پاکستان باید در قبال ربایش ۵ مرزبان ما پاسخگو باشد
وزیر کشور ، پاکستان را در قبال ربوده شدن ۵ عضو نیروی انتظامی مسئول دانست و بر ضرورت پاسخگو بودن مسئولان این کشور تاکید کرد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، عبدالرضا رحمانی فضلی درنشست خبری گفت : گروگان گیری 5 عضو فداکار نیروی انتظامی برای ما خیلی تلخ است. تذکرات لازم در این خصوص به مسئولان منطقه داده شد و تدابیر لازم برای جلوگیری از تکرار این گونه رویدادها اندیشیده شده است .
وی افزود: در حوزه دیپلماتیک نیز وزارت امور خارجه تذکرات لازم را به سفیر پاکستان داده است وما نیز در ملاقات های مرزی این مباحث را مطرح کرده ایم .
وزیر کشور گفت: یک گروه نیز به زودی به پاکستان می رود و در این باره صحبت می کند.
وی افزود: اینکه چنین رویدادهایی در مرز رخ می دهد از یک منظر که صحنه عملیات ودرگیری در نقطه صفر مرزی است نشانه هوشیاری نیروهای ماست که مهاجمان توان ورود به داخل کشور ما را ندارند و این نشانه قوت است .
رحمانی فضلی گفت : اما اینکه در این نقاط چنین اتفاقی روی می دهد کشور مقابل مسئول است و ما پاکستان را کاملا مسئول می دانیم و باید پاسخگوباشد .
وی افزود : ما نمی توانیم منطقه مرزی پاکستان را حفاظت کنیم البته اگر از ما تقاضا کنند ما این کار را حتماَ خواهیم کرد زیرا قدرت حفاظت هر دو طرف مرز را داریم.
وزیر کشور اضافه کرد: وقتی چنین تقاضایی نمی کنند طبق پروتکل ها، تفاهم نامه ها و قوانین بین المللی هر کسی باید منطقه مرزی خود را حفظ کند و ما این تذکر را به آنان خواهیم داد .
رحمانی فضلی گفت : ما منتظریم تا جواب مناسب رادر این باره به ما بدهند .
وزیر کشور افزود : برای کشور قدرتمندی مانند ما قابل قبول نیست که عده ای از خاک کشوری دیگر وارد کشورمان شوند ونیروهای ما را درشرایطی به گروگان بگیرندو بخواهند از ما باج گیری کنند .
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران زیر بار چنین فشارهایی نخواهد رفت و توقع ما از دولت دوست، همسایه ومسلمان پاکستان این است که با این مسائل به شدت برخوردکند و ما هم در این باره حتماَ به انها کمک خواهیم کرد .
وزیر کشور: موضوع حادثه خیابان جمهوری بررسی قضایی خواهد شد
وزیر کشور گفت: موضوع وقوع آتش سوزی در خیابان جمهوری تهران در حال بررسی است و حتما بررسی قضایی خواهد شد .
عبدالرضا رحمانی فضلی در نشست خبری افزود: گزارش حادثه آتش سوزی که رئیس جمهور به ما ماموریت داده بود با اقدام حوزه معاونت فنی وزارت کشور درموعد مقرر دو هفته ای تهیه و به آقای روحانی تقدیم شد .
وی گفت: برای تهیه این گزارش متخصصان حوزه آتش نشانی از 5 استان به تهران آمدند و موضوع را بررسی کردند همچنین از دستگاههای نظارتی ومسئول بویژه شهرداری گزارش گرفتیم و پس از بررسی مستمر و دقیق به جمع بندی رسیدیم .
رحمانی فضلی با تبیین محور گزارش این حادثه افزود : در آن حادثه آتش نشانی به موقع و سریع به محل حادثه رسید که توانست حدود 20 نفر از حادثه دیدگان را نجات دهد که شایسته قدردانی است .
وی گفت : در عین حال ضعف هایی نیز در عملکرد آنان مشاهده می شد بویژه نردبان شماره 1 به موقع باز نشد و اشکال فنی داشت که آن را حتماَ باید متخصصان بررسی کنند و نظر بدهند.
وزیر کشور افزود: قوه قضائیه نیز می تواند موضوع را بررسی کند که حتما ارجاع خواهد شد.
