابات در سوریه مهم و تعیین کننده است اما غربیها برای ادامه آشفتگی در سوریه تلاش میکنند انتخابات در سوریه برگزار نشود.
وی ابراز امیدواری کرد این نشستها به دفاع از ملت مظلوم سوریه کمک کند و افزود: اگر امروز از سوریه حمایت نشود فردا کشورهای دیگر منطقه هم درگیر این بحران خواهند شد.
غرب، نقطه اتکا دیکتاتورها
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: دیکتاتورها در خاورمیانه و شمال افریقا جز اتکا به امریکا و غرب امکان حضور ندارند.
لاریجانی افزود: یکی از حوادث تلخ برای ما حوادث سالهای اخیر سوریه است و ایجاد مشکل برای این کشور مقاوم اعم از آوارگی مردم و کشتار آنان، نقطه تاریکی برای تاریخ جامعه بشری است.
رئیس مجلس گفت: تاریکتر از این فجایع، سکوت مجامع بینالمللی در برابر این جنایات است گرچه مقداری ژست سیاسی می گیرند و گاهی هم حرف می زنند اما این فجایع پیش روی جامعه بشری در حال رخ دادن است.
وی افزود: می بینیم که این فجایع از مرزهای سوریه عبور کرده است و در عراق و لبنان نیز چنین اقدامات تروریستی روی می دهد و گاهی چنین تبلیغ می شود که سوریه را به کارگاه تروریست ها برای انتقال به کشورهای دیگر تبدیل کرده اند.
آقای لاریجانی گفت: این حادثه تلخ برای کشورهای بزرگ ننگآور است که غربیها نظارهگر هستند و گاهی به تروریستها کمک می کنند.
رئیس مجلس با طرح این پرسش که چه عواملی باعث بروز حوادث سوریه شده است، افزود: همان ابتدای وقوع انقلابهای منطقهای مانند انقلاب تونس، سفری به یکی از کشورهای منطقه انجام دادم که یکی از رهبرانش سخن عجیبی درباره سوریه بیان کرد.
وی اضافه کرد: این رهبر عربی گفت گام بعدی پس از تونس سوریه است، به او گفتم سوریه که مسئله ای ندارد اما او اصرار کرد و گفت تا دو ماه آینده شاهد آن خواهید بود.
آقای لاریجانی گفت: پس از این سفر این پرسش برایم مطرح شد که در رسانه ها خبری درباره سوریه مطرح نیست اما پس از دو ماه مسائل سوریه آغاز شد؛ برای من مشخص شد که وقایع سوریه پشت صحنه دارد و عده ای کار می کنند تا کشورها را به هم بریزند.
وی افزود: پس از آغاز وقایع سوریه برخی مدعی ایجاد دموکراسی در این کشور شدند و گفتند که برای این کار باید شرایط را فراهم کرد.
رئیس مجلس گفت: به برخی مسئولان کشورهای منطقه ای گفتیم که از تحقق دموکراسی در هر کشور از جمله سوریه استقبال می کنیم اما در خیلی کشورهای دیگر منطقه نیز باید دموکراسی تعمیق یابد.
وی افزود: به آنان تاکید کردیم قبول نداریم که با سرنیزه و آرپیجی بخواهید در سوریه دموکراسی ایجاد کنید همچنان که با اعمال خشونت در مصر و بحرین نیز مخالفیم؛ دموکراسی خواست مردم است اما استفاده از سرنیزه برای این کار مخالف دموکراسی است.
آقای لاریجانی اضافه کرد: به برخی مسئولان کشورهای منطقه گفتیم با مذاکره سیاسی برای تعمیق دموکراسی در همه کشورهایی که اکنون با مشکل مواجهند موافقیم اما با انتقال سلاح و اشغال نظامی به بهانه دموکراسی مخالفیم اما آنان توجه نکردند.
وی گفت: وقتی با وزیر خارجه یکی از کشورهای منطقه در این باره صحبت کردیم گفت که خیلی نگران نباشید وضع سوریه در دو هفته آینده کاملاً تغییر می کند.
آقای لاریجانی افزود: به وی گفتم شما صحنه را درست نمی شناسید یا رؤیاهایی دارید که تصور می کنید به سادگی قابل وصول است اما این در منطقه مشکلات ایجاد می کند تصور نکنید این مسائل ساده است.
