به گزارش واحد مرکزی خبر، سیدعباس عراقچی در حاشیه هماندیشی بررسی توافق ژنو در دانشگاه علم و فرهنگ در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسشی درباره اظهارات اخیر اوباما مبنی بر تشبیه میز مذاکره به فیلمهای وسترن افزود: خیلی به تشبیهات اوباما کاری نداریم البته چون مطلب او را دقیق نخواندهام نمی توانم درست در این باره اظهار نظر کنم.
وی گفت: البته خیلی هم مهم نیست هر کار و تشبیهی که می خواهند بکنند مهم آن است که ما مذاکراتی جدی برای تأمین حقوق ملت ایران در پیش رو داریم که در هر حال باید مسیر مشخص خود را طی کند و مذاکرات ما در وین نیز در چارچوب توافق ژنو ادامه خواهد یافت.
عراقچی در پاسخ به پرسشی درباره اقدام 1+5 در ایفای تعهداتش گفت: طرف امریکایی و اروپایی به تعهدات خود طبق گام نخست توافق ژنو عمل، و دستورالعمل لازم را برای تحریمهایی که میبایست لغو می شد صادر کردند.
معاون وزیرخارجه افزود: در جایی که برای این کار میبایست قوانین را اصلاح می کردند نیز اصلاح کردند و کانالهای بانکی نیز که میبایست ایجاد می شد ایجاد شده است.
وی گفت: اگر در عمل موانعی باشد مواردی است که ما در کمیسیون مشترک رفع می کنیم اما آنان نیز به تعهداتشان عمل کرده اند؛ استفاده ای که ما از رفع تحریمها باید بکنیم مربوط به خودمان است که نهادهای ذیربط باید اقدام کنند.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره موضوعات مطرح در مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 گفت: موضوعات مربوط به غنی سازی، رفع نگرانیهای مربوط به اراک و همکاریهای صلح آمیز هسته ای با ایران محورهایی است که کارشناسان از فردا در باره آن مذاکره و نتایج آن را به دور بعدی مذاکرات ارائه می کنند.
عراقچی با پیش بینی زمان سه تا چهار روزه زمان مذاکرات کارشناسی افزود: البته هر قدر لازم باشد این مذاکرات ادامه خواهد یافت اما احتمالاً بیش از زمان جلسات شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی نخواهد بود.
وی در پاسخ به پرسشی درباره کارشناسانی که وزیرخارجه را در مذاکرات وین همکاری می کنند گفت: با توجه به اینکه موضوعات مطرح در این دور از مذاکرات عمدتاً مربوط به مسائل هسته ای است فقط کارشناسان این حوزه او را همراهی می کنند.
معاون وزیرخارجه در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر ارزیابی اش از مذاکرات آینده در وین گفت: به ادامه مذاکرات امیدوارم اگر چه به نیات طرف مقابل خوشبین نیستم و با بدبینی مذاکرات را ادامه می دهیم.
عراقچی، لازمه به نتیجه رسیدن مذاکرات را حسن نیت و اراده سیاسی لازم در طرف مقابل دانست و افزود: ما با بدبینی به مذاکرات نگاه می کنیم اما هیچ گاه ناامید نبوده ایم زیرا اصولاً دیپلماتها باید برای رسیدن به نتیجه امیدوار باشند.
وی در پاسخ به پرسشی در باره سخنان اخیر وزیر امور خارجه امریکا مبنی بر اینکه «ایران هستهای را برنمیتابیم» گفت: منظور وی ایران دارای سلاح هسته ای است که ما خودمان زودتر از او گفتیم برنمی تابیم زیرا اصولاً قصد و نیتی در این زمینه نداریم.
اشتون، شنبه شب به تهران می آید
معاون امور حقوقی و بین الملل وزیر امور خارجه گفت: کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شنبه شب وارد تهران می شود.
عراقچی افزود: برنامههای سفر اشتون در حال تنظیم است و وی با رئیس جمهور و وزیر امور خارجه دیدار می کند.
وی اضافه کرد: دیدارهای دیگری نیز برای خانم اشتون با مقامات کشورمان در حال تنظیم است که بهموقع اعلام می شود.
