به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، علی صالح آبادی در ششمین همایش توسعه نظام تامین مالی در ایران گفت : توسعه اقتصاد دانش بنیان هم در فرمایشات مقام معظم رهبری و سیاست های کلی نظام تاکید شده است و ما خیلی اوقات از ارتباط دانشگاه و صنعت صحبت می کنیم که یکی از کارهایی که در بازار سرمایه انجام گرفته ، ایجاد بورس ایده و بازار دارایی های فکری است که بزودی راه اندازی می شود.
صالح آبادی اظهار داشت : بازار دارایی های فکری برای حمایت از نوآوریهای تولید شده در دانشگاه است که برای توسعه آن پول ندارند و نیازمند تامین مالی برای تجاری سازی آن هستند و از طرف دیگر صاحبان تولید هم حاضرند حمایت مالی کنند ، بنابر این صاحبان ایده می توانند با ایده فرد را بفروشند یا مشارکت کنند.
رئیس سازمان بورس گفت : اول باید این ایده ها ثبت شود و با راه اندازی این بازار در بلندمدت صاحبان ایده می دانند جایی هست که ایده آنها را بخرد یا حمایت مالی کند و این تلاش ها موجب شکوفایی می شود.
وی افزود: اگر اعتقاد داریم که بهترین دارایی ها ، دارایی فکری است ، این روش ها می تواند به تقویت و باروری اقتصاد دانش بنیان کمک کند.
صالح آبادی گفت : امکان معاملات برند را در فرابورس فراهم می کنیم که کمک می کند به برند بیشتر توجه شود و اگر به
بورس های جهان نگاه کنیم بخش مهمی به این مقوله توجه می کند و ما کمتر توجه داریم مثلا یک فست فود مثل مک دونالد در اکثر کشورها وجود دارد و وقتی وارد بورس می شود چند میلیارد دلار قیمت می خورد.
وی گفت : در حوزه خدمات، صرفا بانکها ، بیمه و مخابرات را داریم و بقیه شرکت ها تولیدی هستند و دانش بنیان نیستند.
سخنگوی سازمان بورس تاکید کرد : ظرفیتی که برای سالهای بعد بازار سرمایه بخواهیم تصویر کنیم سرمایه گذاری اول در حوزه های دانش فنی بالا می خواهد که در حال حاضر کمتر به آن توجه شده است.
وی افزود: در بازار سرمایه هم به بازار اولیه توجه می کنیم و بازار ثانویه نیز هر دو مکمل یکدیگر است.
صالح آبادی اظهار داشت : برای داشتن بازار اولیه باید بازار ثانویه خوب و قدرتمند داشته باشد و این دو بازار لازم و ملزوم یکدیگرند.
وی گفت : سیاست ما در بازار سرمایه توسعه متوازن دو بازار اولیه و ثانویه است و در فرابورس امکان تشکیل انواع بازارها را داریم .
صالح آبادی گفت : در حال حاضر تعداد زیادی شرکت در صف ورود به فرابورس است که کار تصویب و ورود آنها تسریع می شود.
رئیس سازمان بورس گفت : ابزارهای جدید شامل اوراق مشارکت قابل تبدیل به سهام است و صندوق های پروژه از ابتدای سال آینده فعال می شود و انواع صکوک و اسناد خزانه اسلامی هم امیدواریم تا پایان سال منتشر شود.
رئیس سازمان بورس در باره سرمایه های خارجی هم گفت: سرمایه گذاران خارجی وارد کشور می شوند و ظرفیت ها را بررسی می کنند و از این ظرفیت جدید هم باید استفاده کنیم.
سال ۹۲، سال استثنایی بورس
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تهران از گسترش ظرفیت های بازار سرمایه خبر داد و گفت: ۱۳۹۲ ، سال استثنایی بازار سرمایه محسوب می شود.
علی صالح آبادی در ششمین همایش توسعه نظام تامین مالی در ایران گفت : ارزش معاملات بورس سهام امسال 90 هزار میلیاردتومان ، فرابورس 26 هزار میلیاردتومان ، بورس کالا 56 هزار میلیارد تومان و بورس انرژی هم 400 میلیارد تومان است که در مجموع به بیش از 172 هزار میلیارد تومان می رسد.
وی ارزش بازار سرمایه را 500 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت : امسال در بازار اولیه 20هزار میلیارد تومان و دربازار ثانویه 38 هزار و300 میلیارد تومان تامین مالی شده است در حالی که پارسال 40 هزار میلیارد تومان بود.