پخش زنده
امروز: -
معاون علمی رئیس جمهور در جریان سفر یک روزه به اهواز، با حضور در محل دکل ۲۰۲ شرکت عملیات اکتشاف نفت، از دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان در حوزه بازچرخانی آب، پساب و مدیریت پسماندهای حفاری نفتی بازدید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور در جریان سفر یک روزه خود به اهواز، از دستاوردهای متخصصان یک شرکت دانشبنیان فعال در حوزه بازچرخانی آب و مدیریت پسماندهای استخراج نفت بازدید کرد.
حسین افشین، معاون علمی رئیس جمهور در نخستین بخش از سفر یک روزه به اهواز، با حضور در محل دکل ۲۰۲ شرکت عملیات اکتشاف نفت، از دستاوردهای شرکت های دانشبنیان در حوزه بازچرخانی آب، پساب و مدیریت پسماندهای حفاری نفتی همراه دکل بازدید کرد.
وجود پسماندها و پسابهای آلوده به نفت، یکی از معضلات اصلی مناطق نفتخیز به شمار میرود که پیامدهای ناگوار زیستمحیطی را به همراه دارد.واقعیت این است که به طور میانگین هر چاه نفتی حدود ۲۵۰۰ متر مکعب پسماند جامد تولید میکند که وجود آن در خاک بسیار آسیبزا و خطرناک است.
بر اساس آئیننامهها و دستورالعملهای زیست محیطی، باید TPH این پسماندها طبق آزمایشات کمتر از ۶۲۰ ppm باشد.
با توجه به اهمیت این امر، شرکت دانشبنیان، تحقیقات خود را در زمینه بازچرخانی پسابها و پسماندهای حاصل از فعالیت دکلهای حفاری کلید زد و با دستیابی به فناوری مدیریت پسماند و پاکسازی آلودگیهای نفتی به روش بیولوژیک، موفق به خالصسازی هشت سویه باکتری و ثبت آنها در بانک ژن شده است و طی آن، بهینهترین شرایط جهت کشت این سویهها برای تلقیح در میدان اصلی با انجام تحقیق و آزمایش و بررسی شد که نهایتا دو سویه از این باکتریها به عنوان برترین سویههای تجزیه کننده هیدروکربنهای نفتی، تولید و به صورت صنعتی کشت و تکثیر شدند. این سویههای باکتریایی مصرفکننده هیدروکربنهای نفتی هستند که همگی بومی منطقه بوده و برای اولین بار جداسازی شدهاند.
نشست و گفتوگو با فعالان اقتصاد دانشبنیان، نخبگان استان و دیدار و گفتوگو با نماینده ولی فقیه در خوزستان و نشست ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان، از دیگر برنامههای افشین در این سفر یک روزه است.