پخش زنده
امروز: -
پخش فصل سوم برنامه «مزرعه فراوری»، به زودی از شبکه یک آغاز میشود. در هر فصل از این مستند مسابقه، شرکت کنندگانی از میان باغداران و کارآفرینان با یکدیگر رقابت میکنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، سیدابوالفضل موسوی نظر، تهیه کننده این برنامه با حضور در استودیو شبکه خبر در بخشی از سخنانش گفت: مسابقه «مزرعه فراوری»، باهدف و رویکرد جلوگیری از ضایعات و هدررفت محصولات کشاورزی تولید شده است که با راه اندازی صنایع تبدیلی کوچک، که خود کشاورزان و روستائیان راه اندازی کرده اند.
وی افزود: در فصل های پرتقال، انگور و سیب، شرکت کنندگان که خود کشاورز و باغدار هستند در کارگاهها، محصولات خود را فراوری میکنند. در فصل پرتقال یک فراوری داشتیم که میوه خشک بود که الان هم بیشتر رواج پیدا کرده است. در فصل انگور سه محصول را فراوری کردیم، شیره انگور، باسلوق و کشمش. در فصل سیب هم حدو هشت و نه محصول فراوری شده است مثل، شیره سیب، حلوای سیب، لواشک، دمنوش سیب و کیک سیب و خیلی محصولات دیگر.
وی گفت: به محصولاتی که خسارت وارد می شود قابل فروش تازه خوری نیست و حتما باید فراوری شود و به راحتی میشود فراوری و سوداوری داشته باشد و ایجاد اشتغال در سطح کلان.
وی درباره نحوه اجرای این برنامه و انتخاب شرکت کنندگان هم گفت: ما یک تیم تحقیق و پژوهش و یک تیم سردبیری داریم، با ارتباطاتی که با واحدهای شهرستانی گرفتند این کار را انجام دادند و سعی کردند محصولاتی که مسئله دارند مثل سیب، پرتقال و انگور، پرداخته شود چون ۴۲ درصد کل محصولات باغی کشور است.
این کار را در استان هایی که پیک این محصولات هستند انجام دادیم، بیشترین محصول پرتقال را در مازندران داریم، بیشترین انگور را در ملایر و بیشترین سیب هم در آذربایجان. از بین خود کشاورزان و باغدارانی که دغدغه این کار را داشتن و دوست داشتن یاد بگیرند. سعی کردیم دوستانی که خیلی علاقه دارند به این حوزه و دغدغه دارند که محصولشان هدررفت نداشته باشند به این برنامه بیاریم و با این کار فرهنگ سازی بکنیم.
وی درباره بخش رقابتی گفت: برای هر فصل که سیب، پرتقال و انگور است، چهار مرحله رقابتی داشتیم. سه شرکت کننده. شرکت کنندگان محصولاتشان را از باغ می چیدند مثلا در دو ساعت باید 100 کیلوگرم سیب می چیدند، یا در فصل پرتقال گفته شد که بخشی از محصول را باید از بازار بخرند که با این کار نحوه خرید از بازار هم آموزش داده می شد، بعد محصول خود را فراوری میکنند در زمان مشخص. بعد از فراوری باید بسته بندی میکردند و نشان تجاری آماده میکردند و روی محصول برچسب میزندند. برای هر بخشی مربی بود که آموزش میدادند تمام مراحل را اعم از چیدن، فراوری، بسته بندی و فروش که مهمترین چالش هر کارآفرینی است. در نهایت یک بخشی داریم به اسم چادر مرکزی. چادری که همه شرکت کنندگان و گروهها حضور دارند با سه تا داور که تمام روند کار را بررسی می کنند و براساس معیارهایی که است امتیاز داده می شود و در پایان قسمت پنجم هر فصل برنده نهایی مشخص می شود.
وی درباره فصل آخر گفت: فصل آخر، فصل سیب است که به زودی تاریخ پخش آن اعلام میشود و برای سال آاینده هم قرار است سه محصول دیگر فراوری شود که به احتمال زیاد خرما، انار، شاید گوجه فرنگی، شلیل و هلو. انار یا ساوه است یا نی ریز استان فارس است. خرما بوشهر، آبادان، خرمشهر و جنوب کرمان است. شلیل و هلو آذربایجان و گوجه هم سمت بوشهر است.
این مستند مسابقه به دنبال آن است که با استفاده از صنایع تبدیلی کوچک و آموزش، تحولی در کشاورزی ایران ایجاد کند و ضایعات محصولات کشاورزی را به حداقل برساند.