پخش زنده
امروز: -
شیعیان در کشورهای مختلف جهان مراسم نخستین شب قدر را برگزار کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما شیعیان در کشورهای مختلف جهان مراسم نخستین شب قدر را برگزار کردند.
برگزاری آیین ویژه نخستین شب قدر در انگلیس
شیعیان و شیفتگان مکتب نورانی مولی الموحدین حضرت علی (ع) در انگلیس از ملیتهای مختلف با حضور در مساجد و اماکن اسلامی، نخستین شب از لیالی سه گانه قدر را که شب رحمت و تقدیر و مصادف با سالگرد ضربت خوردن مولای متقیان است احیاء کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، در مرکز اسلامی انگلیس، شیعیان در شب نزول قرأن و شبی که آسمان به زمین نزدیک تراست با دلی لبریز از امید و بخشش الهی، با ندای العفو و تمسک به قرآن کریم و اهل بیت پیامبر اعظم (ص)، در آستانه سال جدید خورشیدی از خداوند بخشاینده و مهربان نو شدن روح و جان وبرترین سرنوشت را طلب کردند.
شیعیان با زمزمههای عاشقانه دعای جوشن کبیر و ندای «اللهم عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج»، از پروردگارشان طلب بخشش کردند و دل و جان خود را به آستان معبود سپردند و برای مجد و عظمت اسلام و مسلمانان و نجات مسلمانان از شر شیاطین و دشمنان دعا کردند.
شیفتگان نخستین خورشید پر فروغ سپهر امامت و ولایت در نخستین شب قدر که برتر از هزار ماه توصیف شده است، قلبها را با مهر مولا علی (ع) صیقل دادند و زنگار دلها را با اشکهای عاشقانه، تطهیر کردند تا گامهای تازهای در مسیر روشن بندگی بردارند.
دراین مراسم امام و رئیس مرکز اسلامی انگلیس به زبانهای فارسی و انگلیسی در تشریح جایگاه شب قدر از منظر قرآن و احادیث پیامبر (ص) و ائمه معصومین (ع)، شب قدر را مخزن ماه پربرکت رمضان دانست و کلید آن را شب قدر دانست که امسال با حلول سال جدید مقارن شده است.
حجت الاسلام والمسلمین سید هاشم موسوی تقارن شب قدر با حلول سال جدید را که تبیین کننده سرنوشت انسان برای سال پیش روست به فال نیک گرفت و از مردم خواست شب قدر را قدر بدانند.
شیعیان که در واپسین ساعات سال ۱۴۰۳ دومین بار این سال شب قدر نوزدهم را احیا میکنند (دهم فروردن سال ۱۴۰۳ شب نوزدهم ماه مبارک رمضان و شب قدر بود) در فضایی آکنده از غم و اندوه ناشی از ضربت خوردن مولای متقیان در مصیبت ضربت خوردن بزرگمرد تاریخ اسلام حضرت علی (ع) گریستند و دست ادب بر سر و سینه زدند.
آیینهای ویژه احیای شب نوزدهم ماه مبارک رمضان، علاوه بر لندن در شهرهای بیرمنگهام، منچستر، لیورپول، کاردیف و گلاسکو نیز با حضور پر شمار شیعیان از ملیتهای مختلف برگزار شد.
شب قدر در لهستان
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از ورشو به مناسبت شب نوزدهم ماه مبارک رمضان مصادف با سالگرد ضربت خوردن حضرت امیرالمونین ع؛ مراسمی با حضور شیعیان مقیم لهستان برگزار شد.
این مراسم که پس ازاقامه نماز مغرب و عشاء و صرف افطار با حضور شیعیان پاکستانی؛ عراقی و ایرانی برگزار شد؛ حجه السلام عابد حسین بهشتی روحانی پاکستانی درسخنانی به زبانهای انگلیسی؛ پشتو و فارسی به اهمیت شبهای قدر و عبادات و مناجات در ماه رمضان پرداخت.
درادامه مراسم عزاداری و نوحه خوانی به زبانهای عربی و پشتو برگزاری شد.
خواندن دعای جوشن کبیر از دیگر برنامههای نخستین شب قدر بود.
این مراسم توسط مجمع گفتوگو اسلامی لهستان برگزار شد.
همچنین به مناسبت شبهای قدر مراسمی از سوی سفارت جمهوری اسلامی ایران در لهستان در محل این سفارت در شهر ورشو برگزار میشود.
