پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور در جمع فرماندهان و مدیران ارشد وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، امنیت را بزرگترین پایه برای حیات،آرامش و توسعه جامعه دانست.
به گزارش واحد مرکزی خبر، آقای روحانی گفت: بدون امنیت هیچ حرکت مهمی در جامعه تقریباً امکان پذیر نیست و اگر هم باشد با هزینه بسیار گزافی صورت خواهد گرفت.
رئیس جمهور افزود: امنیت به آن معناست که مردم درباره انواع تهدیدات احتمالی، دغدغه خاطر نداشته باشند و احساس آرامش کنند.
آقای روحانی گفت: امنیت به آن معنی است که مردم احساس کنند مجموعه مدیریت کشور به خوبی می تواند از منافع ملی، ارزش های دینی و ملی، حقوق مردم، استقلال کشور، وحدت ملی و تمامیت ارضی به خوبی دفاع کند.
رئیس جمهور با اشاره به وظایف وزارت دفاع در دو بخش پشتیبانی و صف، وظایف این وزارتخانه را در دفاع از کشور بسیار مهم خواند و افزود: نیروهای مسلح کشور در صف مقدم دفاع قرار دارند.
آقای روحانی گفت: وزارت دفاع وظیفه پشتیبانی نیروهای مسلح را چه در زمینه نیازمندی های ضروری زندگی و چه در زمینه نیازمندی های جنگ بر عهده دارد.
نیروهای مسلح صف مقدم دفاع هستند
رئیس جمهور گفت: دفاع به دوش همه ماست اما اگر خدای نکرده دشمن تهدیدش را عملی کند صف مقدم ،نیروهای مسلح ما هستند .
روحانی افزود: وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در واقع برای تامین انواع نیازهای نیروهای مسلح و ایجاد آرامش خاطر برای آنان جهت انجام وظیفه اصلی شان است و البته دفاع از اهداف ملی و منافع ملی به عهده یک نهادیا یک بخش از جامعه نیست .
وی گفت : این تنها نیروهای مسلح نیستند که از کشور دفاع می کنند همه باید دست به دست هم بدهیم دیپلماسی ما ،وزارت خارجه و همه آنهایی که در روابط خارجه تلاش می کنند آنها هم سربازان مدافع از کشور منافع ملی و سیانت از ارزشهای ملی ما هستند .
دکتر روحانی افزود : تمام بخشهای فرهنگی هم این وظیفه را بر عهده دارند آنها هستند که انگیزه لازم را می دهند حتی به نیروهای مسلح .
وی گفت: جامعه امروز همه به هم وصل هستند اگر محیط فرهنگی جامعه ما خدای نکرده ، محیط ناسالمی باشد در نیروهای مسلح و روی خانواده و فرزندان آنان نیز اثر می گذارد .
رئیس جمهور افزود: این خانواده های نیروهای مسلح است که به آنان روحیه می دهد و آماده اش می کند که به جنگ برود .
وی گفت :اگر یک سرباز به معنی عام کلمه به میدان جنگ برود و خانمش مخالف رفتنش باشد که نرو ما رو تنها نگذار، این چه جور می جنگد تا آن سربازی که خانمش گفته برو من هستم و بچه ها را نگه می دارم تو وظیفه بزرگی بر دوش داری امروز شرف ، عزت و استقلال ما در خطر است و فرزندش هم به او گفته خدا به همراهت نترس ما هستیم تو برو وظیفه ات را انجام بده .
روحانی ادامه داد : این دو جور زمزمه در گوش و دل است و خیلی متفاوت می شود که شما در میدان جنگ چه می کنید .
نیروهای مسلح باید بازدارنده باشند
رئیس جمهور گفت: نیروهای مسلح نه تنها باید تهدید دشمن را دفع کنند بلکه وظیفه ای بالاتر دارند و آن اینکه به گونه ای عمل کنند که فکر، نقشه، کردار و رفتار دشمن را عوض کنند که این همان بازدارندگی است.
روحانی با تاکید بر ضرورت بازدارندگی نیروهای مسلح افزود: البته ممکن است با وجود بازدارندگی دشمن دچار اشتباه محاسباتی شود که نمونه آن اشتباه محاسباتی صدام در برابر ایران، کویت و ملت خودش بود که این اشتباه بد دردی است چراکه درست تجزیه و تحلیل نمیکنیم.
