کشته شدن دو معترض جوان در قطیف عربستان
دو جوان عربستانی در منطقه القطیف در شرق عربستان به ضرب گلوله نیروهای امنیتی که به شهرک عوامیه حمله کرده بودند به شهادت رسیدند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، ایمن حلاوی گزارشگر شبکه تلویزیونی المنار در حالی که تصاویری از محل اصابت گلوله به منزلی در شهرک عوامیه پخش می شد ، گزارش داد: این آثار اصابت گلوله نیروهای امنیتی سعودی به منازلی در عوامیه در منطقه القطیف در شرق عربستان است. آثار به جا مانده نشان می دهد نیروهای امنیتی بی هدف به هر سو شلیک کرده اند. در این حمله نام دو جوان دیگر به فهرست شهدای قیام مردم عربستان افزوده شد که خواستار عدالت اجتماعی هستند.
علی احمد الفرج و حسین الفرج در این حمله هرکدام هدف ده گلوله در مناطق مختلف بدن قرار گرفتند. فعالان عربستانی با پخش تصاویری از حرکت خودروهای نیروهای امنیتی در خیابان های عوامیه اعلام کردند نیروهای امنیتی سعودی ابتدا عوامیه را محاصره کردند سپس با استفاده از تعداد زیادی خودرو و نیرو به این شهرک حمله ور شدند تا شماری از فعالان حقوقی را پیدا کنند. نیروهای امنیتی هنگام بازرسی از منازل وسایل آنها را شکستند.
اما داستانی که مقامات سعودی بیان می کنند کاملا با آنچه ساکنان عوامیه می گویند تفاوت دارد. خبرگزاری رسمی عربستان از تبادل تیراندازی بین نیروهای امنیتی و افراد مسلح تحت تعقیب سخن گفت و به نقل از یک منبع امنیتی اعلام کرد نیروهای امنیتی هنگام بازداشت دو فرد تحت تعقیب، هدف تیراندازی قرار گرفتند که بر اثر آن دو نیروی امنیتی و دو فرد تحت تعقیب کشته شدند.
نیروهای امنیتی سعودی از زمان آغاز قیام مردمی برای درخواست عدالت اجتماعی در منطقه الشرقیه در سال 2011 دست به یورش پیاپی و کشتن فعالان در این منطقه زده اند. تاکنون بیست و یک نفر از ساکنان این منطقه کشته شده اند. همچنین حدود یکهزار نفر از شخصیت های دینی و فعالان حقوقی القطیف در این مدت بازداشت شده اند که حدود 200 نفر بدون آن که محاکمه شوند همچنان در بازداشت هستند.
ادامه سرکوب فعالیت های حقوق بشری در عربستان
درحالی که سرکوبگری های رژیم عربستان سعودی ادامه دارد، مردم این کشور دست از اعتراض و تظاهرات بر نمی دارند.
شبکه الاخباریه سوریه درباره اوضاع شرق عربستان سعودی گزارش داد: نظام سعودی همچنان به سرکوب مردمی که خواهان دموکراسی هستند ادامه می دهد. نیروهای امنیتی عربستان در پی بروز اعتراضات مردمی در شهر قطیف، این منطقه را به محاصره درآورده، به منازل مردم حمله کردند.
آنها به همین مسئله اکتفا نکرده و به طرف معترضان گلوله جنگی شلیک کردند، که در اثر این حمله دو نفر شهید و چندین نفر زخمی شدند.
در همین حال دادگاهی در ریاض هفت شهروند را به جرم شرکت در تظاهرات علیه آل سعود به شش تا بیست سال حبس و ممنوعیت خروج از کشور محکوم کرد.
در ماههای اخیر گزارشهای زیادی درباره نقض حقوق بشر در عربستان سعودی منتشر شده است. سازمان عفو بین الملل نیز در گزارشی دهها مورد بازداشت شهروندان عربستان را به ثبت رسانده است. طی این مدت چندین سازمان محلی فعال در حقوق بشر به دستور نظام آل سعود تعطیل و مسئولانشان به حبس های طولانی مدت محکوم شده اند. ناظران معتقدند که اینگونه اقدامات آل سعود بیش از پیش این نظام را رسوا می کند. نظامی که علیرغم سرکوب شدید، هر روز با اعتراضات و نارضایتی بیشتر شهروندان روبرو می شود.
نقض حقوق بشر در عربستان سعودی در اشکال مختلف ادامه دارد که بدرفتاری با کارگران خارجی یکی از این موارد است.
شبکه الاخباریه سوریه در این باره گزارش دادعربستان،اقدامات غیرانسانی خود را برای اخراج هزاران کارگرخارجی ادامه می دهد و توجهی به خطرات احتمالی که این افراد را تهدید می کند ندارد.
سازمانهای حقوق بشری از نظام آل سعود خواستند اخراج این کارگران بویژه کارگران سومالیایی را که در کشورشان با خطرات زیادی مواجه خواهند بود متوقف کند.
سازمان های حقوق بشری همچنین از رفتار مقامات عربستان با کارگران و بهره کشی از آنها انتقاد کرده اند.
در عربستان سعودی با کارگران مانند برده ها رفتار می شود و کارفرمایان با انتقال آنها از آسیا و آفریقا به استفاده از آنان با پرداخت حق الزحمه های ناچیز می پردازند. این کارگران همچنین به روشهای مختلف مورد اذیت و آزار و شکنجه قرار می گیرند و اگر به ارتکاب جرمی متهم شوند به بدتر شیوه ها مورد بازجویی قرار می گیرند. موارد بسیاری هم گزارش شده که کارفرمایان قراردادهای جعلی با این کارگران امضا می کنند. نقض حقوق بشر در عربستان خشم جهانی را در پی داشته است و سازمانهای حقوقی و انسانی اعتراضاتی را در این خصوص مطرح کرده اند اما این انتقاد و اعتراضات هیچگاه مورد توجه دولتهای غربی قرار نگرفته است.
رئیس دستگاه اطلاعاتی عربستان برکنار شد
شاه عربستان بندر بن سلطان رئیس دستگاه اطلاعاتی این کشور را برکنار کرد.
عبدالله بن عبدالعزیز شاه عربستان بندر بن سلطان رئیس دستگاه اطلاعاتی این کشور را از منصبش برکنار کرد. منابع مطبوعاتی گفتند برکناری بندر بن سلطان در پی آن صورت گرفت که مقامات سعودی متوجه شدند سیاست های اشتباه بندربن سلطان درخصوص سوریه هزینه های سنگینی برای این کشور داشته است.
این منابع گفتند محمد بن نایف وزیر کشور عربستان به عنوان رئیس دستگاه اطلاعاتی این کشور منصوب شده است.