پخش زنده
امروز: -
رییس سازمان غذا و دارو گفت: به مواد اولیه دارویی که نمونه داخلی آن تولید می شود، ارز تخصیص نمی یابد ضمن این که تعرفه آنها۳۰ درصد است.
دکتر رسول دیناروند در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر افزود: سیاست ما این است که برای ایجاد رقابت و دادن حق انتخاب به تولید کننده دارو، واردات مواد اولیه را آزاد اعلام کنیم اما در شورای توسعه فناوری های سلامت در وزارت بهداشت مقرر کرده ایم که قیمت مواد اولیه خارجی برای تولید کننده دارو، 50 درصد گرانتر تمام شود و به بیان دیگر کاربرد مواد اولیه دارویی خارجی برای تولید کننده داروی نهایی، صرف نکند زیرا قیمت دارو ثابت است.
وی همچنین درباره کیفیت داروهای داخلی در مقایسه با خارجی تاکید کرد: فرمول داروهای تولید داخل از بهترین منبع مورد تایید وزارت بهداشت انتخاب می شود و پس از آن در مرحله فرمولاسیون، محل ساخت و خط تولید بارها از طرف مسئول فنی که وزارت بهداشت به عنوان ناظر در آن کارخانه معرفی می کند، ارزیابی می شود.
رییس سازمان غذا و دارو با بیان این که داروهای تولید داخل دستکم در چهار مرحله سختگیرانه، کنترل کیفیت می شوند اضافه کرد: با این وجود هر سال30 تا40 هزار عدد دارو به علت فقدان استاندارد دارویی از بازار دارویی کشور جمع آوری می شود.
وی گفت: در حال حاضر95 درصد داروها در کشور از نظر عددی تولید داخل هستند و فقط 5 درصد داروها وارداتی است اما چون این5درصد گران است،40درصد حجم ریالی وزارت بهداشت را به خود اختصاص می دهد.
دکتر دیناروند همچنین درباره مواد اولیه دارویی در کشور گفت: از نظر ریالی50 درصد واز نظر قلمی،30 درصد مواد اولیه شامل300 قلم ماده اولیه در ایران به تولید می رسد.
17 استاد ایرانی در فهرست یک درصد دانشمندان دنیا
17 نفر از استادان علوم پزشکی ایران در فهرست یک درصد دانشمندان دنیا قرار گرفته اند .
دکتر رسول دیناروند رییس سازمان غذا و دارو نیز در این فهرست جای دارد.
معیار انتخاب این دانشمندان در پایگاه جهانی تحقیقات علوم، تعداد و کیفیت مقالات علمی و همچنین میزان ارجاعات به این مقالات است.
این انتخاب در پایگاه جهانی web of science وابسته به موسسه تامسون رویترز به صورت سالانه انجام می شود و امسال نام این داروساز کشور به همراه16استاد دیگر در این مجموعه قرار گرفته است.
دکتر دیناروند که در حال حاضر معاون وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو است، تحصیلات دکترای عمومی داروسازی را در سال 1367 در دانشگاه علوم پزشکی تهران، MSc را در دپارتمان داروسازی دانشگاه منچستر انگلیس در سال 1369 و PhD داروسازی را در سال1373در دانشگاه منچستر انگلیس به پایان رسانده است.
وی ازسال 1369 تاکنون عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده و سمت هایی چون استادی فارماسیوتیکس دانشگاه علوم پزشکی تهران، ریاست دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران و ریاست مرکز تحقیقات نانو فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران را در کارنامه خود دارد.