پخش زنده
امروز: -
استاندار اردبیل گفت: تامین انرژی، مدرسهسازی و سرمایهگذاری برای تولید سه محور اصلی و مورد تاکید رییسجمهور برای استانها است و در این راستا مقدمات تولید ۳۷۵ مگاوات برق خورشیدی در استان اردبیل فراهم شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، مسعود امامی یگانه روز شنبه در جلسه بررسی ناترازی انرژی و راهکارهای تولید انرژی خورشیدی در استان اردبیل با بیان اینکه عملکرد استانها در تولید برق ارزیابی میشود، گفت: دستگاههای مرتبط باید در فرایند صدور مجوزها، انعقاد تفاهمنامهها و پیگیریهای مربوطه سرعت عمل نشان داده و با جدیت از سرمایهگذاران حمایت و استقبال کنند.
وی از امضای تفاهمنامه ایجاد شهرک تخصصی انرژیهای تجدیدپذیر با توان تولید ۱۰۰ مگاوات برق در این استان خبر داد و افزود: استان اردبیل از نظر اقلیمی برای سرمایهگذاری در انرژی خورشیدی مستعد است و اداره امور اراضی در تامین زمین مورد نیاز نقش مهمی دارد و باید نهایت همکاری را داشته باشد.
مقام عالی دولت در استان اردبیل تصریح کرد: تقاضاهای سرمایهگذاران برای تولید انرژی تجدیدپذیر باید در درگاه ملی ثبت و فرایند استعلام ها و صدور مجوزها از همان درگاه پیگیری و پاسخ داده شود.
امامی یگانه اضافه کرد: تسهیلات مربوطه به سرمایهگذارانی پرداخت شود که آورده شخصی را تامین کرده باشند.
وی با تاکید بر لزوم حرکت ادارات و دستگاههای اجرایی برای تامین برق مورد نیاز خود از انرژی خورشیدی گفت: علاوه بر این باید هوشمندسازی کنتور برق بخش خانگی و تجاری جدی گرفته شود تا در برنامه خاموشیها، فقط برق مشترکان خانگی و تجاری پرمصرف اعمال شود.
معاون امور عمرانی استانداری اردبیل نیز در این جلسه با بیان اینکه تولید ۳۷۵ مگاوات برق در سال، تعهد استان اردبیل است، گفت: طی چند ماه اخیر مجوز تولید پنج مگاوات برای مشاغل خانگی و تولید ۸۹ مگاوات در سایر بخشها صادر شده است.
فرهاد سبحانی با بیان اینکه پرونده تولید ۱۰۰ مگاوات برق خورشیدی دیگر تشکیل شده است، افزود: همچنین هفته گذشته اراضی و تجهیزات لازم برای تولید ۲۵ مگاوات برق خورشیدی در استان به سرمایهگذار مربوطه واگذار شد ودر کنار آن تولید ۱۰ مگاوات برق خورشیدی آماده شروع است.
وی خاطرنشان کرد: دولت تمام دستگاهها و تجهیزات لازم برای تولید برق خورشیدی را رایگان ارائه میدهد در عین حال طرحهای تولید برق که پیشرفت فیزیکی نداشته باشند، تسهیلات پرداخت نمیشود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اردبیل با بیان اینکه اگر در سطح استان ۱۲۵ مگاوات برق در استان تولید کنیم، مشمول قطعی برق در کشور نخواهیم شد، اضافه کرد: رفع موانع حقوقی تامین اراضی برای تولید برق خورشیدی با جدیت در حال پیگیری است و اراضی در برخی مناطق مشخص شده و طرحها در مرحله تخصیص زمین یا پرداخت تسهیلات است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اردبیل هم در این جلسه با بیان اینکه شرکت توزیع نیروی برق اردبیل متعهد به تولید ۸۵ مگاوات است، اظهار کرد: پیگیر هستیم قیمت تمام شده برای سرمایه گذاران مناسب باشد و اقدامات مربوط به تخصیص و واگذاری زمین هم به خوبی پیش می رود.
حسین قدیمی همچنین با اشاره به راه اندازی کنتورهای هوشمند در سطح استان یادآورشد: مصرف مشترکان پرمصرف محدود خواهد شد و لازم است مشترکان در مصرف برق دقت بیشتری داشته باشند.
وی با بیان اینکه۱۰۰ درصد کنتور برق ادارت استان اردبیل هوشمند شده است، گفت: پس از پایان وقت اداری هم مصرف برق در ادارات باید ۷۰ درصد کاهش یابد در غیر این صورت برق آنها قطع میشود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان اردبیل همچنین گفت: ۵۰ درصد کنتورها در بخش صنعت استان اردبیل هوشمند شده و بقیه نیز در حال اجراست.
قدیمی خاطرنشان کرد: بخشهای خانگی و تجاری استان پرمصرف هستند و هوشمندسازی کنتور همه این مشترکان پیگیری و در نهایت برق پرمصرفها قطع خواهد شد.
عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اردبیل هم در این جلسه با بیان اینکه تولید انرژی بادی در استان اردبیل مقرون به صرفهتر از تولید انرژی خورشیدی است، گفت: طی ماههای اخیر برای تولید انرژی خورشیدی با ۱۱ سرمایهگذار رایزنی کردیم که متاسفانه همه سرمایه گذاران متقاضی در مرحله دریافت زمین دچار مشکل شدند.
حسین وثوقی بر لزوم احصا و معرفی اراضی قابل سرمایهگذاری برای تولید برق از سوی اداره امور اراضی تاکید کرد و افزود: اگر دولت، زمین و تجهیزات تولید برق خورشیدی را تامین میکند انتظار داریم به بخش خصوصی واگذار کند تا بخش دولتی، حالت رقابت با بخش خصوصی را نداشته باشد.