عراقچی در پاسخ به پرسشی در باره حضورش در اجلاس خبرگان گفت: برنامه سخنرانی من در جلسه صبح آغاز شد و در جلسه بعد از ظهر اجلاس خبرگان نیز این بحث ادامه مییابد و ضمن شنیدن دیدگاه خبرگان ملت، نکات لازم را توضیح خواهم داد.
وی افزود: چون آقای ظریف به ژاپن سفر کرده است این افتخار را یافتم که صبح امروز در اجلاس مجلس خبرگان حضور یابم و توضیحات لازم را درباره آخرین روند مذاکرات هسته ای ارائه کنم و دیدگاه خبرگان ملت را بشنوم.
وی افزود: محل دورهای آینده مذاکرات را هر بار مشخص میکنیم.
عراقچی گفت: گرچه زمان مذاکرات تقریبا مشخص است اما با توجه به اینکه ممکن است تغییراتی در آن ایجاد شود اعلام نشده است.
استفاده صلح آمیز از غنی سازی برای ایران حق ذاتی است
معاون امور حقوقی و بینالملل وزیر امور خارجه حق استفاده صلحآمیز از غنیسازی را برای همه کشورهای عضو انپیتی بهویژه جمهوری اسلامی ایران، حق ذاتی و انفکاکناپذیر دانست.
سیدعباس عراقچی در نشست هماندیشی درباره مذاکرات هستهای در دانشگاه علم و فرهنگ با تبیین روند مذاکرات هسته ای از 10 سال پیش تاکنون گفت: در سال 1383 مجموعه نظام تصمیم گرفت به درخواست طرف مقابل برای تعلیق غنی سازی عمل کند تا پس از ایجاد اطمینان مسیر را ادامه دهیم.
وی افزود: به علل مختلف تجربه تعلیق در آن زمان تجربه خوبی نبود اما لازم بود تا برای خودمان حجت داشته باشیم به این معنی که اگر با تحریم مواجه شدیم این تصور ایجاد نشود که اگر تعلیق را می پذیرفتیم تحریم نمی شدیم.
عراقچی گفت: در آن مقطع پس از حدود سه سال مذاکره با سه کشور اروپایی به این نتیجه رسیدیم که نمی توانیم صلحآمیز بودن برنامه هسته ای خود را اثبات کنیم زیرا آن زمان دست ما پر نبود و در برنامه صلح آمیز هسته ای و غنی سازی در ابتدای راه بودیم.
وی افزود: تفاوت آن مقطع با زمان کنونی این است که حالا دست ما پر است و برنامه ما به مدارج بالایی رسیده است و در همه عرصه ها اعم از فناوری، تجهیزات، مواد و نیروی انسانی به پیشرفت قابل ملاحظه ای دست یافته ایم و مواد لازم به میزان قابل توجهی با غنای 3 و نیم تا 20 درصد تولید شده است.
عراقچی اضافه کرد: ما دانشمندان رده بالا تربیت کرده ایم که آنقدر قوی و مسلطند که دشمن مجبور به ترور آنان شد.
وی گفت: در یک مقطعی به نتیجه رسیدیم که از طریق تعلیق نمی توانیم به نتیجه برسیم پس مذاکرات متوقف و تعلیق شکسته شد و در پی آن در عرصه عمل به سمت تکمیل فناوری و تحقق خواسته هایمان رفتیم تا بعد وارد مذاکره شویم.
معاون وزیر امور خارجه افزود: اکنون که فناوری ما کامل شده است وارد مذاکره شده ایم و زمان آن است که در عرصه سیاسی حق خود را تثبیت کنیم و هزینه ها را برای کشور کاهش دهیم.
عراقچی گفت: تحریمها ما را به زانو درنیاورده و مجبور به مذاکره نکرده اما هزینه هایی نیز برای کشور داشته است پس وقتی به خواسته هایمان رسیدیم لزومی ندارد که هزینه های بیشتری بپردازیم؛ مذاکرات ژنو در چنین فضایی شکل گرفته است.
وی با اشاره به مشارکت خیره کننده 73 درصدی مردم در انتخابات امسال افزود: این حماسه سیاسی پنجره ای مقابل جمهوری اسلامی ایران ایجاد کرد تا با پشتوانه این مشارکت گسترده وارد مذاکره شود و خواسته هایش را تأمین و حقوقش را تثبیت کند.