رئیس جمهور تجهیزات را بخشی از بازدارندگی دانست و گفت: در دنیای کنونی ممکن است بگویند که نرم افزار حرف اصلی را می زند اما این مسئله نباید باعث شود تا از سخت افزار و تجهیزات غافل شویم و اتفاقا بخشی از سخت افزار همان نرم افزار است.
آقای روحانی در ادامه به تأثیر زمان و برد تجهیزات دفاعی همچون موشک و هواپیما اشاره و خاطرنشان کرد: هر اندازه زمان را کوتاه کنیم برتری داریم چراکه برد و زمان و دقت تعیین کننده است.
رئیس جمهور در همین زمینه با قدردانی از زحمات و تلاشهای مجاهدانه شهید تهرانی مقدم در زمینه تجهیزات موشکی گفت: شهید تهرانی مقدم حقیقتا در این زمینه صاحبنظر و دقیق بود.
آقای روحانی افزود: بسیار مهم است که چه سلاحی تولید کنیم با چه برد و چه دقت و چه توانمندی تا سلاح بتواند از خودش نیز دفاع کند که در آن دقت و سرعت عمل و برد بسیار مهم است.
در دفاع، حرف اصلی را تجهیزات می زند
رئیس جمهور گفت: در دفاع، حرف اصلی را تجهیزات می زند اما از آن مهمتر نیروی انسانی است.
روحانی در ادامه سخنران خود افزود: در جنگ تجهیزات پیروز نمی شود بلکه نیروی انسانی است که پیروز میدان است البته این بدان معنا نیست که تجهیزات مهم نیست.
وی با بیان اینکه آموزش در مقوله نیروی انسانی بسیار مؤثر است اضافه کرد: اگر تجهیزات باشد و آموزش هم باشد اما نیروی انسانی روحیه نداشته باشد باز هم موفق نیستیم.
رئیس جمهور گفت: از همه اینها مهمتر انگیزه است، اگر انگیزه نام و نان باشد نمی توان کاری کرد.
آقای روحانی افزود: آن انگیزه ای که می تواند در برابر دشمن پیروزی حاصل کند انگیزه ایمان و اتکا به خداست، خیلی از چهره ها در دفاع مقدس با روحیه و دارای انگیزه الهی و اخلاص بودند.
وی گفت: نیروی آموزش دیده با روحیه و دارای انگیزه الهی همراه با تجهیزات دفاعی پیروز میدان است.
رئیس جمهور در ادامه سخنران خود افزود: آن چیزی که دشمنان، رقیبان و حریفان ما از آن حساب می برند ابتدا نیروی انسانی است زیرا در مسئله بازدارندگی حضور، پشتیبانی،یکدلی، همبستگی، اتحاد و انسجام مردم اصل سوم بازدارندگی است.
آقای روحانی گفت: ما باید متحد و یکپارچه به عنوان ملت و امت واحده در کنار هم باشیم.
وی افزود: نیروهای مسلح نیز باید تکیه گاه مردم باشند و مردم احساس کنند اگر روزی خطری پیش آید این نیروها مهمترین تکیهگاه آنها هستند.
رئیس جمهور گفت: هر قدر نیروهای مسلح ما مردمیتر باشند و حرکتشان به نفع مردم باشد، مثل حضور این نیروها در شرایط بحرانی سیل و زلزله، مردم بیشتر این نیروها را پشتیبان و تکیه گاه خود می دادند.
آقای روحانی افزود: به حول و قوه الهی از همه مشکلات پیش رو عبور می کنیم و روز به روز مردم احساس آسایش و امنیت بیشتری خواهند کرد.
در زمان دفاع مقدس آن موضوعی که همه را دلگرم می کرد فرمان امام بود
رئیس جمهور در ادامه سخنانش گفت: نکته سوم مردم هستند، آن چیزی که دشمن را می هراساند یک ملت یکپارچه و نیروی مسلح کنار مردم و مردم کنار نیروهای مسلح است و بعد از ان یک فرمانده مورد اعتماد جامعه ،مردمی، معنوی و عادل است .
روحانی افزود: این خیلی مهم است که چه کسی فرماندهی می کند، در زمان هشت سال دفاع مقدس آن موضوعی که همه را دلگرم می کرد فرمان امام بود، امام یک نظامی نبود اما شخصیتی والا و مورد اعتماد مردم بودند.
