پخش زنده
امروز: -
حمیدی با قلمی شیوا و نگاهی ژرف به زندگی مردم جنوب، توانست شعرهایی خلق کند که علاوه بر تازگی در قالب و زبان، رنگ و بوی بومی خاصی نیز داشته باشند.
محمدرضا ترکی استاد زبان و ادبیات فارسی در گفتوگو با خبرنگار صداوسیما گفت: سید جعفر حمیدی در عرصه تحقیقات ادبی، نقد ادبی، ادبیات تطبیقی و تاریخ و فرهنگ بوشهر فعالیتهای چشمگیری داشت؛ او که زاده استان بوشهر بود، علاقه ویژهای به فرهنگ و تاریخ خلیج فارس داشت و در زمینه مردمشناسی نواحی جنوبی ایران پژوهشهای ارزشمندی ارائه کرد.
این استاد زبان و ادبیات فارسی افزود: در کنار فعالیتهای دانشگاهی و پژوهشی، حمیدی در حوزه شعر نیز فعال بود؛ از او آثاری در قالبهای سنتی، نیمایی و سپید برجای مانده است؛ اشعار او، که بخشی از جریان شعر جنوب محسوب میشوند، در کنار آثار چهرههایی، چون منوچهر آتشی و محمدرضا نعمتیزاده، فضای بومی جنوب ایران، از جمله هوای شرجی و روح زندگی مردمان این دیار را به تصویر میکشند.
آقای ترکی گفت: از فعالیتهای برجسته ادبی مرحوم حمیدی میتوان به نگارش مقدمهای بر دیوان مرحوم محمدرضا نعمتیزاده اشاره کرد؛ او همچنین در حوزه شعر کودک و طنز پیش از انقلاب فعالیتهای در خور توجهی داشت و پس از آن نیز در حوزه شعر انقلاب و شعر نو به فعالیت ادامه داد.
وی افزود: حمیدی با قلمی شیوا و نگاهی ژرف به زندگی مردم جنوب، توانست شعرهایی خلق کند که علاوه بر تازگی در قالب و زبان، رنگ و بوی بومی خاصی نیز داشته باشند.
سید جعفر حمیدی یکشنبه سی و یکم فروردین ۱۴۰۴، به علت بیماری، رخ در نقاب خاک کشید.