عراقچی گفت: موضوع هسته ای را نمی توان فقط از زاویه هسته ای ارزیابی کرد بلکه باید آن را از زوایای بالاتر بهویژه استقلال و عزت کشور در نظر گرفت، با چنین نگاهی همه هزینه ها برای تحقق در این عرصه ارزش می یابد.
وی افزود: 10 سال است که در این موضوع با شش کشور قدرتمند دنیا و به عبارتی 31 کشور درگیر مذاکره ایم زیرا اشتون به نمایندگی از اتحادیه اروپا در این مذاکرات حضور دارد.
عراقچی با اشاره به صدور شش قطعنامه و اعمال تحریمها و تهدیدات مختلف علیه نظام گفت: علت اینکه این همه فشارهای مختلف را تحمل و ایستادگی کردیم چیست؟ آیا فقط برای حفظ غنی سازی است؟ گرچه غنی سازی بسیار مهم است اما آنچه برای آن تا آخرین قطره خون می ایستیم و زیر بار سلطه نمی رویم حفظ عزت و استقلال ماست.
وی افزود: 1+5 و به عبارتی 31 کشور تأکید داشتند که غنی سازی را تعلیق کنیم و ما چون آن را حق خود می دانیم نپذیرفتیم آنان در صدد تحمیل بودند و ما زیر بار حرف زور نرفتیم قدرت جمهوری اسلامی ایران به این اراده برای ایستادگی، توانایی برای «نه» گفتن و تحمیل اراده اش بر دیگران است، نه به تعداد سانتریفیوژها.
عراقچی گفت: آنان در ده سال گذشته در صدد تحمیل اراده خود بر ما بودند وگرنه می دانند که فتوای مقام معظم رهبری مبنی بر حرمت سلاحهای هسته ای برای ما چه اهمیتی دارد همچنان که بارها در مذاکرات به آنان گفته ایم ممکن است روزی، طبق بند 10 ان پی تی از این معاهده خارج شویم اما از این فتوا خارج نمی شویم.
وی افزود: آنان از مقطعی که دیدند تحریمهای قطعنامه ای قابل ادامه نیست به تحریمهای یکجانبه روی آوردند که هنوز این روند ادامه دارد و شاید اگر بتوانند قبل از مذاکرات نیز به این تحریمها بیفزایند.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای با طرح این پرسش که در توافق ژنو اراده چه کسی بر دیگران تحمیل شد، اظهار داشت: در این توافق درباره دو گام اول و آخر صحبت شده است؛ گام اول شش ماهه است که با هدف ایجاد فضایی برای مذاکرات اصلی اکنون در حال اجراست گامی که توافقی مقدماتی برای رسیدن به توافق نهایی است.
عراقچی گفت: توافق ژنو گام نخست را تعریف و مشخصات گام آخر را نیز روشن کرده است؛ طبق گام نخست غنی سازی 20 درصد را متوقف کردیم که البته نیازی هم به آن نداریم زیرا نیازهای خود را برای سالهای آینده تأمین کرده ایم اما غنی سازی 3 و نیم درصدی که غنی سازی اصلی ماست ادامه دارد.
وی افزود: گام آخر توافق ژنو متضمن برنامه غنی سازی ما خواهد بود که درباره گنجاندن این واژه در توافق ساعتها مبارزه شده است به نحوی که در توافق ژنو آمده است ایران غنی سازی را در گام اول ادامه می دهد و در گام نهایی نیز با هر شرایطی غنی سازی خواهد داشت اما درباره میزان آن باید مذاکره شود.
معاون وزیر امور خارجه گفت: این در حالی است که پیش از توافق ژنو قطعنامه های شورای امنیت خواستار توقف فوری غنی سازی ما شده بود اما پس از توافق ژنو 5 کشور دارای حق وتو این خواسته را کنار گذاشته اند.
عراقچی تصریح کرد: در این دعوا بر سر غنی سازی، جمهوری اسلامی ایران پیروز و اراده ما بر طرف مقابل تحمیل شده است زیرا ما غنی سازی را ادامه می دهیم و آنان هم آن را می پذیرند و حتی تحریم ها را برمی دارند.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای با اشاره به ترفندهای رسانه ای و روانی طرف مقابل گفت: پس از این توافق هر طرف جنگ روانی به راه می اندازد تا وانمود کند که امتیاز بیشتری گرفته و این طبیعی است و اتفاقاً پس از توافق ژنو امریکایی ها سر و صدای زیاد رسانه ای ایجاد کردند.