نخستین شب احیا در مساجد و حسینیههای پاکستان
همزمان با شب نوزدهم ماه مبارک رمضان، نخستین شب از لیالی قدر در سراسر پاکستان با حضور گسترده شیعیان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد همزمان با شب نوزدهم ماه مبارک رمضان و فرا رسیدن لیالی قدر و ایام سوگواری شهادت امیرالمومنین (ع) مراسم معنوی احیای شب قدر و عزاداری شب ضربت خوردن مولای متقیان امیرالمومنین حضرت امام علی علیهالسلام با حضور گسترده شیعیان در شهرهای مختلف پاکستان برگزار شد.
در اولین شب از لیالی قدر از اسلامآباد، لاهور و کراچی گرفته تا کویته، پیشاور، اسکردو، حیدرآباد و منطقه کشمیر و دهها شهر کوچک و بزرگ دیگر مساجد و حسینیهها میزبان هزاران نفر از عاشقان اهلبیت (ع) بودند که برای عزاداری و شبزندهداری گرد هم آمده بودند.
مراسم های اولین شب احیا در پاکستان با سوگواری و عزاداری شب ضربت خوردن حضرت علی (ع) آغاز شد؛ عزاداران با سینهزنی و نوحهخوانی، عشق و ارادت خود را به پیشوای عدالت نشان داده و در فضایی آکنده از غم و اندوه، یاد مظلومیت امام علی (ع) را زنده نگه داشتند.
پس از عزاداری حاضران با قرائت دعاهای جوشن کبیر و افتتاح، ذکر استغفار و مناجاتهای شب قدر را به جا آوردند. نوای «بک یا الله» در مساجد طنینانداز شد و شرکتکنندگان با تضرع و اشک، از خداوند طلب مغفرت و رحمت کردند.
مراسم عزاداری ایام شهادت مولای متقیان حضرت علی (ع) از امروز پنجشنبه از سوی شیعیان پاکستان در شهرهای مختلف این کشور آغاز شده و تا روز شنبه مصادف با بیست و یکم ماه مبارک رمضان که در این کشور با عنوان یوم علی» نامگذاری شده است ادامه خواهد داشت.
برگزاری نخستین شب از لیالی قدر در افغانستان
همزمان با شب ضربت خوردن مولای متقیان حضرت علی (ع) مراسم ویژه نخستین شب از لیالی قدر در مناطق مختلف افغانستان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از کابل، شب زنده داران افغانستان شب گذشته با حضور در مساجد و حسینیهها و با ندای «الهی الغوث» نخستین شب از لیالی قدر را در مناطق مختلف افغانستان گرامی داشتند.
شیعیان این کشور با ادای نماز، تلاوت قرآن کریم و مناجات با خداوند متعال، روح و روان خود را از هرگونه مادی گرایی و تمایلات نفسانی صیقل دادند و برای بندگی با معبود، تعهد خود را تجدید کردند.
مسلمانان خداجوی افغانستان در این مراسم با شکوه برای عزت و سرافرازی مسلمانان جهان، رهایی ملت مظلوم فلسطین از چنگال رژیم صهیونیستی، برقراری ثبات و آرامش در افغانستان و رفع مشکلات اقتصادی کشورشان دست به دعا بلند کردند.
اقامه صد رکعت نماز به صورت جمعی یا انفرادی، قرائت دعای پر فیض جوشن کبیر و اجرای مراسم ویژه احیا یا همان برنامه «قرآن به سر» از مهمترین برنامههای شب نوزدهم ماه مبارک رمضان در افغانستان است.
بخشی از مراسم احیا در مساجد و حسینیههای کابل به سخنرانی علما اختصاص یافته بود، سخنرانان نیز با اشاره به ابعاد شخصیت مولای متقیان حضرت (ع)، زندگی نخستین شهید محراب را الگوی بی نظیر نه تنها برای مسلمانان بلکه برای بشریت دانستند. مداحی، مرثیه خوانی و روضه خوانی به مناسبت شب ضربت خوردن مولای متقیان از دیگر برنامههای شب نوزدهم ماه مبارک رمضان در افغانستان بود.
بخش پایانی برنامه احیا در مساجد و حسینیههای افغانستان، اهدا و توزیع نذورات بود که احیا کنندگان به عنوان تبرک از آن استفاده کردند و راهی منازل خود شدند.