وی گفت: وقتی امام فرمودند حصر آبادان باید شکسته شود، بله ممکن است یک فرمانده دیگر هم این را بگوید، ولی وقتی امام فرمودند چیز دیگری بود امام که می گفتند مردم باورشان می شد، می دانستند اگر امام چیزی می گویند انگیزه مادی، شخصی و فردی ندارد، برای رضای خدا و برای انجام وظیفه است.
رئیس جمهور افزود: فرماندهی بسیار مهم است و امروز خوشبختانه بعد از آنکه امام ارتحال فرمودند، خلف صالحی جای او را گرفت که نیروهای مسلح و مردم ما امروز همین اعتماد را دارند و خیلی ارزشمند و مهم است.
روحانی گفت: چه کسی فرمان می دهد و می گوید برو، بجنگ و بایست، یک وقت یک فرمانده عالی است، اما یک وقت یک فقیه است که دستور می دهد، دل آدم چقدر قرص می شود و در پیشگاه خدا آدم حجت دارد و انسان راحتر صبر می کند و اگر شهید شود نزد خداوند مقرب است.
رئیس جمهور افزود: امروز همه اینها کنار هم قرار گرفته است، نیروی انسانی خوب، مردم در صحنه، تجهیزاتی که روز به روز بهتر و بهتر می شود و آماده تر می شود و فرماندهی نیروهای مسلح، اینها همه در کنار هم قرار گرفته و بازدارندگی به وجود اورده است.
نباید اشتباه محاسباتی کرد
رئیس جمهور گفت: نکته بعدی در بازدارندگی، نوع رفتار ما با دیگران است.
روحانی افزود: گاهی وقت ها آدم قصدی ندارد و نمی خواهد بجنگد ولی جوری حرف می زند که تهدید تلقی میشود.
وی اضافه کرد: تهدید این نیست که شما موشک پرتاب کنید یا یک رزمایش بزرگ درست کنید که طرف بترسد، البته رزمایش سر جای خود یک ضرورت است، شما نمی خواهید و قصد جنگ ندارید یا بدتر ممکن است آمادگی جنگ نداشته باشید اما بیخودی طرف را تحریک می کنید به گونه ای که طرف فکر کند شما می خواهید به او ضربه بزنید که خود این می شود تهدید.
رئیس جمهور گفت: اشتباه محاسبه در نوع جمله بندی، حرف زدن، سخن گفتن و نوع موضع گرفتن بسیار مهم است.
تاکید بر همزیستی مسالمت آمیز با همه کشورها
رئیس جمهور با تاکید بر همزیستی مسالمت آمیز با همه کشورها به ویژه همسایگان گفت: گاهی اوقات یک شلیک نابجا می تواند باروتی ناچیز را به شعله تبدیل کند.
روحانی افزود: اساسا ما با همه کشورهای جهان به فکر منافع مشترک هستیم و آنقدر منافع مشترکمان به ویژه با همسایگان زیاد است که اگر گوشه ای مسئله ای پیدا شود به راحتی قابل حل است.
رئیس جمهور گفت: می توان مشکلات را با همزیستی و مسالمت آمیز حل کرد و اساس سیاست خارجی، رفتار و گفتار ما باید اینگونه باشد.
آقای روحانی با بین اینکه سه نکته می تواند به موضوع بازدارندگی کمک کند، افزود: در نیروهای مسلح و میدان رزم ما به دنبال تهاجم با هیچ کس نیستیم و 35 سال گذشته نیز موید این مسئله است.
رئیس جمهور بااشاره به روزهای سخت همسایگان گفت: اگر جمهوری اسلامی قصد تهاجمی داشت این روزهای سخت کشورهای همسایه ،فرصت تهاجم بود اما این کار را نکردیم پس مشخص است که ایران صادقانه اعلام می کند که درپی تهاجم نیست.
وی افزود: نه تنها در 35 سال گذشته بلکه ایران در 200 سال گذشته نیز نه چشم طمعی به ثروت و سرزمین دیگران داشته و نه اجازه تهاجم را به هیچ کس داده است و در برابر هرگونه تهاجم قاطعانه می ایستد و دفاع مقدس 8 ساله نشانگر این ادعاست.
آقای روحانی افزود: ما ملت بزرگ، باسابقه، تاریخی، فرهنگی، انقلابی، مسلمان و عاشق پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) و تابع قرآن هستیم و زیر بار تحریم و تجاوز نمی رویم و قصد تجاوز به کشورمان را به هیچ کس نخواهیم داد و این خط قرمز ماست.
