تامین نیاز نیروهای مسلح در نبردهای ناهمتراز
وزیر دفاع گفت :صنایع دفاعی کشور از زیر ساخت ها، نیروی انسانی دانشمند و فناوری های پیشرفته ای برخوردار است و می تواند همه نیازمندی های نیروهای مسلح را در مواجهه با یک تهدید ناهمتراز به شکل موفق پاسخ دهد.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، سردار سرتیپ حسین دهقان در همایش مدیران ارشد وزارت دفاع که با حضور رئیس جمهور برگزار شد ، افزود : حماسه سیاسی امسال با حضور مردم در انتخابات 24 فروردین محقق شد و دولت گام های جدی را در تحقق این شعار بر می دارد.
وی گفت: در زمینه تحقق حماسه اقتصادی نیز دولت گام های مؤثری برداشته و برای تقویت بنیان های درونی به منظور افزایش اقتدار کوشیده است و با عزم و اراده دولت همپای ملت، حماسه اقتصادی نیز محقق خواهد شد.
وزیر دفاع افزود: ظرفیت کوتاه کردن بازه زمانی ایده تا محصول که هم اکنون 4 تا 5 سال است ، می خواهیم آن را به 2.5 سال برسانیم.
سردار دهقان گفت: امروز در همه زمینه ها از جمله تولید موشک های زمین به هوا، هوا به زمین، زمین به زمین، دریایی، توانایی لازم را داریم.
وی افزود: آنچه در این زمینه برای ما اهمیت دارد، افزایش برد، دقت و مقابله آنها با تهاجم راداری، رادارگریزی آنها است.
وزیر دفاع گفت: در حوزه صنایع دریایی، شناورهای سطحی و زیرسطحی در کلاس های مختلف و تسلیح آنها به سامانه های موشکی را در دستور کار قرار داده ایم.
دهقان افزود: در حوزه صنایع هوایی؛ موفق به تعمیر اساسی همه پرنده های شرقی و غربی موجود شده ایم و قادریم انواع هواپیماهای غیرنظامی را تعمیر کنیم.
وی گفت: در برخی از قطعات و مواد مشکلاتی وجود دارد که در دو سه سال گذشته گام های بلندی برای تأمین مواد اولیه مورد نیاز برداشته ایم و باقی نیازها نیز در این زمینه در دو سه سال آینده برطرف خواهد شد.
سردار دهقان افزود: در حوزه صنایع فضایی، همه زنجیره فضایی را از جمله ایستگاه های زمینی، توان مدیریت ماهواره در مدار، سامانه های پرتاب و ساخت ماهواره را در اختیار داریم.
وزیر دفاع گفت: انشاء الله در آینده سطوح پرتاب را افزایش خواهیم داد.
صنایع دفاعی در آستانه تحول بنیادین
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: در آستانه تحولی بنیادین در حوزه دفاعی براساس یک برنامه چهارساله هستیم.
سردار حسین دهقان افزود: طرح تحول وزارت دفاع تدوین و به محضر فرمانده معظم کل قوا تقدیم شده است که پس از ابلاغ ،وزارت دفاع مسیر تکاملی را پیش خواهد برد.
وی گفت: برای محقق شدن این تحول مجموعه ای از رویکردها مدنظر قرار گرفته است که از آن جمله باید قابلیت های انسانی، تحقیقاتی و ساختاری را به گونه ای توسعه دهیم که بتوانیم همه نیازهای نیروهای مسلح را برای مواجهه با تهدید ناهمتراز تامین کنیم.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح افزود: تمرکز اساسی را بر فناوری های برتری ساز قرار دادیم تا بتوانیم بیشترین تاثیر را در مجموعه نهادینه کنیم.
دهقان ادامه داد: دانش بنیان نمودن سازمان های صنعتی را در وزارت دفاع مورد توجه قرار داده ایم.
وی افزود: تحقیقات تولیدی توسعه خواهد یافت تا فرآیند ایده تا محصول مدیریت و از موازی کاری ها جلوگیری شود، همچنین آمایش صنعتی مورد توجه قرار گرفته است.
وزیر دفاع گفت: جغرافیا، محصول و تکنولوژی را مورد توجه قرار داده ایم تا به گونه ای همساز شوند که تکرار و موازی کاری نداشته باشیم.
دهقان افزود: امروز در مجموعه نیروهای مسلح هم توانمندیهای تحقیقاتی و تولیدی وجود دارد که با سیاستهای موجود درصدد هم راستاشدن این توانایی ها هستیم.
وی گفت: همه ظرفیت های نخبگی، تحقیقاتی و صنعتی که در کشور وجود دارد و می تواند در اختیار حوزه دفاعی قرار بگیرد؛ در قالب دفاتر نخبگان شهید فهمیده در دانشگاه مالک اشتر سازماندهی شده است و با بیش از 96 دانشگاه و 12 هزار شرکت همکاری داریم.
وزیر دفاع افزود: تلاش داریم هرجا ظرفیتی وجود دارد که می تواند در خدمت حوزه دفاعی قرار بگیرد از آنها بهره بگیریم و ظرفیت موازی ایجاد نکنیم تا تامین محصولات مورد نیاز را اقتصادی کنیم.
دهقان گفت: در صادرات نیز گام های خوبی برداشته شده است که درصدد توسعه آن به منظور ارتقای دیپلماسی دفاعی هستیم.
وی با بیان اینکه نیروهای مسلح حجم عمده ای از اعتبارات را صرف نیروی انسانی می کنند، افزود: حدود 85 درصد از منابع صرف حقوق شاغلان و بازنشستگان می شود که درصددیم این نسبت را به سوی تقویت بنیه سوق دهیم.
وزیر دفاع گفت: اتکای صندوق های بازنشستگی به بودجه عمومی است که قابل قبول نیست و براین اساس طرحی تدوین شده و به محضر فرمانده معظم کل قوا تقدیم شده است که پس از تصویب ابلاغ خواهد شد و در این زمینه به یاری دولت نیازمندیم.
دهقان افزود: همچنین ارتقای منزلت نیروهای مسلح از جمله مواردی است که مدنظر قرار گرفته است.