وی افزود: اتفاقاً کسی که امتیاز بیشتری داده است سر و صدای بیشتری ایجاد می کند و با تبلیغات کاملاً حساب شده وانمود می کند که در مذاکرات برنده شده است که خیلی ها هم در داخل بدون توجه به این جنگ روانی باورشان شد که آنان برنده شده اند.
عراقچی گفت: یکی از ترفندهای امریکایی ها این بود که در موضوع «حق غنیسازی» ایجاد شبهه کردند به نحوی که جان کری ادعا کرد حق غنی سازی را به رسمیت نشناخته اند و برخی نیز در داخل این مطلب را تکرار کردند.
وی این گفته امریکایی ها را مغلطه دانست و افزود: قرار نیست ما حق غنی سازی خود را از امریکا و 1+5 بگیریم زیرا این حق در انپیتی وجود دارد و اصلاً حق ذاتی و انفکاک ناپذیر است مانند حق نفس کشیدن که کسی نمی تواند آن را بگیرد یا بدهد.
عراقچی گفت: ما عضو انپیتی هستیم و از حق ذاتی برای غنی سازی برخورداریم؛ این موضع امریکایی ها که می گویند ما حق غنی سازی نداریم برای ما ارزشی ندارد ما نمی خواهیم که آنان این حق ما را به رسمیت بشناسند و هیچ گاه نیز نخواسته ایم.
معاون وزیر امور خارجه افزود: این را توهین می دانیم که منتظر باشیم آنان حق غنی سازی را برای ما به رسمیت بشناسند.
وی گفت: می خواهیم به اجرای حق ما احترام بگذارند و معارضه، مخالفت و تحریم نکنند که این در توافق ژنو اتفاق افتاده است به نحوی که ما این حق را اجرا می کنیم و آنان مخالفتی ندارند اما متأسفانه این بازی توانست فضای داخل را نیز تحت تأثیر قرار دهد.
عراقچی با تأکید بر اینکه نباید موضوع هسته ای را از سطح ملی به سطح جناحی تنزل داد، به سخنان چندی پیش اوباما در مرکز صهیونیستی سابان اشاره کرد و افزود: اوباما در این سخنان اذعان کرد که اگر می توانست همه پیچ و مهره های برنامه هسته ای ما را باز کند این کار را می کرد اما زورش نمی رسد و مجبور است برنامه غنی سازی ما را بپذیرد، آیا این سند پیروزی و افتخار برای ملت ایران نیست که پس از 10 سال امریکایی ها را به چنین موضعی رسانده است؟
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای با رد ادعاهای اوباما مبنی بر اینکه پس از 10 سال توانسته است برنامه هسته ای ما را متوقف و برای صهیونیست ها امنیت ایجاد کند گفت: کجا چنین توقفی ایجاد شده است؟ اکنون که غنی سازی ادامه دارد و اساساً بمب اتمی در کار نبوده و نیست که با جلوگیری از آن برای صهیونیست ها امنیت ایجاد شده باشد.
وی سخنان اخیر شرمن و مرکل را تکرار اذعان اوباما به پیشرفت های ایران در برنامه هسته ای دانست و افزود: دستاورد بزرگ ما در توافق ژنو تثبیت حق غنی سازی و مجبور کردن دنیا به پذیرش این حق برای احترام گذاردن به حق ماست.
معاون وزیر امور خارجه گفت: طبق گام نهایی توافق ژنو غنی سازی باقی می ماند همه تحریم ها برطرف خواهد شد و این گام دارای دوره است البته نه به این معنی که این دوره متناسب با زمان کاهش تحریم ها باشد و قرار است تحریم ها نیز با برنامه زمانی مشخصی برداشته شود.
توافق ژنو نیاز به مصوبه مجلس ندارد
معاون حقوقی و امور بینالملل وزارت امور خارجه گفت: توافق ژنو معروف به توافق است اما در واقع برنامه اقدام مشترک است که طبق قوانین کشور این گونه توافقات نیازی به مصوبه مجلس شورای اسلامی ندارد.