رئیس جمهور گفت: ما درپی سلاح های کشتارجمعی نیز نیستیم نه برای اینکه کنوانسیون ها می گویند حتی اگر قوانین بین المللی همچون ان پی تی و کنوانسیون های دیگر نیز نبود اعتقاد، ایمان، فقه و اصول ما می گوید که دنبال سلاح کشتارجمعی نباشیم.
آقای روحانی ادامه داد: اگر ما درصدد داشتن سلاح های کشتارجمعی بودیم دستیابی به سلاح های میکروبی و شیمیایی راحت تر بود اما در دوران دفاع مقدس که حتی دشمن اینگونه سلاح ها را علیه ما بکار برد ما درپی ساخت و دستیابی به این سلاح های کشتارجمعی برای مقابله به مثل نبودیم.
رئیس جمهور گفت: سلاح کشتارجمعی برای ما خط قرمز است و فتوای رهبر و اصول ما بر این مسئله تاکید دارد.
ایران هرگز دنبال سلاح کشتارجمعی نیست
رئیس جمهور گفت: دنیا باید لمس کند که جمهوری اسلامی هرگز دنبال سلاح کشتارجمعی نیست.
روحانی افزود: سومین خط قرمز ما در زمان جنگ، دفاع یا هر زمان دیگر اصول اخلاقی ماست.
وی گفت: ما اصول اخلاقی را نقض نمی کنیم، اینکه کنوانسیون ژنو چه گفته برای ما خیلی مهم نیست، ما با اسیر با احترام رفتار می کنیم.
رئیس جمهور افزود: برخورد ما حتی با متجاوزان نیز شرافتمندانه بود، آنها شهرهای ما را در مدت یک سال، دو سال و سه سال و چند ماه زدند و ما جواب ندادیم.
دکتر روحانی گفت: هر چند خدمت امام مطرح می شد، ایشان می فرمودند شما شهرهای آنها را نزنید.
وی افزود: بعد می رفتند استدلال می کردند و می گفتند اگر ما این کار را نکنیم آنها همین طور ادامه می دهند و مردم ما هر روز کشته و خانه ها ویران می شوند، برای اینکه جلوی دشمن را بگیریم و آنها ادامه ندهند.
رئیس جمهور گفت: تازه که امام اجازه دادند، فرمودند اگر شهری را می خواهید بزنید باید 48 ساعت قبل در رادیو اعلام کنید و به مردم آن شهر بگویید.
دکتر روحانی افزود: البته می دانید که چقدر سخت می شود که ما بخواهیم 48 ساعت قبل بگوییم که قصد داریم فلان شهر را بزنیم، اما این کار انجام شد.
وی با تأکید بر اینکه خط قرمز ما اصول اخلاقی ماست که روی آن ایستاده ایم گفت: در مجموع می توانیم امروز در برابر همه آنهایی که خدای ناکرده چشم طمع یا خیانت به جمهوری اسلامی ایران دارند با اقدامات بازدارنده به آنها بگوییم که باید فکر، نظر و رفتارشان را تغییر دهند و در این راستا وزارت دفاع مسئولیت خاصی بر دوش دارد.
روحانی گفت: در بحث بازسازی به خاطر تحریم، فشار و شرایطی که بوده واقعاً شاید نمونه باشیم که تجهیزاتی که مربوط به 40 تا 60 سال قبل بوده نگه داشته ایم و تغییرات لازم را داده ایم به روز کرده ایم و این خیلی ارزشمند است و باید ادامه دهیم.
وی افزود: تجهیزات را باید بازسازی، نوسازی و به روز سازی کنیم که این کار جزو وظایف نیروهای مسلح به ویژه وزارت دفاع است.
لزوم اولویتبندی در زمینه فناوری، پژوهش و ساخت تجهیزات دفاعی
رئیس جمهور گفت: در زمینه تجهیزات، نوآوریها و فناوریهای دانشبنیان در نیروهای مسلح قدم های بسیار خوب، باارزش و بزرگی برداشته شده است.
روحانی افزود: حقیقتا پیشرفت های دفاعی با اوایل انقلاب اسلامی قابل مقایسه نیست و باید همچنان ادامه یابد.
وی اولویتبندی را در زمینه فناوری، پژوهش و ساخت تجهیزات دفاعی خواستار شد و گفت: اولویت بندی بسیار مهم است و باید بیشترین تلاش روی این مهم قرار بگیرد که چه چیزهایی در اولویت های اصلی قرار دارد.
