پخش زنده
امروز: -
۱۴ هزار نفر در ۱۰ شب اجرای گروههای موسیقی شرکت کننده در نخستین جشنواره موسیقی فجر خراسان رضوی به تماشای نوازندگی و خوانندگی هنرمندان در نیشابور نشستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، دبیر نخستین جشنواره موسیقی فجر خراسان رضوی گفت: در هفت شب برگزاری این جشنواره به میزبانی نیشابور که از ۲۳ تا ۲۹ بهمن برگزار شد ۲۴ گروه سنتی و مقامی و پاپ از خراسان رضوی و سراسر کشور هر شب در ۴ سیانس به اجرای برنامه پرداختند.
محمد طاهری تهرانیان افزود: سالن گذر فرهنگ و هنر با ظرفیت ۷۵۰ نفر و فرهنگسرای سیمرغ با ظرفیت هزار و ۱۰۰ نفر هر شب پذیرای هزار و ۷۵۰ نفر بودند و استقبال از اجرای گروههای موسیقی در حدی بود که اجرای برخی از گروهها به سیانس فوق العاده رسید.
وی گفت: در این مدت ۱۸ سیانس جشنواره را گروههای موسیقی سنتی و مقامی خراسان رضوی و ۷ سیانس را گروههای موسیقی پاپ اجرا کردند گروههای سنتی و مقامی شرکت کننده در این جشنواره در زمره گروههای بین المللی بودند که اجراهای متعددی در کشورهای مختلف داشتند.
دبیر نخستین جشنواره موسیقی خراسان رضوی افزود: در این جشنواره گروههای موسیقی مقامی و سنتی از مشهد، کاشمر، نیشابور، تربت حیدریه، قوچان و خوانندگان پاپ شامل امیرعباس گلاب، گرشا رضایی، محمد علیزاده، مهدی دارابی و علی یاسینی به اجرا پرداختند.
ایجاد نشاط فرهنگی هدف از برگزاری جشنواره موسیقی است
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز هدف از برگزاری جشنواره موسیقی فجر را ایجاد نشاط فرهنگی، پویاتر کردن جامعه در حفظ اصالت ها و تقویت باورهای فرهنگی، معرفی آیین های دینی و بومی و ایجاد زمینه مناسب برای تقویت اقتصاد هنر در استان برشمرد.
حسین مسگرانی گفت: با توجه به جایگاه موسیقی محلی و مقامی خراسان رضوی، لازم است تا برنامه ریزی های دقیق و بلند مدت و اهتمام جدی انجام گیرد تا نسل نو با موسیقی آیینی و مقامی استان بیشتر آشنا بشود.
منطقه خراسان مهد موسیقی مقامی است که از شمال تا جنوب آن ریشه دوانیده است، موسیقی نواحی یا مقامی گونه ای از موسیقی بوده که به نغمه ها و سازها و نواهای مناطق و نواحی ایران مربوط می شود و پژوهشگران نام های مختلف از جمله فولکلور بر آن گذاشته اند.
تعداد پیشکسوتان موسیقی مقامی در خراسان رضوی به بیش از ۸۰ نفر می رسد که هر کدام صاحب سبک و آواز هستند. موسیقی شمال با جنوب خراسان تفاوت هایی دارد، اما هم اکنون بحث در مورد موسیقی مقامی یا نواحی در خراسان رضوی است که در شهرستان های قوچان، تربت جام، خواف، درگز و کاشمر گستردگی بیشتری دارد.