سال آینده ؛ افزایش تولید نفت ایران به ۴ میلیون بشکه
وزیر نفت در باره افزایش بهره برداری از مخازن نفتی در سال آینده با اشاره به اینکه افزایش ظرفیت برای ما مهم است گفت: اکنون تولید ما در شرایط عادی نیست اما سال آینده ظرفیت تولید به ۴ میلیون بشکه در روز خواهد رسید.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، بیژن نامدار زنگنه در حاشیه پنجمین جشنواره پژوهش و فناوری صنعت نفت در جمع خبرنگاران افزود : اکنون ظرفیت تولید نفت کشور سه میلیون و 700 تا سه میلیون و 800 هزار بشکه در روز است ولی کمتر از این مقدار تولید می کنیم.
وی گفت : طرح های اصلی ما که مربوط به میدان های مشترک است در چند سال آینده به مدار تولید می رسد .
زنگنه افزود: در زمینه گاز هم امیدواریم تا پایان سال 1393 بتوانیم حداقل صد میلیون متر مکعب افزایش تولید داشته باشیم که بیشتر در میدان پارس جنوبی است .
وزیر نفت گفت: اکنون طرح های دیگری برای بهره برداری نداریم و باید طرح های جدیدی را در حوزه پتروشیمی و پالایش شروع کنیم.
وی درباره جایگاه ایران در اوپک با اشاره به اینکه از نظر تولید وضع خوبی نداریم تاکید کرد: این وضع گذراست و از آن عبور می کنیم.
زنگنه افزود : سپردن جایگاه تولید نفتی ایران به عراق صحت دارد و تولید ما از این کشور کمتر است.
وی درباره مذاکراتی که فردا در سفر رئیس جمهور به عمان صورت می گیرد نیز گفت :مدت ها بود که درباره صادرات گاز به این کشور گفتگو داشتیم که امیدواریم در سفر پیش رو بتوانیم سند عملیاتی تعهدآور دو کشور را امضا کنیم .
وزیر نفت افزود : درباره خرده فروشی گاز به عمان به تفاهماتی دست یافته ایم که فردا پی گیری می شود .
زنگنه در باره دیپلماسی نفتی در دولت جدید نیز گفت :بخشی مربوط به افزایش صادرات است که تحقق یافت و درباره قرار دادها نیز الگوی جدید قراردادهای نفتی در حال نهایی شدن است.
وی افزود:اخیرا در همایشی نظرات صاحب نظران داخلی و خارجی را در این زمینه دریافت کردیم و در حال جمع بندی نهایی آنها هستیم .
زنگنه گفت :طرح هایی را درباره بهره برداری از میدان های جدید آماده خواهیم کرد.
وی افزود: روابط فعال با شرکت های علاقه مند به کار در ایران نیز برقرارشده و کارها در حال پیشرفت است .
زنگنه در باره راه اندازی جایگاه های کوچک سوخت هم با اشاره به امضای تفاهم نامه با شهرداری تهران گفت : اصل این کار را وزارت نفت قبول کرده و قرار است تا پایان اردیبهشت سال آینده برای اجرایی کردن ساخت بیش از 100 جایگاه به توافق برسیم.
زنگنه درباره مصوبات شورای عالی اقتصاد برای افزایش تعداد جایگاه های عرضه سوخت نیز گفت :حق العمل جایگاه های فروش فرآورده های نفتی و سی ان جی از نظر ما پائین بود و شورای اقتصاد تصویب کرد تا از ابتدای سال 93 این دستمزد افزایش یابد.
وی افزود: این رقم تا پایان سال اینده تغییر نخواهد کرد و این پولی است که خود وزارت نفت پرداخت می کند و ربطی به مردم ندارد .
زنگنه با بیان اینکه این افزایش دستمزد، ساخت جایگاه های سی ان جی را به طور کامل اقتصادی می کند گفت: برای توزیع هر متر مکعب گاز با سرمایه گذاری بخش خصوصی 140 تومان پرداخت می کنیم .
وی درباره واردن شدن نفت خام به بازار بورس نیز گفت: در این زمینه نیاز به کارهای تکنیکی عرضه نفت خام به بیرون از کشور داریم و تصمیمات مورد نیاز را گرفته ایم و قرار است این کار انجام شود.
وزیر نفت افزود: این نوع عرضه با چند هزار بشکه آغاز می شود و نوعی تمرین است که در زمینه میعانات انجام شد و موفق هم بود .
وی افزود: فاز 12 پارس جنوبی هم در دست راه اندازی است.
هر ایرانی به طور متوسط 110 هزار تومان از بابک زنجانی طلبکار است
وزیر نفت با اشاره به اینکه طلب های ما از بابک زنجانی همچنان به قوت خود باقی است گفت :هر ایرانی به طور متوسط 110 هزار تومان از او طلبکار است .
