هاشمی بیان کرد: برای تأمین سهم ۱۰ درصدی در اقتصاد دیجیتال از جی دی پی است و باید برنامه ریزی ویژه داشت.
وی یادآورشد: دو برنامه مهم داریم که حضور فعال و کنشگرانه در عرصه بین المللی از مهمترین آنهاست و با وجود تحریمها جوانان این مرز و بوم توانمند هستند و در عرصه بین الملل با اولویت کشورهای منطقه برنامه داریم.
هاشمی افزود: میزبان سفرایی بودیم و حضور ما در شرکت ارتباطات زیرساخت در دوبی با یک نگاه ابتکاری بود و اجلاس یک روزه خوبی با محور اپراتورهای دنیا با نام اجلاس ظرفیت داشتیم که، چون امکان حضور نبود از کنشگران فعال منطقه درحوزه آی تی دعوت کردیم و اتفاقات خوبی رقم خورد و میزان استقبال به گونهای بود که سه روز کارشناسان ما ماندند و قراردادهای خوبی منعقد شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات یادآورشد: نگاه ما این است ایران با شرایط جغرافیایی بعنوان هاب منطقه در اتصال اقتصاد دنیا نقش ایفا کند.
وی اظهارداشت: نگاه دوم ما حضور فعال در هوشمند سازی صنایع است و اگر بخواهیم به سهم ۱۰ درصد در جی دی پی دست یابیم باید نگاه فعال داشته باشیم و در حوزه مدیریت ناترازی انرژی ورود کنیم.
هاشمی افزود: بعد از قطع برق شاهد قطع ارتباطات هستیم و زیرساختهای پرداخت و کسب و کار مختل میشود و مردم گلایه دارند که زندگی مختل میشود لذا با نگاه هوشمندسازی و استفاده از آن برای مصرف انرژی ورود کردیم و طرح جامعی تدوین و ارایه شده و در کمیسیون صنایع وانرژی مجلس هم مورد استقبال قرار گرفته که میتواند عملیاتی شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: در کشور شاهدیم ۱۲۰ میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت میشود و ما برای ایفای نقش خود با مطالعات جهانی و برآمده از زیست کشور قرار شد با استفاده از هوش مصنوعی ۲۰ درصد مصرف انرژی کاهش یابد و شاهد اقتصاد ۲۰ میلبارد دلاری میشویم.
وی گفت: مجموع اپراتورهای ما زیر دو میلیارد دلار سرمایه گذاری کردهاند که این ظرفیت افق روشنی را پیش روی ما قرار میدهد.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی هم گفت: کشور ما طی چند سال گذشته که در وضعیت تحریم مطلق بود یک متر هم فیبر نوری نداشت، اما امروز یکی از صادرکنندگان آن است.
سالار ولایتمدار خاطرنشان کرد: هم اکنون بیش از ۳۰ هزار کیلومتر در نقاط مختلف کشور فیبر نوری وجود دارد که به صورت ۱۰۰ درصد داخلی به انجام رسیده است.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه بایستی قدر ظرفیتهای اطلاعات و فناوری کشور را بدانیم و نسبت به توسعه آن اقدام کنیم تا به پیشرفت برسیم، افزود: امروز در قزوین و در قلعه حسن صباح که یکی از مجموعههای بی نظیر گردشگری کشور نیز محسوب میشود متاسفانه هیچ امکان ارتباطی و فناوری اطلاعاتی مناسبی به لحاظ بهره مندی از اینترنت وجود ندارد که درخواست داریم تا اقدامات لازم در این زمینه ایجاد شود.
به گفته وی، این در حالی است که بسیاری از روستاها و مناطق استان به لحاظ آنتن دهی نیز ضعیف هستند و بایستی فکر اساسی صورت بپذیرد.
دستگاههای اجرایی و خدمات دهی در این زمینه به نظر میرسد ارتباط و همکاری رضایت بخشی در حوزه توسعه ارتباطات و فناوری ندارند که باید این همکاریها افزایش یابد.
