پخش زنده
امروز: -
مدیر نظارت بر غذا و فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: آفتکشها در بلندمدت میتوانند منجر به کاهش باروری، افزایش سطح کلسترول، نرخ بالای مرگومیر نوزادان و چندین اختلال ژنتیکی و متابولیک شوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ مدیر نظارت بر غذا و فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان از خطرات جبرانناپذیر باقیمانده آفتکشها در محصولات باغی و کشاورزی بر سلامت انسان خبر داد
حجتالله کمکی تصریح کرد: مصرفکنندگان میتوانند با روشهایی مانند خیساندن در آب، لایهبرداری، پوستگیری، استفاده از فرآیندهای حرارتی (مانند پاستوریزه کردن، جوشاندن، پختن، بخارپز کردن و کنسرو کردن)، جداسازی برگهای بیرونی در سبزیجات برگی مانند کلم و کاهو و شستشو با محلول نمکی رقیق (کلرید سدیم)، از میزان سموم و آفتکشها در محصولات کشاورزی بکاهند.
وی گفت : برداشت زودهنگام و قبل از اتمام دوره کارنس (مدت زمان لازم از پایان سمپاشی تا تجزیه سم) موجب باقی ماندن میزان زیادی از آفتکشها در محصولات کشاورزی میشود که تأثیرات زیانباری بر سلامت مصرفکنندگان دارد.
همچنین این مواد میتوانند باعث بیماریهایی مانند سرطان، نابینایی، بیماریهای کبدی و سیستم عصبی، بیماریهای تیروئیدی و واکنشهای آلرژیک شوند.
مدیر نظارت بر غذا و فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به تأثیر سموم بر کاهش باروری، تاکید کرد: آفتکشها در بلندمدت میتوانند منجر به کاهش باروری، افزایش سطح کلسترول، نرخ بالای مرگومیر نوزادان و چندین اختلال ژنتیکی و متابولیک شوند. همچنین، میزان بالای باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی موجب خسارت به تجارت بینالمللی و زیان کشاورزان میشود.
وی گفت: پوستگیری محصولات کشاورزی قبل از مصرف، موجب کاهش باقیمانده سموم در آنها میشود. همچنین در سبزیجات برگی، غلظت باقیمانده آفتکش در برگهای بیرونی نسبت به برگهای داخلی بیشتر است، بنابراین جداسازی برگهای بیرونی در محصولاتی مانند کلم و کاهو، میزان باقیمانده سموم را کاهش میدهد. شستشو با محلول نمکی رقیق (محلول کلرید سدیم) نیز روشی مناسب برای کاهش آلودگی سطحی میوهها و سبزیجات است و به عنوان یک روش کاربردی برای مصارف خانگی توصیه میشود.