پخش زنده
امروز: -
استاندار خراسان رضوی: سهم خدمات در اقتصاد استان بالاترین رقم در کشور است.
استاندار خراسان رضوی در نشست وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی با سرمایه گذاران و فعالان حوزه گردشگری و صنایع دستی استان در محل اتاق بازرگانی مشهد گفت: افزون بر ۶۴ درصد از اقتصاد خراسان رضوی مربوط به بخش خدمات است و به همین نسبت نیازمند نگاه مثبت در این حوزه در سطح کشور هستیم.
غلامحسین مظفری با اشاره به نقش محوری بخش خصوصی در اقتصاد افزود: اقتصاد ما در خراسان رضوی ۹۰ درصد خصوصی است، در حالی که این رقم در استانهای دیگر حداکثر به ۷۰ درصد میرسد. سهم بخش خصوصی از تولید ناخالص داخلی (GDP) در استان نیز ۹۰ درصد است که این یک مزیت بزرگ محسوب میشود.
وی ادامه داد: ظرفیتهای متعددی در استان خراسان رضوی وجود دارد و وجود بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) دلیل اصلی این اتفاقات است که کمتر به آن توجه شده است. توجه به این ظرفیتها رویدادهای خوبی را رقم میزند.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به موقعیت مکانی خراسان رضوی گفت: هممرز بودن با کشورهای عضو اکو، بر اهمیت توجه به این ظرفیت در راستای توسعه روابط تجاری با کشورهای همسایه مورد تاکید است.
وی همچنین با اشاره به نیاز بالای استان خراسان رضوی به منابع افزود: سهم ما از منابع در کشور سهم بالایی نیست و حتی نسبت مصارف به منابع در استان پائین است و ۷۵ درصد از منابع خود را توانستهایم استفاده کنیم.
وی ادامه داد: با این حجم گسترده فعالیتها باید این رقم به ۹۰ درصد برسد و برای تحول در این بخش باید نسبت مصارف به منابع به ۱۰۰ تا ۱۱۵ درصد افزایش یابد.
مظفری در ادامه با انتقاد از روند واگذاری تفویض اختیار به استانها خواستار تسریع در این زمینه شد و گفت: به نظر میرسد استانها ظرفیت بالایی دارند و اشراف مدیران استانها ایجاب میکند که این اختیارات به آنها واگذار شود.
وی با اشاره به لزوم تکمیل سه طرح بزرگ گردشگری در استان افزود: به شدت نیازمند اجرای پروژههای بزرگ در مشهد هستیم، زیرا این طرحها تحولساز خواهند بود. از ابتدای سال تمرکز را بر پروژههای نیمهتمام گذاشتهایم، چرا که این پروژههای بزرگ بخشی از نیازهای کشور را رفع خواهند کرد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: هم اینک ۱۴۰ هزار تخت ظرفیت هتل در استان وجود دارد که در افق سال ۱۴۰۴ به ۲۵۰ هزار تخت خواهد رسید، در حوزه زائرسراها نیز تاکنون ۱۰ زائرسرا سامان گرفته است.
سید جواد موسوی با تاکید بر ضرورت تجهیز تاسیسات حمل و نقل خراسان رضوی در حوزه جادهای و ریلی افزود: پارسال ۱۰ درصد در حوزه اقامتها و و ۲۴ درصد در ورود گردشگر افزایش ایجاد شده است.
وی ادامه داد: در حال تکمیل اطلاعات در سامانه جانا (سامانه جامع نظارت، آمار و اطلاعات تاسیسات گردشگری) و سامانه سادرا (سامانه جامع دفاتر خدمات مسافرتی و راهنمایی گردشگری) هستیم که این ۲ سامانه از سوی وزارت میراث فرهنگی تعریف شده است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: راه اندازی دبیرخانه دائمی گردشگری سلامت در کشورهای همسو، ظرفیت خوبی برای این استان ایجاد خواهد کرد.
وی با اشاره به ظرفیت بالای صنعت غذا در استان افزود: گردش مالی صنعت غذا در ارایه خدمات به گردشگران بسیار بالا است، اما با توجه به عوارض و هزینههایی که دستگاههای مختلف اجرایی از جمله شهرداری، اوقاف و آستان قدس رضوی از سرمایه گذار حوزه صنعت غذا اخذ میکنند، دیگر انگیزهای برای سرمایه گذار نمیگذارند.
موسوی با اشاره به سه طرح بلاتکلیف گردشگری در خراسان رضوی ادامه داد: یکی از مهمترین آنها مجتمع گردشگری آبادگران در مشهد است که درخواست داریم هر چه سریعتر نسبت به تسریع در این پروژه تصمیم گیری شود.