وی گفت: در سفرم به ژنو برخی کشورهای اروپایی تأکید می کردند که بشار اسد باید برود به آنان گفتم که ما اصولاً با این مسئله که از آن طرف آب کسی دستور دهد که رئیس کشوری برود یا بیاید مخالفیم شما چنین حقی ندارید مردم باید تصمیم بگیرند ما در مسیر مذاکرات احساس کردیم مسئله دیگری را پیگیری می کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: البته ما براساس منطق خود با کشورهای مختلف دوست به ویژه عراق، روسیه، چین و الجزایر مذاکره کرده ایم و دیدگاههایمان نزدیک بود؛ با برخی کشورها نیز در برخی مسائل اختلاف دیدگاه داشتیم اما همواره رایزنی کرده ایم.
وی تصریح کرد: اکنون بیش از دو سال از آغاز وقایع سوریه گذشته است اما ادعای آنان مبنی بر تلاش برای ایجاد دموکراسی در سوریه فضاحتی است که روشن شده است زیرا اگر نگاهی به منطقه کنید اکثر کشورهایی که دیکتاتور بودند و انقلاب در آن رخ داد یا این که دیکتاتور هستند و انقلابی در آن روی نداده است، از دوستان امریکا و غرب هستند.
آقای لاریجانی افزود: در تونس بن علی و در مصر حسنی مبارک مورد حمایت چه کسانی بودند؟ حتی در کشورهایی که انقلاب شد امریکا تلاش کرد دیکتاتورها را نگه دارد، در بقیه کشورهایی نیز که اکنون دموکراسی ندارند دیکتاتورها مورد حمایت چه کسانی هستند؟
وی گفت: کسانی که مدعیاند نگران دموکراسی هستند با برخی دیکتاتورها در منطقه مشکلی ندارند و این گزاره درست است که دیکتاتورها در خاورمیانه و شمال افریقا جز اتکا به امریکا و غرب امکان حضور ندارند.
آقای لاریجانی افزود: اکنون نیز دیکتاتورها در منطقه مورد حمایت غرب هستند و این برای وجهه آنان فضاحتبار است.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برخی کشورهای منطقه که مقدمات دموکراسی و مجلس ندارند مدعی نگرانی دموکراسی در سوریه هستند که این باور کردنی نیست بلکه حقهبازی سیاسی است.
وی گفت: فرض کنید نگران دموکراسی در سوریه هستند اما چرا با رفتارهای تروریستی درصدد تعمیق دموکراسی برآمدند؟ مگر تروریست ها می توانند دموکراسی ایجاد کنند؟ هر جا تروریسم فعال باشد دموکراسی باید از در دیگر خارج شود.
آقای لاریجانی با اشاره به وقوع فجایع کمسابقه در سوریه این پرسش را مطرح کرد که این تروریست ها مورد حمایت چه کسانی هستند و سلاح و پول از کجا می آورند.
وی گفت: پاسخ به این پرسش بسیار روشن است مسئول یکی از کشورهایی که در کمک به تروریست های سوریه مشهور است سفری به یکی از کشورهای بزرگ منطقه انجام داد، به ما پیغام دادند که او گفته است جز راه حل نظامی راه حل دیگری وجود ندارد؛ به او گفتند که چرا به تروریست ها کمک می کنید ممکن است روزی علیه شما فعال شوند، اما او در پاسخ گفته بود آنان زنده نمی مانند.
آقای لاریجانی افزود: معلوم است که تله گذاشته اند تا تروریست ها را به جان مردم سوریه بیندازند و از هر دو طرف آنان را تضعیف کنند.
وی گفت: آنان در اهدافشان ناموفق بودند و فکر می کردند خیلی زودتر می توانند اوضاع را در سوریه تغییر دهند و نقشه جدیدی در خاورمیانه ایجاد کنند اما این هدف با اقدامات تروریستی ممکن نیست.
امریکا، کانون بحرانآفرینی در جهان است
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، امریکا را کانون تشنجآفرینی و بحران در جهان دانست.
علاءالدین بروجردی در اجلاس رؤسای کمیسیونهای سیاست خارجی مجالس کشورهای دوست سوریه در هتل اسپیناس تهران گفت: متاسفانه ساختار سیاسی ظالمانه ای بر جهان حاکم است و امریکا با سوء استفاده از جایگاه جهانی خود در شورای امنیت نقش بسیار مهمی در بحران سوریه و بیشترین مسئولیت را در کشتار بی گناهان دارد.
وی افزود: مقاومت مردم و رئیس جمهور سوریه در برابر فشارها و جنایاتی که علیه این کشور اعمال شده بیشترین سهم را در شکست توطئه علیه سوریه داشته است.
بروجردی گفت: ایستادگی و حمایت روسیه، چین، لبنان، الجزایر، عراق، کوبا، ونزوئلا و جمهوری اسلامی ایران در برابر این زیاده خواهی ها در شکست توطئه علیه سوریه نقش آفرین بوده که شایسته قدردانی است .