رحمانی فضلی گفت: موضوع دیگر همراه نداشتن یا استفاده نکردن تشک برای نجات حادثه دیدگان است.
وی افزود: دوستان ما در آتش نشانی توضیح داده اند که امکان استفاده از تشک با ابعادی که دارد در آن فضا وشرایط ممکن نبود و تشخیص آنان این بود که نباید از آن استفاده می شد که استفاده نکردند.
رحمانی فضلی گفت : تغییر کاربری ساختمان آتش گرفته از دیگر موضوعات این گزارش است به نحوی که ساختمان تقریبا برای فعالیت های تولیدی تغییر کاربری یافته است و شماری از کارگر در آن مشغول به کار بودند.
وی افزود : آتش نشانی در موقع مناسب تذکرات لازم را به مدیر ساختمان داده بود اما متاسفانه پیگیری نشد به نحوی که پس از 10 روز که فرصت به آنان داده شده بود و باید اقدام لازم را می کردند تا این موضوع رفع می شد، اقدام لازم نشده است .
وزیر کشور گفت : موضوع دیگر تلاش نشدن برای نجات یکی از قربانیان حادثه از نظر روحی و روانی بود که متاسفانه با او صحبت نشد و اقدامات حفاظتی وحراستی صورت نگرفت.
رحمانی فضلی افزود: یکی از دو قربانی این حادثه پیش از رسیدن نیروهای آتش نشانی خود را به پایین پرت کرده بود و نفر دوم نیز که آویزان بود بر اثر سقوط قرنیز سقوط کرد.
وی گفت: با این حال دوستان ما می توانستند توضیحاتی بدهند و اقدام روانی و امنیتی کنند که در روحیه او موثر باشد.
رحمانی فضلی افزود: مسئله دیگر ورود به ساختمان آتش گرفته از در اصلی است که برای این کار تلاش شده بود اما نتوانستند به طور جدی وارد شوند زیرا مسیر پلکان به علت چیده شدن کالا و وسایل کاملا مسدود بود ومانع از تردد می شد که این مسئله مربوط به تغییر کاربری ساختمان است .
وزیر کشور گفت: در این زمینه شهرداری همکاری خوبی با ما داشت و خود من در جلسه ای با شهردار و معاونشانش موضوع را بررسی کردم.
رحمانی فضلی افزود : ما از قشر عزیز ، فعال وفداکار آتش نشانی تشکر می کنیم که فقط در همین حادثه 20 نفر را نجات دادند و روزانه ازاین گونه رویدادها در کشور رخ می دهد اما باید دقت های لازم افزایش یابد تا شاهد این نوع حوادث نباشیم.
رنجش خاطر قوم سلحشور بختیاری جبران شود
وزیر کشور گفت: موضوعی که موجب رنجش خاطر قوم سلحشور ،اصیل و انقلابی بختیاری شده است باید جبران و موضوع به گونه ای پیگیری شود که این رنجش خاطر زدوده شود.
عبدالرضا رحمانی فضلی در نشست خبری افزود: آقای ضرغامی در نامه ای در این باره گفته است این سریال مورد بازبینی قرار می گیرد و بررسی های لازم انجام می شود.
وی گفت: تلاش این است ادامه سریالی که ادعا می کنند در جهت تقویت سلحشوریها و بیان تاریخ پر از حماسه و غرور برای این اقوام است با سلامت و صحت بیشتری پخش شود.
وزیر کشور افزود: باید مواظب باشیم دشمن از این گونه اتفاقات سوء استفاده نکند و هزینه هایی برای مردم بویژه اقوام مختلف نداشته باشد.
وی تاکید کرد: مسئولان حتماَ باید دقت کنند که این ملاحظات را سرمشق کارشان و در امتداد وظایفشان قرار دهند.
رحمانی فضلی گفت : بر این اساس رنجش خاطر هر یک از این اقوام موجب رنجش خاطر همه ایرانیان می شود.
وی ابراز امیدواری کرد: این موضوع هم با توضیحاتی که صدا وسیما ارائه می دهد و اقداماتی که خواهد کرد حتماَ رفع شود و ما حتماَ باید دلجویی مناسبی از این اقوام داشته باشیم.