عراقچی پس از نشست هماندیشی درباره مذاکرات هستهای در دانشگاه علم و فرهنگ و تبیین روند مذاکرات هسته ای در 10 سال گذشته به پرسشهای دانشجویان پاسخ گفت.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا توافق ژنو به امضای مجلس نرسیده است گفت: این توافق برنامه ای متشکل از مجموعه اقداماتی است که دو طرف تصمیم گرفته اند داوطلبانه انجام دهند و حتی امضا هم نشده است توافقی که مقدمه مذاکرات اصلی است و با مجوز دولت نیز قابل اجراست.
عراقچی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه چرا اظهارات امریکایی ها علیه ایران را دارای مصرف داخلی می دانید اظهار داشت: توافق ژنو مخالفانی دارد که در رأس آن صهیونیستها هستند همچنان که در چند روز گذشته دائم سیاست غنیسازی صفر را پیگیری می کنند، امریکاییها نیز سالها این سیاست را پیگیری می کردند که اکنون شکست خوردهاند.
وی افزود: صهیونیستها در پی بر هم زدن توافق نهایی هستند و در تأثیر لابی صهیونیستها در داخل امریکا نیز تردیدی نیست پس مقامات امریکا هر بار مجبورند در سخنان مفصل در مجامع صهیونیستی مخالفان توافق ژنو را کنترل کنند.
عراقچی تصریح کرد: بسیاری از سخنان امریکایی ها درباره توافق ژنو بی اساس، غلط و فضاسازی روانی است و ما نیز در مذاکرات وین به امریکایی ها گفتیم که مشکلات داخلی خود را با هزینه دیگران و ما حل نکنند.
دانشجویی از عراقچی پرسید: شما در تبیین مذاکرات هسته ای گفتید اکنون در مقایسه با سال 1383 دستمان پر است در حالی که رئیس جمهور چندی پیش اعلام کرد خزانه خالی است و وزیر امور خارجه نیز در اظهاراتی عجیب گفت سیستم دفاعی کشور ما با یک موشک امریکایی ها از کار می افتد، آیا این سخنان عجیب با هدف خالی کردن دستها بیان نمیشود؟
عراقچی گفت: باید دید اظهارات رئیس جمهور و وزیر امور خارجه دقیقاً در چه بستر زمانی و مکانی بیان شده است و باید به قبل و بعد این سخنان توجه داشت.
وی افزود: بحث آقای ظریف تأکید بر توانایی های داخلی بود و بالاتر اینکه روحیه شهادت طلبانه و بسیجی و انگیزه های بالا در کشور ماست که قدرت ما را تشکیل می دهد؛ سخنان آقای ظریف در چنین بستری بیان شد؛ توانایی دفاعی ما که قابل انکار نیست.
معاون وزیر امور خارجه در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه در توافق ژنو چه امتیازاتی دادیم و چه امتیازاتی گرفتیم گفت: ما غنی سازی را گرفتیم و اراده خود را تحمیل کردیم اما در مقابل اطمینان سازی می کنیم که سلاح هسته ای وجود ندارد و این امتیازی است که به دو طرف غربی داده ایم اما سلاحی که وجود ندارد امتیاز تلقی نمی شود.
عراقچی در پاسخ به این شبهه که چگونه می توان با بازی برد ـ برد به طرف مقابل امتیاز نداد گفت: بدون امتیاز دادن نیز می توان برد و طرف مقابل را نیز برنده کرد، خواسته ما از برنامه هسته ای و مذاکرات چیست؟ خواسته ما این است که برنامه صلح آمیز هسته ای به ویژه غنی سازی وجود و ادامه داشته باشد و تحریم ها نباشد اگر به این موقعیت برسیم برنده ایم.
وی افزود: طرف مقابل نیز می گوید نگران بمب هسته ای است و به نیات ما اعتماد ندارد و تصور می کند که ما در پی بمب هسته ای هستیم ما نیز گفتیم اگر شرایطی بوجود آید که ببینید هیچ بمبی در کار نیست آیا به خواستهات می رسید؟ که پاسخ آنان مثبت بود.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای گفت: پس هدف مشترک این است که به موقعیتی برسیم که برنامه هسته ای و غنی سازی ما ادامه یابد و هیچ تحریمی نباشد و هیچ بمبی هم نباشد پس طرف مقابل نیز از اینکه ما بمبی نداریم و هرگز در گذشته نداشته ایم احساس برد می کند.
