پخش زنده
امروز: -
مدیر جهاد کشاورزی اندیمشک از حمله و طغیان آفت سن کوهی به گندمزارهای این شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، محمدجعفر آفرین با اشاره به حمله و طغیان آفت سن کوهی به گندم زارهای این شهرستان گفت: کشاورزان این شهرستان به منظور جلوگیری از خسارتهای سنگین به مزارع نسبت به مبارزه با این آفت هوشیار باشند و در صورت مشاهده اقدام فوری انجام دهند.
وی افزود: کاهش بارندگیها در ارتفاعات بخش الوار گرمسیری اندیمشک موجب شده تا آفت سن کوهی (دولیکوریس) برای پیدا کردن منبع تغذیه از ارتفاعات به سوی گندم زارهای این شهرستان هجوم آورد.
آفرین با اشاره به بازدیدهای انجام گرفته از زمینهای همجوار ارتفاعات این شهرستان گفت: کارشناسان جهاد کشاورزی در بازدیدهای میدانی از مزارع همجوار ارتفاعات در هر مترمربع به طور متوسط بیش از ۶ عدد حشره بالغ سن مشاهده کردند.
مدیر جهاد کشاورزی اندیمشک با بیان اینکه این آفت در گندم زارهای اطراف ارتفاعات بخش الوار گرمسیری اندیمشک طغیان کرده است، ادامه داد: این آفت به دلیل سرعت تکثیر بسیار بالا در صورت بی توجهی به مبارزه با آن میتواند خسارتهای بسیار سنگینی به کشاورزان تحمیل کند.
وی با بیان اینکه کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی اندیمشک در ایام تعطیلات نوروز به صورت کشیک آماده ارایه مشاورههای لازم به کشاورزان هستند گفت: تقاضا از کشاورزان شهرستان این است که ضمن رصد و پایش مرتب مزارع گندم، در صورت مشاهده آفت سن، به سرعت با مراجعه به اداره جهاد کشاورزی از توصیههای فنی و خدمات مهندسی کارشناسان به صورت رایگان بهرهمند شوند.
آفرین با توصیه به کشاورزانی که زمینهای آنها دچار آفت شده برای استفاده از سموم سیستمیک مبارزه شیمیایی از کشاورزان این شهرستان درخواست کرد که از به کار گیری توصیه افراد غیر مسوول که میتواند منجر به خسارتهای بیشتر به مزرعه شود، به طور جد خودداری کنند.
وی با بیان اینکه این آفت میتواند تا ۱۰۰ درصد خسارت به یک مزرعه وارد کند گفت: با توجه به اینکه این آفت میتواند علاوه بر گندم زارها به سایر محصولها و حتی باغات حمله کند، هوشیاری کشاورزان و باغداران اندیمشک در این زمینه ضروری است.
حشره سن یک آفت گیاهی است که از مکیدن شیره گیاهان میزبان تغذیه میکند. این حشره میتواند به بسیاری از گیاهان مهم اقتصادی مانند گندم، پنبه، سیب، گلابی و سبزیجات آسیب برساند. حشره سن در طول سال چندین نسل را تولید میکند و در فصل زمستان به مناطق کوهستانی و ارتفاعات مهاجرت میکند.
سن کوهی در سالهایی که بارندگی در ارتفاعات کافی و مناسب است به مزارع و باغات دامنهها و دشتها حمله نمیکند و در ارتفاعات ضمن تغذیه از گیاهان مختلف وحشی که به علت بارندگی از رشد خوبی برخوردارند به زاد و ولد میپردازد. در صورتی که بارندگی در ارتفاعات کافی نباشد، این حشره با کاهش منابع غذایی مواجه میشود و متعاقب آن به مزارع و باغات پایین دست و اطراف هجوم میآورد که در آن صورت غیر از گندم که غذای اصلی آن را تشکیل میدهد به هر محصول زراعی و حتی باغی دیگری نیز حمله میکند.
سن گندم یکی از مهمترین و خطرناکترین آفات گندم و جو است که در مراحل مختلف زندگی خود، به گیاهان آسیب میرساند.
دوره زندگی این آفت در دمای ۲۵ درجه و رطوبت ۵۵ درصد و ۳۹ روز طول میکشد.