ایوبی : سازمان ها و نهادها به سینما کمک کنند
رئیس سازمان سینمایی با بیان اینکه سینمای ایران ، هنری ملی و آثار آن ملی و جهانی است گفت : سازمان سینمایی به تنهایی نمیتواند همه مشکلات سینما را حل و به سینما برای رشد آن کمک لازم را کند.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ،حجت الله ایوبی در مراسم پایانی بخش تجلی اراده ملی سی و دومین جشنواره فیلم فجر افزود: فقط رصد سینما کفایت نمیکند و باید امروز سازمانها و نهادها در کنار رصد سینما ، به کمک آن بیایند.
وی ادامه داد: من امروز نگرانم که این امید و لبخندی که بر روی لبهای هنرمندان آمده است از بین برود و ناامید شوند.
ایوبی با قدردانی از نهاد هایی که در بخش تجلی اراده ملی جوایزی را به فیلمها میدهند افزود: اهدای جایزه کار خوبی است اما کافی نیست؛ اگرچه تجلیل و تقدیر از زحماتی که عوامل فیلمها میکشند به نوعی تقدیر نمادین است اما چگونه میتوان تلاشهای کارگردانهای نامداری همچون درویش را که برای یک فیلم ، یک دهه زحمت میکشند ،ارج نهاد و تقدیر کرد.
رئیس سازمان سینمایی با اشاره به لزوم توجه به ادبیات فارسی گفت: من از زمان آمدنم به سازمان سینمایی بیش از 20 فیلمنامه از آثاری کسانی را که قرار است فیلم بسازند، خواندهام ؛ متاسفانه در این فیلم نامه ها طرح خوبی که درباره مولانا و شمس نوشته شده باشد ندیدم درحالیکه باید فیلم زندگی مولانا و یا ملاقات وی با شمس تبریزی را ما بسازیم.
وی گفت: طرح سینما کارت را به زودی اجرا میکنیم و از نهادها میخواهیم که به ما کمک کنند و با شارژ این کارتها و در اختیار گذاشتن آنها به کارمندان خود باعث رونق سینما شوند.
ایوبی به اجرای موفقیت آمیز طرح سلام سینما اشاره کرد و افزود: این طرح به خوبی اجرا شد البته ایرادهایی نیز داشت اما همین که مردم به سینما میآیند میارزد به آنکه چند شیشه نیز در سینما احیانا بشکند.
رئیس سازمان سینمایی با تاکید بر اینکه امروز دخل و خرج سینما باهم نمیخواند گفت: باید صنعت سینما به صورت طبیعی راه بیافتد.
وی ادامه داد: امروز سینمای ما فقط برای آنکه بتواند فیلمها را اکران کند و سالنها فعالیت کنند حداقل به 100 میلیارد تومان بودجه نیاز دارد درحالیکه سالانه فقط 24 میلیارد تومان از محل گیشه سینما ها بازمی گردد .
ایوبی از تجهیز سالنهای سینمایی به سیستم دیجیتال خبر داد و افزود: امروزصدو شصت و نهمین سالن سینما به سیستم دیجیتال مجهز شد و از سال آینده و بعد از نوروز نیز با بهتر شدن هوا این روند ادامه پیدا میکند.
رئیس سازمان سینمایی وجود آرامش در سینما را لازم دانست و افزود: امروز همه سینما را رصد میکنند و همه برای آن بولتن مینویسند و بولتن منتشر و ما را نقد میکنند اما این کارها کمکی به سینما نمیکند بلکه انتشار این بولتنها و ارائه آنها به بزرگان تنها باعث ایجاد اضطراب و نگرانی میشود.
وی ادامه داد: اینکه مثلا در بولتنی تنها اشاره میشود که در 23 فیلم جشنواره ، سیگار کشیده شده است و به جزئیات آن اشاره نمیشود ، درست نیست زیرا شاید شخصیت منفی فیلم سیگار می کشد؛ همین امر باعث اضطراب و نگرانی در علما و مدیران میشود.
ایوبی با بیان اینکه سینمای ایران باعث افتخار شرق است ، ادامه داد: مقام معظم رهبری از هنر سینما در کشور حمایت کرده اند و پای این سینما ایستاده اند پس این نگاه انحرافی که در دورهای شکل گرفت و بر اساس آن گروهی معتقد بودند باید سینمای فعلی را خراب کنیم و به جای آن سینمای جدیدی بسازیم ،درست نیست زیرا این کار شدنی نیست.
وی ادامه داد: در مقابل این سینما، سینمای دیگری نمیتوان راه اندازی کرد زیرا در سینمای فعلی فضا برای گفتن تمامی حرفها و سلیقهها وجود دارد و تنها سینمایی که امروز میتوانی در جهان پیدا کنی تا خانوادهها چشم بسته آثار آن را ببینند ،سینمای ایران است، هرچند بعضا فیلمهای تلخ نیز داریم.
ایوبی به پیوند سینمای ایران و انقلاب و دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: سینمای ایران سه دهه است که ثابت کرده تماما در خدمت انقلاب و دفاع مقدس است و برای آنها ارزش زیادی قائل است.
رئیس سازمان سینمایی افزود: پس این سخنان که گفته میشود سینمای ایران به دهه فجر و انقلاب هیچ ارتباطی ندارد و باید جشنواره فیلم فجر را از دهه فجر خارج کنیم درست نیست.
وی ادامه داد: سینمای ایران کارنامه درخشانی دارد که همه به آن افتخار میکنند و ما نیز باید به سینماگران کمک کنیم لذا همین جا اعلام میکنم اگر تهیه کننده و کارگردانی نیاز به حقوقدان، جامعهشناس و یا روانشناس برای خلق اثری دارد ما حاضریم به آنها کمک کنیم.
ایوبی افزود: برنامههای خوبی برای ارتقاء سینمای ایران و حفط سینمای فرهنگی و هنری و همچنین سینما تکها داریم و بیش از 10 جلسه پربار نیز با اهالی سینما برای تدارک برنامههای بهتر برگزار کردهایم و بزودی برنامه هایمان را اعلام خواهیم کرد.