تدوین برنامه رفع شوری آب در زمینهای کشاورزی خراسان جنوبی
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از تدوین برنامه رفع شوری آب در زمینهای کشاورزی استان خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، اکبری با اشاره به اینکه شور شدن منابع آبی باعث افزایش شوری اراضی کشاورزی و از دست رفتن این اراضی و کاهش تولید و بهرهوری میشود، گفت: خاکهای شور بیشتر در معرض فرسایش هستند.
وی با اشاره به اینکه شور شدن آب به دلیل عدم امکان جذب آب برای گیاه، باعث تنش خشکی و کاهش تولید و کیفیت محصولات کشاورزی میشود، افزود: در این راستا اقداماتی برای مدیریت و کاهش اثرات شوری آب در کشاورزی، از جمله افزایش ماده آلی خاک از طریق کشت کود سبز و کاربرد کمپوست، کشت محصولات مقاوم به شوری مانند سورگوم و چغندر علوفهای و احداث مزارع الگویی محصولات جدید مقاوم به شوری صورت گرفته است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی همچنین به نقش تکنولوژی و نوآوریها در مدیریت شوری آب اشاره کرد و گفت: استفاده از ماشینآلات مدرن و معرفی گیاهان مقاوم به شوری از طریق مهندسی ژنتیک میتواند مؤثر باشد.
اکبری افزود: به منظور بهبود کیفیت آبهای زیرزمینی و سطحی، مصرف متعادل کودهای شیمیایی و آبیاری متناسب با نیاز واقعی گیاه را پیشنهاد میشود.
اکبری با تأکید بر همکاری با مرکز تحقیقات شوری کشور و استان در خصوص معرفی ارقام مقاوم به تنش شوری، از کشاورزان خواست افزایش ماده آلی خاک و مصرف متعادل کودهای شیمیایی و آبیاری بر اساس نیاز گیاه را در اولویت قرار دهند.