وی هدف امریکا را از توطئه علیه سوریه شکست مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی دانست و افزود: اگر فشارها و توطئه سازمان یافته علیه سوریه سه سال در حال اعمال است، ناشی از حمایت چندین ده ساله سوریه از مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی است.
بروجردی گفت: سوریه در چند دهه گذشته چه در دوران حافظ اسد و چه در دوره بشار اسد نشان داده است که حمایت از مقاومت را با هیچ چیز عوض نمی کند و این برای ما به عنوان کشورهای حامی عدالت و مخالف ظلم در جهان حایز اهمیت است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: امریکا با سوء استفاده از قدرت خود در پی جهانگشایی و سلطه بر منافع و ذخایر نفت و گاز جهان و مراکز راهبردی و جغرافیای سیاسی درجهان است به همین علت ملاحظه می کنید که بیشترین سهم را در ایجاد بحران در مناطق مختلف جهان دارد.
وی گفت: در دهه گذشته و در زمان اجرای سناریوی 11 سپتامبر، امریکایی ها صدها میلیارد دلار هزینه کردند و هزاران امریکایی را به کشتن دادند اما نه تنها موفق نشدند بلکه در عراق، افغانستان و سوریه عملاً شکست خوردند و در پی راه نجات هستند.
بروجردی افزود: تحرکات جدید امریکا در کنار مرزهای سوریه و به چالش کشیدن امنیت کشورهای انقلابی و مستقل مانند ونزوئلا نشان دهنده این واقعیت است که امریکا به کانون تشنج آفرینی و بحران در جهان تبدیل شده است.
وی گفت: اکنون در آستانه برگزاری اجلاس بین المجالس جهانی هستیم و هماهنگی نمایندگان در آن اجلاس برای حمایت از سوریه و طرح مسائل مورد علاقه حاضران در همایش امروز حایز اهمیت است، همچنانکه در مذاکرات با همتایان خود در ونزوئلا آنان ابراز تمایل کردند که موضوع ونزوئلا نیز در بینالمجالس مطرح شود.
بروجردی ابراز امیدواری کرد اجلاس رؤسای کمیسیون های سیاست خارجی مجالس کشورهای دوست سوریه ادامه یابد و این کشورها به عنوان جوامع مستقل و مخالف فشارها و زیاده خواهی ها در عرصه جهانی به یک ساختار موفق تبدیل شوند.
وی گفت: بزرگترین ضربه ای که امریکا به جامعه جهانی وارد کرده تقویت و گسترش تروریسم و افزایش گروه های تروریستی در منطقه و جهان است که خطری جدی برای جهان محسوب می شود.
بروجردی هشدار داد: تروریسم مرز نمی شناسد و در همه مناطق جهان ممکن است با این پدیده بسیار خطرناک مواجه شویم.
وی گفت: متاسفانه امروز سیاست رسمی اعلام شده امریکا مسلح کردن تروریست ها، آموزش و گسیل آنان به داخل سوریه از طریق برخی همسایگان این کشور است.
بروجردی افزود: بر این اساس، حمایت از سوریه به معنی مبارزه با تروریسم نیز هست زیرا همه ما مخالف تروریسم به هر شکل و در هرنقطه از جهان هستیم.
وی با تأکید بر ضرورت تلاش برای پایان بحران در سوریه گفت: بحران سوریه فقط یک راه حل دارد و آن راه حل سیاسی است و نمی توان با استمرار درگیری و جنگ شاهد پایان بحران در این کشور بود.
بروجردی افزود: اگر این روش می توانست موفق شود در حدود سه سال از آغاز بحران این کشور موفق می شد اما تجربه نشان داد که این روش خطاست.
وی ابراز امیدواری کرد همه کسانی که متاسفانه برخی از آنان در کشورهای منطقه هستند روش خود را تغییر دهند و به کاروان صلح حامیان راه حل سیاسی بپیوندند و از مذاکرات سوری- سوری به عنوان تنها راه حل برای رفع بحران سوریه حمایت کنند.
بروجردی گفت : امیدوارم در نهایت شاهد برپایی انتخابات آزاد در سوریه باشیم و اجازه دهیم ملت سوریه سرنوشت خود را رقم بزند و به رغم تلاش کسانی که در خارج از سوریه برای تعیین حاکم سوریه نسخه می نویسند این کار فقط در صلاحیت و حق ملت سوریه است .
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از همتایان خود در این همایش خواست در سخنانشان زمان برگزاری اجلاس بعدی برای کمک به مردم سوریه را پیشنهاد دهند تا از ظرفیت کشورهای حامی سوریه برای کمک به ملت این کشور استفاده شود.