عراقچی افزود: ما برای ایجاد این اطمینان ممکن است برخی کارها مانند توقف غنی سازی 20 درصدی را محدود کنیم زیرا نیازهای کشور تأمین شده است و دلیلی ندارد با توجه به رفع نیازها به آن ادامه دهیم پس محدودیت قائل شدیم تا اطمینان سازی شود.
وی اضافه کرد: نام این اقدام امتیاز دادن نیست بلکه ایجاد اطمینان است تا به خواسته های خود برسیم و دنیا به خواسته های هسته ای ما احترام بگذارد.
معاون وزیر امور خارجه در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه اخیراً در یکی از خبرگزاریها اعلام کرده است که به مذاکره با 1+5 خوشبین نیست تأکید کرد: ما هیچ گاه به دشمنان خود خوشبین نبوده و نیستیم که مذاکرات را با حسن نیت پیش ببرند اما ناامید هم نیستیم زیرا هیچ دیپلماتی نباید ناامید باشد.
عراقچی افزود: مذاکرات در صورتی موفق خواهد بود که طرف مقابل از اراده لازم برای پیشبرد مذاکرات برخوردار باشد؛ رویکرد ما این است که در مذاکرات در شرایطی حاضر می شویم که خوشبینی بیش از حد و نامعقول نداریم اما برای به ثمر رسیدن مذاکرات نیز امیدواریم.
وی همچنین به پرسش های دیگری درباره توافقات شفاهی در چارچوب برنامه اقدام مشترک، مشخص نبودن شخصیت و جایگاه حقوقی 1+5 و سوء استفاده امریکایی ها از این اصل که تا وقتی درباره همه چیز توافق نشود درباره هیچ چیز توافق نشده است پاسخ گفت.
علت برخی مخالفت های داخلی با توافق ژنو، به ثمر نرسیدن سفر هیئت های تجاری به کشورمان، احتمال افزایش فشارها در صورت کوتاه آمدن در موضوع غنی سازی، لغو توطئه ایران هراسی در پی توافق ژنو، توصیههای آیت الله مصباح در دیدار عراقچی و علل بی انصافی در حق منتقدان داخلی از دیگر پرسش هایی بود که معاون وزیر امور خارجه به آن پاسخ داد.
عراقچی در پاسخ به این پرسش که اوباما اعلام کرده است 95 درصد تحریم ها حتی پس از توافق ژنو پابرجا می ماند گفت: روزنامه هایی که امروز این مطلب را تیتر کردند در ترجمه دچار اشتباه شدند.
وی افزود: اوباما گفته است 95 درصد تحریم ها هنوز باقی است اما طبق توافق ژنو این تحریم ها باید برداشته شود که البته اگر به آن عمل نکنند طبیعی است که توافقی هم شکل نخواهد گرفت.
عراقچی گفت: آنچه ما در باره آن مذاکره کرده و اجازه آن را داشته ایم صرفاً موضوع هسته ای است پس طبیعی است که فقط تحریم های مرتبط با موضوع هسته ای لغو شود.
وی افزود: این ادعا که گفته می شود با رسیدن به توافق فقط یک چهارم تحریم ها برداشته می شود مغلطه است زیرا حدود 90 درصد تحریم ها علیه ما مربوط به موضوع هسته ای است و دیگر تحریم ها مرتبط با موضوعات دیگر کمتر از 10 درصد را تشکیل می دهد.
معاون وزیر امور خارجه در پاسخ به پرسش دیگری گفت: موضوع مذاکرات صرفاً هسته ای است و اجازه نمی دهیم هیچ موضوع دیگری را اضافه کنند؛ هیچ کوتاه آمدنی هم در موضوع غنی سازی وجود ندارد غنی سازی ما ادامه می یابد و در هر حال ادامه خواهد یافت.
وی افزود: بر اساس نیازهای خود تصمیم می گیریم که آیا غنی سازی 20 درصدی ادامه داشته باشد یا نه؛ آنان از خط قرمز خود رد شدند و از سیاست غنی سازی صفر صرف نظر کردند.