پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: براساس آموزه های دینی به ویژه مبانی فقهی شیعه استفاده از هرگونه تسلیحات هسته ای و سلاح های کشتارجمعی حرام است.
به گزارش واحد مرکزی خبر، آقای صالحی در همایش ملی فقه هسته ای با اشاره به آموزه های قرآن کریم و تعالیم حضرت رسول(ص) و خاندان مطهر ایشان افزود: این میراث بی بدیل بدون تردید می تواند راهگشای حل و فصل بسیاری از مشکلات فراروی جامعه بشری است و در راستای جلوگیری از گسترش دامنه رقابت های تسلیحاتی و مبارزه با خشونت و افراطی گری مورد استفاده قرار گیرد.
وی با اشاره به تلاش فقها در این خصوص گفت: کارنامه درخشان فقهای مجاهد و علمای نستوه تشیع نیز سرشار از باریک اندیشی و موشکافی عالمانه در تدوین ساز و کاری است که از رهگذر آن بتوانیم به تنظیم مناسبات و شیوه اجرای تعاملات در سطوح مختلف حیات پرداخت و همه این مجاهدت های سختی ناپذیر علما از منبع وحی و سنت نبوی سرچشمه می گیرد.
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به تلاش حوزه های علمیه درخصوص تدوین مبانی حیات بشر افزود: با ظهور و حضور محی الدین زمان، حضرت امام خمینی(ره) تفکر شیعه و فقه امامیه وارد مرحله جدیدی از حیات خود شده و در دیگر عرصه های راهبردی حیات اجتماعی از جمله در حوزه حقوق بین الملل، حقوق بشر و عرصه حفاظت از محیط زیست نیز یار و مددکار انسان معاصر گشته است.
صالحی گفت: ایشان بود که با دم مسیحایی خود روحی تازه در کالبد امت اسلامی دمید و ما را بر آن داشت تا از منظر اندیشه اجتماعی در معضلات جوامع انسانی نظر افکنیم و با اصل توجه به الزامات و مقتضیات زمانه، طرحی نو دراندازیم.
وی با اشاره به قاعده مصلحت در فقه شیعه افزود: اما به نظر می رسد که برخی از ناظران، در سهم این بعد از تفکر فقهی و سیاسی امام راحل به خطا رفته و پنداشته اند که بنابر "اصل مصلحت"، مجوز شرعی برای انجام هر اقدامی در نظام اسلامی فراهم است و در این میانه هیچ مانع شرعی و فقهی در برابر احزاب قدرت قرار ندارد.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: این تحلیلگران و بسیاری از سیاست پیشگان در مغرب زمین، کار پاکان را قیاس از خود می گیرند و می پندارند که همانند رسم رایج در عرصه روابط بین الملل، از منظر اندیشه اسلامی نیز "هدف وسیله را توجیه نموده" و از این رو هر اقدامی در نقض اصول انسانی و قواعد و عرف بین المللی از سوی ایران قابل تصور است.
صالحی در ادامه به مفهوم مصلحت از دیدگاه رایج در غرب و در جمهوری اسلامی ایران پرداخت و افزود: در دیدگاه غربی ها تشخیص مصلحت بیشتر به مفهوم تامین منافع شخصی، حزبی و گروهی بدون توجه به آثار و عوارض سلبی آن بر دیگران مدنظر قرار گرفته می شود درحالیکه در تبیین مصلحت از منظر اندیشه اسلامی خیر همگان و مصالح عامه جامعه بشری و امت اسلامی هدف غایی و منظور نهایی است.
وی ادامه داد: از این منظر است که مقام معظم رهبری، در مقام یکی از مبرزترین رهروان مکتب فقهی امام و در قامت خلف صالح ایشان، فتوای تاریخی خود را صادر نموده تا جلوه ای از برکات اندیشه راهگشای امام را در حوزه حقوق بین الملل ارائه نماید و در حقیقت ایشان از این طریق، رویکرد حاکم بر ذهن و زبان طرف های مقابل را در عرصه روابط بین الملل به چالش کشیده اند.
رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: از این چشم انداز، این نکته قابل توضیح و تشریح خواهد بود که حرمت تخریب منابع حیاتی از جمله منابع آبی و جنگلی و نیز حرمت فساد و افساد در زمین که در منابع اسلامی مورد تاکید قرار گرفته است، به حوزه محیط زیست و سلاح های کشتارجمعی از جمله تسلیحات اتمی امتداد می یابد.
صالحی با بیان اینکه فتوای مقام معظم رهبری بیانگر رویکرد جهان شمول دین مبین اسلام در مواجهه با تسلیحات کشتارجمعی است و از چنبره مصلحت اندیشی های مرسوم در غرب خارج است، گفت: این فتوای تاریخی می تواند به عنوان سندی معتبر و قابل استناد و در جایگاهی همطراز با مفاد میثاق های جهانی مورد توجه قرار گیرد.
وی همچنین با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در جریان آغاز دور جدید مذاکرات ایران با 1 + 5 با عنوان نرمش قهرمانانه افزود: در آغاز این فرآیند، برخی افراد و حتی دوستان در سطح افکارعمومی، از درک نکته نهفته در بیان رهبری نظام غافل مانده اند که فرمودند به فضل پروردگار ایران امروز در اوج اقتدار است و نتیجه هرچه باشد به خیر و صلاح ایران اسلامی خواهد بود.
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه درحال حاضر کشور ما به عنوان یکی از بزرگترین کشورهای جهان اسلام و برخوردار از منزلتی ویژه در منطقه خاورمیانه است، گفت: ما بر آن هستیم تا همراه و همگام با رشد پرشتاب بهره گیری از علوم و فنون نوین در عرصه جهانی و با درنظرگرفتن الزامات توسعه درون زا، در راستای توسعه کاربرد فناوری صلح آمیز هسته ای تلاش نماییم.
صالحی افزود: ما در این مسیر مصمم هستیم تا ضمن بهره مندی از دستاوردهای مشترک معرفت بشری و تعامل سازنده با دیگران، جایگاه شایسته خود را در مقام کشوری دیرپا و تمدن ساز تثبیت نماییم.
وی با بیان اینکه همواره ضمن پایبندی بر حفظ اصول و قوانین بین المللی، در راستای منافع ملی مان حرکت می کنیم، تصریح کرد: امروزه در بخش تولید انرژی و در زمینه های پزشکی، صنعتی و کشاورزی حضور راهگشای این فناوری به روشنی قابل مشاهده است و انتظار می رود در پرتو التزامی همه کشورهای جهان به سیاست راهبردی اعلام شده آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر اتم برای صلح و اجرای مفاد کنوانسیون خلع سلاح هسته ای، نگرانی های موجود پیرامون تولید، انباشت و بکارگیری تسلیحات اتمی مرتفع شود.