رئیس جمهور در ادامه با طرح این پرسش که چگونه میتوان خدمات و امکانات بهتری در اختیار نیروهای مسلح قرار داد افزود: اگر همین روند کنونی ادامه پیدا کند و در برخی امور اصلاح و فکر اساسی صورت نگیرد حتی در 1404 نیز هر آنچه به دست بیاوریم باید خرج نیروی انسانی و حقوق بازنشستگی کنیم که باید برای آن راه حلی پیدا کنیم و این کار را خواهیم کرد.
آقای روحانی همچنین تبدیل به احسن کردن پادگان ها را مهم دانست و گفت: هنوز در این مسیر جای کار بسیاری وجود دارد و قانون آن هم مصوب شده است بنابراین باید مدام پیگیری کنیم تا پادگان ها از شهرها بیرون برود که این هم در نوسازی مؤثر است و هم به شهر و مردم کمک خواهد کرد و هم فضای بیشتری را در اختیار نیروهای مسلح قرار می دهد.
وزارت دفاع به فکر صادرات باشد
رئیس جمهور گفت: وزارت دفاع به فکر صادرات محصول در منطقه و دنیا باشد.
روحانی افزود: این کار نه از لحاظ مادی بلکه از لحاظ ارتباط مهم است زیرا جایی که سلاح می خریم و می فروشیم یعنی روابط از حد عالی بالاتر است و چیزی شبیه راهبردی است و از لحاظ سیاست خارجی بسیار مهم است که صادرات را افزایش دهیم.
رئیس جمهور گفت: در همکاری با بخش صنعت و دانشگاه باید کاری کنیم که در زمان صلح وزارت دفاع بیشتر به کشور، صنعت و محیط زیست و همه نیازمندی های کشور کمک کند.
آقای روحانی افزود: امروز بحث شد ناچاریم برای رفع آلودگی شهر تهران موتورسیکلتها را برقی کنیم و با باطری کار کنند زیرا بخش بزرگی از آلودگی ها از موتورسیکلت هاست البته نقش خودروها و بقیه چیزها نیز همین طور است بنابراین در رفع آلودگی ها در محیط زیست، صنعت وزارت دفاع می تواند کمک کند و در همه بخش ها نیز همین طور است.
رئیس جمهور گفت: وزارت دفاع می تواند در دیپلماسی دفاعی فعال باشد زیرا وقتی ناوگان شما حرکت می کند و بازدید می رود و نیز زمانی که وابسته های نظامی رفت و آمد می کنند، به ویژه وزیر دفاع و مسئولان نیروهای مسلح، نوع گفتار، گفتمان با دنیا و دیپلماسی دفاعی می تواند بسیار مؤثر هم برای حراست از کشور هم برای بازدارندگی و هم برای روابط بهتر با دنیا باشد.
بازدید رئیس جمهور از آخرین دستاوردهای صنایع دفاعی
رئیسجمهور با حضور در سازمان صنایع دفاع، از نمایشگاه دستاوردهای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دیدن کرد.
روحانی در بدو ورود به سازمان صنایع دفاع مورد استقبال سرلشکر فیروزآبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و سردار سرلشکر حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح قرارگرفت و پس از سان دیدن از یگان تشریفات، با حضور بر مزار شهدای گمنام، یاد و خاطره امام راحل و شهیدان گلگون کفن دفاع مقدس و شهدای سازمان صنایع دفاع کشور را گرامی داشت.
رئیس جمهور در دیدار از نمایشگاه دستاوردهای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، با توضیح مسئولان از آخرین فناوریها و توانمندیهای به دست آمده در حوزههای مختلف دفاعی کشور اطلاع یافت.
آخرین تجهیزات پیشرفته ماهوارهای و بهروزترین موشکهای ماهوارهبر سامانههای جامع فرماندهی و کنترل پدافند هوایی، سامانههای ارتباطی و فاوا، دستاوردهای صنایع دریایی، توانمندیهای نخبگان جوان وزارت دفاع در مرکز پژوهشهای پیشرفته و آخرین دستاوردهای دفاعی کشور در سازمان صنایع هوایی از جمله دستاوردها و توانمندیهایی بود که رئیسجمهور از آنها دیدن کرد.
قرار است آقای روحانی در جمع فرماندهان و مدیران ارشد وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح سخنرانی کند.