پخش زنده
امروز: -
معاون اول رئیس جمهور و کمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان عصر امروز دیدار و گفتگو کردند.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، آقای اسحاق جهانگیری در این دیدار با اشاره به پذیرایی جمهوری اسلامی ایران از انبوه پناهندگان افغان و عراقی، بر لزوم فراهم شدن شرایطی برای بازگشت داوطلبانه پناهندگان به کشورشان تاکید کرد.
وی با یادآوری روند رو به کاهش میزان بازگشت داوطلبانه پناهندگان افغان از ایران به کشورشان در سالهای اخیر، افزود: انتظار داریم جامعه جهانی به وظایف خود برای کمک به بهبود شرایط پناهندگان عمل کند و حضور فعالتری در ساماندهی وضعیت این افراد و بازگشت آنها به کشورشان داشته باشد.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: ایران یکی از کشورهایی است که در دهه های گذشته به رغم دریافت کمترین کمکهای بین المللی و با وجود مشکلات جنگ تحمیلی و تحریم های دشمنان، بیشترین آوارگان و پناهندگان را در خود جای داده که این موضوع بار سنگینی را بر جمهوری اسلامی ایران تحمیل کرده است.
جهانگیری با اشاره به تحصیلات، تجربیات و مهارت هایی که پناهندگان افغان در ایران آموخته و کسب کرده اند، خاطرنشان کرد: این افراد می توانند پس از بازگشت، نقش موثر و سازنده ای را در بازسازی کشورشان داشته باشند و مقامات کشور افغانستان نیز باید از این ظرفیت استفاده کنند.
معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به برگزاری کنفرانس بین المللی راه حل های راهبردی برای پناهندگان افغان، درباره حمایت از بازگشت داوطلبانه گفت: ایران از دستاوردهای این کنفرانس حمایت می کند و معتقد است این کنفرانس می تواند نقش موثری را در بازگشت داوطلبانه آوارگان به کشورشان داشته باشد.
کمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان نیز در این دیدار با تقدیر از رویکرد جمهوری اسلامی ایران در پناه دادن به آوارگان و پناهندگان افغان و عراقی گفت: ایران مدارس، بیمارستان ها و مرزهای خود را به روی این پناهندگان باز کرده است به گونه ای که این افراد همانند مردم ایران از همه مزایا برخوردار هستند.
آنتونیو گوترس با اشاره به مشکلات اقتصادی ایران و کمک های بسیار کم از سوی جامعه بین الملل، اقدامات جمهوری اسلامی ایران در قبال آوارگان و پناهندگان را شایسته و درخور ستایش دانست و گفت: کمیساریای عالی ملل متحد در امور پناهندگان از هیچ کمکی برای بازگشت داوطلبانه پناهندگان دریغ نخواهد کرد و توجه جامعه بین الملل را به وظایفشان در این زمینه جلب خواهد کرد.