به گزارش واحد مرکزی خبر، این اطلس که پژوهشگاه مواد و انرژی آن را تدوین کرده است، به موضوع های اقتصاد انرژی ، امنیت انرژی ، انرژی های بادی ، خورشیدی ، انرژی های هسته ای ، زمین گرمایی و موضوع های دیگر حوزه انرژی در خلیج فارس می پردازد.
جلد اول این اطلس پیش از این در ایران و مجامع علمی دنیا رونمایی شده است.
معاون آموزش ، پژوهش و فناوری وزارت صعنت ، معدن و تجارت با اشاره به اینکه دومین جلد این اطلس به موضوع انرژی و محیط زیست می پردازد گفت : میزان آلودگی و شدت مصرف انرژی در این منطقه بالاست و شناسایی پتانسیل خلیج فارس در جهت توسعه پایدار در تدوین جلد دوم اطلس مورد توجه قرار گرفته است.
علی اصغر توفیق گفت : گردش آب ،شکنندگی محیطی ،میزان مصرف آبزیان ، شناسایی تنوع گونه های در خطر ،توسعه متناسب و نامتناسب با اقلیم ، مصرف انرژی آبی و بافت های اجتماعی متفاوت در اطلس جدید مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود : در دومین شماره اطلس خلیج فارس تلاش شده است از مقالات اندیشمندان در سطح بین المللی استفاده شود و این اطلس با همکاری برنامه جهانی اسکان بشر UN- HABITAT منتشر می شود.
توفیق گفت : جلد دوم اطلس با حمایت دولت و همکاری جامعه دانشگاهی ، شهرداری ها و وزارت مسکن تدوین شده است.
رئیس اطلس خلیج فارس و معاون توسعه مدیریت حقوق و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست هم در مراسم رونمایی از این اطلس گفت : جلد نخست اطلس با هدف شناخت بیشتر در حوزه خلیج فارس ،ایجاد همگرائی و تعامل بیشتر بین ساکنان این منطقه از جهان تهیه شده است.
سید محمد مجابی افزود : بر اساس ضرورت پرداختن به دانش پایدار و مستند کردن اسناد توسعه در ارتباط با شهرها ، اطلس سکونت با محورهای معماری و هویت شهری خلیج فارس با پیشنهادی از سوی دفتر منطقهای خاورمیانه برنامه سازمان اسکان بشر ملل متحد مطرح شد که مورد تایید سازمان ملل متحد نیز قرار گرفت.
وی گفت : تلاش شده است اطلس خلیج فارس به عنوان یک سند علمی حوزه تمدنی خلیج فارس از نگاه معماری، توسعه شهری و سکونت بررسی شود.
این کار با تلاش دانشگاههای همکار برنامه اسکان بشر سازمان ملل که از دانشگاههای مهم و معتبر بین المللی است ، صورت می گیرد.
مجابی با بیان اینکه از پژوهشگران متعددی از سراسر جهان برای تهیه اطلس به خلیج فارس دعوت شده است ، افزود: این گروه با مراجعه به شهرها ، پژوهشهای خود را در ساحل شمالی که در خاک ایران قرار دارد و همچنین ساحل جنوبی که در کشورهای همسایه عربی قرار دارند ، انجام دادند و پس از آن نیز دانشگاه مترو پلیتن لندن ماموریت تدوین اطلس را پیدا کرد.
وی با اشاره به اینکه همایشی با عنوان اطلس خلیج فارس در دانشگاه صنعتی و معماری انگلیس برگزار شد، افزود: پژوهشهای انجام شده در حوزه اطلس خلیج فارس ارائه و نقد و بررسی شد.
مجابی گفت : بعد از آن دانشگاه مترو پلیتن کار تدوین اطلس را آغاز کرد و اطلس در سال2011 برای ارائه به شورای عالی کارشناسان مستقر در برنامه اسکان بشر ملل متحد نیز فرستاده شد.
وی گفت: تلاش می کنیم حوزه تمدنی با اهمیت در ارتباط با حوزه شهرها و دانش سکونت ، مستندسازی شود و این کار را با سازمان ملل انجام می دهیم؛ مایه خوشبختی است دانشگاه های معتبری به تهیه این سند کمک کردند تا آغازی برای اطلس های سکونت دیگر باشد.
رئیس طرح اطلس خلیج فارس گفت : در ابتدای سال 2012 در مقر برنامه اسکان بشر ملل متحد در نایروبی مراسم رونمایی رسمی از نخستین اطلس خلیج فارس با حضور قائم مقام UN HABITAT صورت گرفت.
در مراسم امروز (26 بهمن) از محققان اطلس و همچنین نمایندگان رسانه های همکار در این طرح تقدیر شد.