وزیر نفت در حاشیه پنجمین جشنواره پژوهش و فناوری صنعت نفت در جمع خبرنگاران درباره طلب از کشورهای خارجی بابت فروش نفت نیز گفت :راه برای وصول طلب ها از طریق بانک مرکزی در چهارچوب توافق ایران با گروه 5+1 با خرید کالاهای انسان دوستانه باز شده است و هند نیز جزو همین کشورهاست.
وی افزود: از نیروی انتظامی نیز بیش از 190 میلیون دلار طلبکاریم.
اولویت های پژوهشی و فناوری صنعت نفت
وزیر نفت گفت: توجه به منابع انسانی، تقاضامحوری، رفع مشکلات و حفظ سطح تولید مهم ترین وظیفه محققان و پژوهشگران صنعت نفت است.
آقای زنگنه در پنجمین جشنواره پژوهش و فناوری صنعت نفت افزود: با بسیج توان داخلی و ظرفیت خارجی و دیپلماسی انرژی در عرصه بین المللی و بهره گیری از روش های جدید فناوری می توانیم به موفقیت صنعت نفت و به تبع آن موفقیت اقتصاد ملی دست یابیم.
وی گفت: صنعت نفت نیاز به رویکرد دانش محور و فناورانه دارد و رویکرد ما از صنایع تولیدمحور به صنایع دانش محور و ساخت کالا و تجهیزات بر اساس پژوهش است.
زنگنه افزود: اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی نیز در صنعت نفت و گاز مستلزم پژوهش و سازماندهی همه ظرفیت های داخلی است.
وزیر نفت با اشاره به اینکه تا کنون علم و فناوری در دانشگاهها و پژوهشگاهها در خدمت صنعت نفت قرار نگرفته است ابراز امیدواری کرد: همه امکانات علم و فناوری در خدمت صنعت نفت قرار گیرد.
وی گفت: برای توسعه درون زای صنعت نفت باید از ظرفیت دانشگاه ها استفاده کنیم.
زنگنه در ادامه به اولویت های خود در وزارت نفت اشاره کرد و افزود: در بخش بالادستی عمدتا رویکرد ما افزایش بازیافت نفت از مخازن است که سهم بسیار زیادی در رشد اقتصاد ملی دارد و قابل مقایسه با بخش های دیگر اقتصاد نیست.
وی تاکید کرد: افزایش یک درصدی بازیافت نفت از مخازن، هفت تا هشت میلیارد بشکه به همراه دارد که معادل 700 تا 800 میلیارد دلار درآمد در اقتصاد کشور است.
زنگنه گفت: در این بخش نیاز به حمایت برای افزایش بازیافت از میادین نفتی داریم و افزایش تولید نیاز به پژوهش دارد.
وزیر نفت به پژوهش های دقیق و مشخص در میدان های نفتی کشور اشاره کرد و افزود: هدف دقیق ما افزایش در این میدان هاست و باید ظرفیت پژوهشی و آموزشی دانشگاه های خود را همطراز دانشگاه های معتبر کنیم.
زنگنه با بیان اینکه قبلا بیشتر روی آموزش وقت می گذاشتیم گفت: هم اکنون با توجه به نیاز به نیروهای پژوهشی باید در این زمینه سرمایه گذاری کنیم تا بتوانیم ده ها پروفسور در بخش پژوهش های صنعت نفت وارد کار کنیم.
وی، اولویت دوم خود را اجرای طرح های بزرگ در صنعت نفت دانست و افزود: یکی از دغدغه های فکری من بیشتر این حوزه است و باید از خام فروشی پرهیز کنیم.
زنگنه گفت: فعالیت در این حوزه به 100 میلیارد دلار سرمایه گذاری در بخش هایی مانند صنایع پتروشیمی، برداشت از میدان های مشترک نفتی و میدان های گازی دارد.
وزیر نفت افزود: در این بخش توجه به فناوری مدیریت و تاکید بر مدیریت پروژه برای اجرای طرح های بسیار بزرگ الزامی است و باید ابتدا به آموزش و سپس به تحقیقات در این حوزه توجه ویژه شود.
زنگنه، سومین نکته در پژوهش صنعت نفت را توجه به اهمیت اقتصاد انرژی و کاهش شدت مصرف دانست و گفت: در سال 92 مابه التفاوت قیمت داخلی و منطقه ای انرژی 80 میلیارد دلار بوده است که 30 میلیارد دلار آن با عملکرد بد مصرف در خانه ها و صنایع، حمل و نقل و مانند آن تلف شده است.
وزیر نفت افزود: لازم است دانشگاه ها و پژوهشگاهها برای کاهش شدت مصرف انرژی دست به کار شوند.
زنگنه گفت: در بودجه های بخش صنعت نفت و گاز صد میلیارد دلار برای کاهش شدت مصرف انرژی و صرفه جویی می توانیم پول اختصاص دهیم و این به معنی نپرداختن به دیگر بخش های صنعت نفت،گاز و پتروشیمی نیست.
در جشنواره پژوهش و فناوری صنعت نفت از 50 پژوهشگر برتر و صاحبان طرح های پژوهشی برتر با اهدای تندیس ، لوح و هدایایی تقدیر شد.