باید با استفاده از ظرفیتهای علمی بر مشکلات غلبه کرد
محمد نوذری، استاندار هم گفت: باید با استفاده از ظرفیتهای علمی و فناورانه، بر مشکلات غلبه کنیم.
استاندار افزود: تهاجم فرهنگی و آسیبهای اجتماعی را نمیتوان با شمشیر چوبی مدیریت کرد، باید با بهرهگیری از ظرفیتهای علمی و فناوری، راهکارهای نوین برای مقابله با چالشهای اجتماعی ارائه دهیم.
نوذری گفت: ۱۲۳ روستای استان با مشکل کیفیت اینترنت روبهرو هستند. همچنین، مسیرهای پرترددی مانند قزوین- الموت- تنکابن و جاده قزوین-رشت نیازمند پوشش بهتر ارتباطی و رفع نقاط کور هستند.
استاندار اضافه کرد: از طرحهای دانشبنیان در حوزه کشاورزی، حل مشکل آب و ناترازی انرژی حمایت خواهیم کرد، باید از ظرفیتهای علمی و فناوری در افزایش بهرهوری و مدیریت منابع استان بهره بگیریم.
نوذری گفت: امروز دیگر شهروند نداریم، بلکه کاربر داریم، یک پیام منتشر میشود و میلیونها نفر آن را میبینند، باید نگاه فناورانه به توسعه داشته باشیم و از این ظرفیت در استان استفاده کنیم.
کیفیت اینترنت در روستاهای قزوین پایین است
فاطمه محمدبیگی، نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی هم در این دیدار، اظهار کرد: با توجه به اینکه ۲۸ شهر و یک هزار و ۱۲۷ روستا در قزوین وجود دارد و یک چهارم جمعیت استان نیز روستایی هستند، نامههای بسیار زیادی از روستاییان در خصوص پایین بودن کیفیت اینترنت و آنتن دهی به دست ما میرسد که باید در این خصوص اقدامات ویژهای صورت بگیرد.
وی ادامه داد: طی چند سال گذشته قزوین بعد از استان سیستان و بلوچستان دومین استان کشور در موضوع ناترازی عرضه اینترنت بود، اما الان این وضعیت بسیار ارتقا پیدا کرده است.
محمد بیگی تصریح کرد: طی پنج سال گذشته نیز اقدامات منحصر به فردی در این زمینه انجام شده، اما باز هم روستاهایی داریم که از این وضعیت رنج میبرند.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه قزوین یک درصد از وسعت کشور را به خود اختصاص داده، اما ۱۱ درصد آثار تاریخی در این استان قرار دارد، افزود: وجود شرکتهای دانش بنیان قوی و جوانان بسیار با استعداد و اندیشمندی نیز در استان داریم، اما متاسفانه اقدامات رضایت بخشی در حوزه بهبود کیفیت اینترنت، مخابرات و حوزههای آی تی در استان مشاهده نمیشود.
محمدبیگی اضافه کرد: مناطق کوهین و طارم سفلی به عنوان اولین روستاهای کشور برای فیبرنوری پایلوت انتخاب شدند، اما باز هم نقاط کور آنتن دهی در بسیاری از نقاط استان وجود دارد که باید در این زمینه از وجود دانش بنیانها استفاده شود تا با قطع برق، ارتباطات ما قطع نشود.
وی، تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی در مخابرات، برقراری تلفنهای ثابت روستایی، آنتن دهی نقاط کور، تقویت و افزایش تعرفه مربوط به دفاتر پیشخوان دولت، برقراری پردیس ویژه هوش مصنوعی در قزوین، تسهیلات اشتغالزایی برای مشاغل ارتباطات، هوش مصنوعی و کسب و کار را از جمله خواستههای مورد نیاز این استان دانست.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس بهترین بستر مشاغل جدید برای جوانان، زنان و خانوادهها را بستر مشاغل هوش مصنوعی دانست و تاکید کرد: در این رابطه بایستی اعتبارات خاص تخصیص و نگاه ویژهای در این زمینه صورت بگیرد.