سهم پرداختی مردم در بخش سلامت ۲۰% کاهش می یابد
وزیر بهداشت: ۱۴ بسته خدماتی در وزارت بهداشت تدوین و به دولت فرستاده شده که اگر منابع مالی وزارت بهداشت که اکنون به حدود ۱۱ میلیارد رسیده است محقق شود، سهم پرداختی مردم از جیب در خدمات بهداشت و درمان، ۲۰ درصد کاهش می یابد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، دکتر هاشمی امروز در جمع خبرنگاران در حاشیه اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی که با حضور رئیس جمهور آغاز شد، از معرفی منابع جدیدی برای سلامت خبر داد و گفت: بخشی از آن در اسفند تصویب میشود.
وی در حالیکه از آنها میخواست تا با اعلام خبرهای مربوط به تخصیص برخی منابع مالی به وزارت بهداشت برخی توقعات غیرممکن را در مردم ایجاد نکنند افزود: وزارت بهداشت امسال مبلغی حدود 5000 میلیارد تومان از هدفمندی یارانه ها، 2000 میلیارد تومان از بودجه مربوط به اجرای پزشک خانواده و 1400 میلیارد تومان برای جمعیت که همگی به عنوان منابع تکمیلی سلامت در سال 92 تصویب شده بودند طلب داشت که فقط دو درصد آن یعنی 40 میلیارد تومان پرداخت شد.
وی با ابراز امیدواری که به جز این مبالغ، منابع جدید مالی نیز که در سال 93 برای سلامت تعیین شدهاند عملیاتی شود گفت: ما 14 بسته خدماتی را در وزارت بهداشت تدوین کردهایم و به دولت فرستادهایم که اگر منابع مالی وزارت بهداشت که اکنون به حدود 11 میلیارد رسیده است محقق شود، سهم پرداختی مردم از جیب در خدمات بهداشت و درمان، 20 درصد کاهش می یابد.
وزیر بهداشت ادامه داد: ضمن اینکه میتوانیم پوشش بهداشتی کاملی را هم برای مردم فراهم کنیم.
دکتر هاشمی در عین حال به افزایش 62 درصدی اعتبار بیمه ها برای سال 93 اشاره کرد و گفت: این گرفتاری مزمن بین ما و بیمه هاست که آنها هم میگویند منابعشان محدود است و از پرداخت به موقع به بیمارستانها و مراکز خدمات پزشکی و داروخانهها سر باز میزنند،در حالیکه ما که ارائه دهنده خدمات سلامت به مردم هستیم نظارتی بر هزینه کرد منابع این بخش و حتی نقشی در سیاستگذاری قیمتهای خدمات سلامت نداریم و این دور باطل همچنان ادامه دارد.
وی تاکید کرد: اعتقاد مسئولان وزارت بهداشت این است که اگر قرار است ما در قبال خدمات بهداشتی و درمانی به مردم پاسخگو باشیم باید بر نحوه هزینه کردن منابع نیز نظارت داشته باشیم در صورتی که اکنون بیمهها بر خدمات ما هر مبلغی که بخواهند قیمت میگذارند و هر وقت که بخواهند آن را پرداخت می کنند و حتی گاهی بخشی از آن را به عنوان کسورات حذف میکنند.
وزیر بهداشت گفت: این اختلاف مزمن بین وزارت بهداشت و وزارت رفاه موجب شده است بیمارستانها برای اینکه بتوانند کمبودهای خود را مرتفع کنند از مردم پول بگیرند و این شرایطی که اکنون شاهد آن هستیم معلول همین مشکل است.
وی همچنین درباره بخش خصوصی خدمات پزشکی افزود: در بخش خصوصی نیز نظارت موثری بر تعرفهها وجود ندارد و این بخش تقریبا به حال خود رها شده است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: معتقدیم اگر تعرفه های خدمات پزشکی به صورت واقع بینانه تعریف شوند، بیمه ها این هزینه ها را بپردازند و از سوی دیگر دانشگاهها و نظام پزشکی و دادگاه نیز در برخورد با متخلفان به شکل هماهنگ برخورد کنند مشکلات مربوط به هزینههای درمان مردم برطرف می شود.
اجلاس روسای 58 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی سراسر کشور با حضور وزیر بهداشت، امروز تا ساعت 20 و فردا تا ساعت 18 در طبقه هشتم ساختمان کتابخانه دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه دارد.