نخستین شب قدر با حضور شیعیان روسیه
شیعیان پایتخت و دیگر جمهوریهای مسلماننشین روسیه، همزمان با شب ضربت خوردن مولای متقیان حضرت علی (ع)، با حضور در مساجد و حسینیهها، نخستین شب از لیالی قدر را با نوای «الغوث الغوث» و «بک یاالله» به سحر رساندند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از مسکو، هزاران نفر از شیعیان پایتخت و دیگر مناطق روسیه، همزمان با شب ضربت خوردن مولای متقیان حضرت علی (ع) و نخستین شب از لیالی پرفیض قدر، با حضور در دهها مسجد و حسینیه در مسکو، سنپترزبورگ، یکاترینبورگ، ماخاچقلعه، آستراخان، کازان و شهر شیعهنشین دربند، ضمن قرائت دعای جوشن کبیر، با نوای بک یاالله، قرآن بر سر گرفتند و به درگاه خداوند استغاثه کردند.
شبزندهداران همچنین در سوگ ضربت خوردن حضرت امام علی (ع) عزاداری و سینهزنی کردند.
مرکز اسلامی مسکو، مسجد شیعیان پایتخت، مسجد خاتمالانبیاء (ص) سفارت کشورمان در مسکو، حسینیه حضرت فاطمه زهرا (س) مسکو، مساجد و حسینیههای شهر شیعه نشبن دربند در جنوب روسیه، حسینیه امام علی (ع) سنپترزبورگ، مسجد شیعیان ماخاچقلعه، حسینیه شیعیان یکاترینبورگ، حسینیه کنسولگریهای جمهوری اسلامی ایران در آستاراخان و قازان و مساجد و حسینیههای مناطق مختلف روسیه در نخستین شب از لیالی پرفیض قدر، مملو از شیعیانی بود که با استغاثه به درگاه پرودگار، غروب هجدهمین روز ماه مبارک رمضان را به سحر نوزدهم رساندند.
از جمعیت ۳۰ میلیون نفری مسلمانان روسیه، بیش از ۳ میلیون نفر از شیعیانی هستند که بیشتر آنان در مسکو ساکن هستند.
نخستین شب قدر با حضور شیعیان روسیه
شیعیان پایتخت و دیگر جمهوریهای مسلماننشین روسیه، همزمان با شب ضربت خوردن مولای متقیان حضرت علی (ع)، با حضور در مساجد و حسینیهها، نخستین شب از لیالی قدر را با نوای «الغوث الغوث» و «بک یاالله» به سحر رساندند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از مسکو، هزاران نفر از شیعیان پایتخت و دیگر مناطق روسیه، همزمان با شب ضربت خوردن مولای متقیان حضرت علی (ع) و نخستین شب از لیالی پرفیض قدر، با حضور در دهها مسجد و حسینیه در مسکو، سنپترزبورگ، یکاترینبورگ، ماخاچقلعه، آستراخان، کازان و شهر شیعهنشین دربند، ضمن قرائت دعای جوشن کبیر، با نوای بک یاالله، قرآن بر سر گرفتند و به درگاه خداوند استغاثه کردند.
شبزندهداران همچنین در سوگ ضربت خوردن حضرت امام علی (ع) عزاداری و سینهزنی کردند.
مرکز اسلامی مسکو، مسجد شیعیان پایتخت، مسجد خاتمالانبیاء (ص) سفارت کشورمان در مسکو، حسینیه حضرت فاطمه زهرا (س) مسکو، مساجد و حسینیههای شهر شیعه نشبن دربند در جنوب روسیه، حسینیه امام علی (ع) سنپترزبورگ، مسجد شیعیان ماخاچقلعه، حسینیه شیعیان یکاترینبورگ، حسینیه کنسولگریهای جمهوری اسلامی ایران در آستراخان و قازان و مساجد و حسینیههای مناطق مختلف روسیه در نخستین شب از لیالی پرفیض قدر، مملو از شیعیانی بود که با استغاثه به درگاه پرودگار، غروب هجدهمین روز ماه مبارک رمضان را به سحر نوزدهم رساندند.
از جمعیت ۳۰ میلیون نفری مسلمانان روسیه، بیش از ۳ میلیون نفر از شیعیانی هستند که بیشتر آنان در مسکو ساکن هستند.