پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: با وجود آنکه هنوز در فصل زمستان به سر می بریم، اما در روزهای گذشته مصرف آب در شهر تهران به سطح مصرف در روزهای گرم تابستان رسیده است.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ؛ محمد پرورش امروز در نشست خبری، با اشاره به نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، گفت: پنج شنبه گذشته مصرف آب شهر تهران به دو میلیون و 900 هزار مترمکعب رسید که این میزان مصرف معادل مصرف روزانه آب در ماه های خرداد و تیر است.
وی ادامه داد: با وجود افزایش مصرف در روز پنج شنبه گذشته، منطقه ای در تهران با محدودیت و کمبود آب مواجه نشد.
پرورش افزود: از پنج میلیون مشترک آب در شهر تهران، چهار میلیون و 100 هزار مشترک خانگی هستند که اهمیت صرفه جویی مشترکان خانگی را بیش از پیش نشان می دهد.
پرورش با اشاره به نشستی که به تازگی با حضور نمایندگان شهرداری، استانداری و شرکت آب و فاضلاب تهران برگزار شد، گفت: قرار است با تشکیل کارگروهی ؛ مشکلات چاه های تهران برطرف شود.
وی با بیان اینکه افزایش 20 درصدی تعرفه آب نمی تواند کمک زیادی به بخش آب و فاضلاب کشور کند، گفت: این افزایش 20 درصدی صرف هزینه های موارد مصرفی، هزینه های تامین آب، برق و انرژی می شود.
وی افزود: حق انشعاب آب هشت سال است که تغییری نکرده و تصمیم گیری این امر به شورای اقتصاد است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در این حال درباره اثرپذیری افزایش 20 درصدی تعرفه قیمت در هزینه های مشترکان، گفت: این افزایش برای مشترکانی که 10 تا 15 مترمکعب آب مصرف می کنند 200 تومان است ، برای مشترکانی که بین 15 تا 20 مترمکعب آب مصرف می کنند 230 تومان و برای مشترکانی که بین 20 تا 25 مترمکعب آب مصرف می کنند، 270 تومان است.
وی افزود: در سال جاری، سه هزار میلیارد تومان طرح از منابع مختلف مانند بانک توسعه و بانک اکو به غیر از منابع جاری برای اجرای طرح ها هزینه شده است.
پرورش به دغدغه برخی نسبت به هدررفت آب در تهران اشاره کرد و گفت: با وجودی که مصرف 90 درصدی آب در بخش کشاورزی بسیار بیشتر از هدررفت 10 درصدی آب است، اما تاکنون نهادی به صورت جدی درباره آب کشاورزی، نوع کشت و اقتصاد آب ورود نکرده است.
وی درباره اجرای تصفیه خانه 7 و 8 تهران گفت: این طرح در برخی از بخش ها 90 درصد پیشرفت فیزیکی و در بحث تجهیزات 60 تا 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا تابستان 93 وارد مدار بهره برداری می شود.
وی همچنین از تشکیل سه کارگروه تامین آب و بهره برداری، کمیته مدیریت توزیع و کمیته مصرف برای مدیریت آب برای تابستان سال آینده خبر داد و گفت: 320 لیتر سرانه مصرف آب در شهر تهران بسیار زیاد است و باید با مشارکت همه دستگاه های مانند نظام مهندسی، شهرداری، مدارس، دانشگاه ها، مساجد، حسینیه ها و صدا و سیما ؛ رفتارهای طرف تقاضا را مدیریت کنیم.
طرح شبکه فاضلاب تهران تا سه سال اینده کامل می شود
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: در سه تا پنج سال آینده، طرح فاضلاب تهران به طور کامل تکمیل می شود.
محمد پرورش افزود : حدود 10 هزار میلیارد تومان اعتبار لازم است تا طرح فاضلاب تهران تکمیل شود.
وی هزینه های اجرای فاضلاب تهران را 19 هزار و 800 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: پارسال بیش از 500 کیلومتر شبکه فاضلاب در شهر تهران انجام و پیش بینی شده است که به همین میزان نیز در سال آینده اجرایی شود.
پرورش استفاده از تسهیلات بانک جهانی، بانک توسعه اسلامی، امضای تفاهم نامه ها و مبادله ها، فروش اوراق مشارکت، فاینانس داخلی، استفاده از تبصره سه، پیش فروش و ... را از منابع موردنظر برای اجرایی ساختن طرح فاضلاب تهران ذکر کرد و افزود: این طرح یک کار ملی است و مشارکت همگان را می طلبد.
به گفته وی، تا شش ماه آینده هیچ مناقصه ای برای اجرای فاضلاب تهران باقی نمی ماند.
پرورش با بیان اینکه اجرای فاضلاب تهران تنها جنبه زیست محیطی ندارد، گفت: 800 تا 850 میلیون مترمکعب پساب اجرای طرح فاضلاب به اندازه چهار برابر حجم مخزن سد امیر کبیر است که می تواند نقش بزرگی در جنوب تهران داشته باشد.
وی تصریح کرد: تصفیه خانه های 5 و 6 در اردیبهشت سال آینده به بهره برداری می رسد و دو مدول دیگر این تصفیه خانه نیز آن نیز با استفاده از فاینانس در حال اجراست.
پرورش در تشریح اقدام های انجام شده شرکت آب و فاضلاب استان تهران، گفت: با وجودی که وضع اعتباری سال 92 این شرکت مناسب نبود، اما با برنامه ریزی های انجام شده و باوجود افزایش جمعیت زیرپوشش، 120 هزار نفر در یافت آباد زیر پوشش خدمات این شرکت قرار گرفتند.
وی ادامه داد: درکه، حصارک، مسگر آباد، سوهانک که پیش از این زیرپوشش آبرسانی خصوصی قرار داشت، تحویل گرفته شد.
پرورش ادامه داد: با وجود همه محدودیت های مالی، یکهزار و 400 کیلومتر برنامه ریزی انجام شده برای شبکه آب و فاضلاب تهران در بخش های توسعه آب، اصلاح شبکه، خطوط انتقال آب و فاضلاب انجام شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران یادآور شد: در بخش خطوط انتقال آب تنها 26 کیلومتر از خط ماملو باقی مانده است که تا تابستان 93 به بهره برداری می رسد و موجب پایداری کیفیت آب جنوب تهران می شود و از 100 میلیون مترمکعب آب تخصیص یافته، 70 میلیون مترمکعب به جنوب تهران و 30 میلیون مترمکعب به پاکدشت و ورامین انتقال می یابد.
وی به مشکلات کاهش بارش ها و افت ذخیره آب سدهای تهران در زمان کنونی اشاره کرد و گفت: از مهرماه سال جاری با تشکیل یک کارگروه و برگزاری دو نشست شورای عالی آب تلاش شد تدابیری برای گذر از تابستان سال آینده اندیشیده شود اما این امر صرفه جویی 20 تا 25 درصدی مردم تهران را می طلبد.