برده داري جنسي ، منبع درآمد داعش
داعش قاچاق انسان را از ترکيه هدايت مي کند
داعش غيرنظاميان بيگناه در سوريه و شمال عراق را براي باج خواهي و کسب درآمد، مي ربايد.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما به نقل از روزنامه ساندي اکسپرس، گزارش هايي منتشر شده نشان مي دهد: داعش قاچاق انسان را از دفاتري در ترکيه هدايت مي کند. اين در حالي است که دولت ترکيه در مورد عملکرد ضعيف خود در مبارزه با تروريست هاي داعش مورد بازخواست نمايندگان مجلس اين کشور قرار گرفت.
با توجه به اين که حملات هوايي ائتلاف ضد داعش فعاليت ميادين نفتي تحت کنترل داعش را - که يکي از منابع درآمد اين گروه محسوب مي شود- تا حدي مختل کرده است، سرکردگان داعش مجبور به تنوع بخشيدن به منابع درآمدي خود شده اند. آنها اکنون تلاش را بر ربودن غيرنظاميان بيگناه در سوريه و شمال عراق معطوف کرده اند.
داعش تصاوير زنان و کودکاني ربوده شده را در رسانه هاي اجتماعي همچون واتس آپ، و مسنجر قرار مي دهد تا آنان را به عنوان برده جنسي به فروش برساند. اين گروه در ازاي فروش هر زن به طور ميانگين 15 هزار يورو، و در ازاي هر کودک، حدود ده هزار يورو درخواست مي کند.
داعش همچنين در ازاي آزادي برخي از افرادي که مي ربايد، باج دريافت مي کند. اين گروه در چند هفته اخير در ازاي آزادي 250 زن و کودک اقليت ايزدي، در مجموع بيش از 170 ميليون يورو از خانواده هاي آنان باج دريافت کرده است.
يک سازمان مدافع حقوق بشر به نقل از شاهدان عيني اعلام کرد، برخي از کودکاني که داعش ربوده است - و دست کم هفت سال سن داشتند- پس از آن که «چند بار در روز» مورد تجاوز جنسي اعضاي اين گروه قرار گرفتند، بر اثر خونريزي زياد جان خود را از دست داده اند.
جنگجويان داعش پارسال به سنجار که چهار هزار سوري در آن زندگي مي کردند، حمله کردند. بر اساس گزارش هاي سازمان ملل، آنها بيش از پنج هزار مرد را اعدام، و هفت هزار زن و کودک را وادار به بردگي جنسي کردند.
نيروهاي کرد پس از بازپس گيري سنجار در ماه گذشته، گورهاي جمعي در اين منطقه کشف کردند. اين در حالي است که هنوز سرنوشت صدها نفر از ساکنان اين منطقه معلوم نيست.
شبکه هاي تلويزيوني «ان دي آر» و «اس دبليو آر» آلمان در فيلمي مستند از اقدام داعش در تجارت انسان، پرده برداشتند. در اين فيلم مستند، يکي از دلالان داعش، در حالي که در ساختماني در شهر آنتپ ترکيه، در فاصله چند مايلي مرز سوريه، مشغول مذاکره براي تجارت انسان بود، به تصوير کشيده شد. وي گفت، در عرض يک سال از خانواده هاي 250 زن و کودک عضو اقليت ايزدي، بيش از يک ميليون و 700 هزار يورو دريافت و به داعش داده است که آنها را آزاد کنند.
بر اساس اين فيلم، «داعش با قرار دادن تصاوير زنان و کودکان خردسال در فضاي مجازي، آنها را «براي فروش» در بازار برده فروشي مجازي عرضه مي کند. انتقال پول از طريق دفتر رابطي در ترکيه صورت مي گيرد. به موجب اين فيلم، «پول ها سپس از طريق دفاتر رابط و دلالان داعش در اختيار اين گروه تروريستي قرار مي گيرد.»
اين فليم همچنين تصاويري از پايکوبي حاميان داعش در خيابان هاي شهر آنتپ ترکيه در پي حملات تروريستي پاريس در ماه گذشته نشان مي دهد.
گزارش ديگري که مؤسسه مطالعاتي گاتستون روز گذشته منتشر کرد، نشان مي دهد که دولت ترکيه، از پاسخگويي به سؤالات نمايندگان مجلس درباره اتهامات مبني بر اجازه فعاليت آزادانه به داعش در شهر آنتپ خودداري کرد. اوزي بولوت، نويسنده اين گزارش گفت، «در کشوري مانند ترکيه که به دليل نامزدي براي عضويت اتحاديه اروپا به خود مي بالد، زنان و کودکان ايزدي وادار به بردگي جنسي مي شوند.»
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان ماه اکتبر زمينه را براي پيوستن ترکيه به اتحاديه اروپا فراهم کرد، مشروط بر اين که اين کشور براي کمک به مقابله با تهديد داعش بيشتر تلاش کند. با وجود اين، مرزهاي ترکيه و سوريه همچنان به راحتي قابل نفوذ است و شواهد چنداني دال بر تمايل دولت ترکيه براي جلوگيري از نفوذ افراط گرايان به کشور ندارد.
کريسپين بلونت، نماينده پارلمان ترکيه گفت: پيشتر گزارش هايي درباره خريد نفت داعش از سوي ترکيه منتشر شده بود. در حال حاضر نيز ادعاهاي نگران کننده اي مبني بر اين، مطرح شده است که دولت به داعش اجازه داده است در شهر آنتپ اقدام به تجارت و قاچاق انسان کند. به طور قطع، دولت ترکيه بيشتر علاقه مند به مبارزه با کردهاست تا مبارزه با تهديدي که از سوي داعش احساس مي شود.